Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE MEYDANI ARTIK ŞEHİTLER MEYDANI..

Başkan Hasan Can, Ümraniye

Başkan Hasan Can, Ümraniye Meydanı’nda gerçekleştirilen Demokrasi Nöbeti programlarının 13. gününde Ümraniye Meydanı’nın adının 15 Temmuz Şehitler Meydanı olarak değiştirildiğini bildirdi.

umruniye meydan anma 115 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından meydanları dolduran millet nöbete devam ediyor. Demokrasi Nöbeti’nin 13. gününde adı 15 Temmuz Şehitler Meydanı olarak değiştirilen Ümraniye Meydanı’nda düzenlenen programlar da sürüyor. Nöbetin 13. günü için düzenlenen Kur’an tilaveti ve ilahi dinletisi programına Başkan Hasan Can ve AK Parti İl Başkanı Selim Temurci’nin yanı sıra, Kaymakam Suat Dervişoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, Ümraniyespor oyuncuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

umruniye meydan anma 2Mehter gösterimi ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Sanatçı Eşref Ziya Terzi’nin ilahi dinletisiyle devam etti. Ardından Ümraniyespor oyuncuları sahneye çıkarak vatandaşları selamladı ve Ümraniyespor Başkanı Recep Yoğurtçu bir konuşma gerçekleştirdi. “15 Temmuz Demokrasi Mücadelemizde şehit olan kardeşlerime rahmet, yaralılara şifa diliyorum” diyen Yoğurtçu, “Ümraniye çöplüğünü spor kompleksi hâline getirip, Ümraniyesporun bugünkü başarısına ulaşmasını sağlayan başta Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a buradan selam olsun. Onun davasını ölene kadar sürdüreceğiz” dedi.

umruniye meydan anma 4Ardından bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, “Dünyaya bir vatana nasıl sahip çıkılacağını gösteren kadim milletin mensupları, ümmetin son kalesi olan ülkemizin karanlık günler yaşamasını, küresel güçlere hizmet eden bir ülke olmasını sizler önlediniz. Necip Fazıl’ın ‘Benim olmadığım yerde hiç kimse yoktur’ diyen nesli, ailesini bırakıp sokaklara çıkan nesli sayesinde başaramadılar. Küçük yaştan okuyup sınavlara hazırlanan çocuklarımızın, insanımızın malını, hakkını gasbeden, devlet kurumlarımıza sızan kişilere fırsat vermediğiniz için hepinizden Allah razı olsun” dedi.

umruniye meydan anma 6Belediye Başkanı Hasan Can, programda yaptığı konuşmada “İlk anlardan itibaren gözünü budaktan esirgemeyerek meydanlarımızı boş bırakmayan Ümraniyelilere ve tüm vatandaşlarımıza şükran borçluyuz. Şehitlerimizin emanetlerini koruyup kollamak da bizim görevimizdir. İsim değişiklikleri normalde meclisten geçer fakat milletin mahşer-i vicdanında olan isimleri kimse reddetmez diye düşünüyorum. Biz, darbe girişiminin hemen ertesi günü tüm meclisimizi, partilerimizin ilçe yönetimleriyle birlikte toplayarak, birlik ve beraberlik bildirisi yayınladık. Şimdi de Ümraniye Meydanı’nın ismini şehitlerimizin adıyla teşrif etmek istiyoruz. Burası bundan böyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı’dır” dedi.

umruniye meydan anma 3Kaymakam Suat Dervişoğlu, “15 Temmuz gecesi yaşanan hadise sadece bir darbe girişimi değildi, milletimizin alçakça ve haince bir saldırıya maruz kaldığı bir katliamdı. Bu hadiseyi milletimiz ve tarih unutmayacak, bir daha böyle kara günler yaşamamak adına bir ve beraber olacağız” dedi.

umruniye meydan anma 5AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, “Bu milletin istiklaline ve istikbaline saldırılan 15 Temmuz gecesi eline bayrağını alıp sokağa çıkan tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bir millet kendi tank, helikopter, uçak ve tüfekleriyle vuruluyorsa bunun adı katliamdır, mezalimdir ve bu asla cezasız kalmayacaktır. Ümraniye her konuda olduğu gibi, demokrasi nöbeti konusunda da yüzümüzü güldürdü. Bugün burada gülen yüzlerle birbirimize bakmamızı sağlayan şehitlerimizi unutmayalım, bu milletin yeniden Çanakkale ruhuyla ayağa kalkışını milletin çocukları yıllar sonra dahi unutmayacaktır. Köprülerimizde, meydanlarımızda tankların tüfeklerin üzerine yürüyen şehit ve gazilerimizi unutmayacağız. Yaralılarımıza şifa ve şehitlerimize rahmet diliyorum” diyerek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Temurci, vatandaşlara, SMS yoluyla 15 Temmuz yazıp 1507’ye yollayarak şehit ailelerine bağış yapmaları ricasında bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Reklamı Geç