Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ümraniye Selçuk Ecza 50. Yıl Ortaokulu öğrencilerinden örnek çalışma..

Ümraniye Selçuk Ecza 50.

Ümraniye Selçuk Ecza 50. Yıl Ortaokulu öğrencileri Türkiye’nin çeşitli illerindeki öğrencilerin yanı sıra Almanya, Romanya, İtalya ve Yunanistan’daki öğrencilerle farklı dili konuşsalar da oyunlarla ortak bir dil yakalayabildiklerini gösteriyorlar.

Uluslararası projelerin ve okulların yer aldığı bir platform olan “The European School Education Platform” üzerinden yürütülen “Our Language is Game” adlı eTwinning projesine Türkiye’den 10 öğretmene Avrupa ülkelerinden Romanya, İtalya, Yunanistan ve Almanya eşlik ediyor.

Proje sayesinde çocuklar fiziksel aktivitelerini arttırıyor, oyunlarla tanışarak hem kendi geleneklerine ait unsurları kendileri tanımış oluyor hem de Avrupa’daki ortaklarına kendi kültürlerini tanıtmış oluyorlar. Her ortak kendi kültürünü ve diğer ülkelerin kültürlerini oyunlar aracılığıyla tanıyor. Oyunlar için tekerlemeler yazılıyor, oyuncak tasarımları yapılıyor, geleneksel sokak oyunları oynanıyor, geleneksel halk oyunları oynanıyor ve ortaklarla paylaşılıyor.

Projenin Selçuk Ecza Ortaokulu’nda yürütücüsü olan Türkçe Öğretmeni Şeyda Taşarsu Benli proje sayesinde öğrencilerle beraber geleneksel oyunları ve oyuncakları hatırlamanın oldukça keyifli olduğunu, bu oyunların unutulmamasının kültür aktarımı için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

 

Reklamı Geç