Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ümraniye’de ‘Anadolu’dan Yansımalar’ Sergisi..

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme

mini1j9b1101_20140604090543Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursiyerleri’nin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan, “Anadolu’dan Yansımalar”temalı yılsonu sergisi, Ümraniye Meydan’da oluşturulan Selçuklu mimarisine ait desenlerle süslenmiş özel stantlarda Ümraniyelilerin beğenisine sunuldu.

Ümraniye Belediyesi’nin Kültür Merkezlerinde açtığı ve ücretsiz olarak eğitim verdiği Meslek Edindirme Kursları, Ümraniye’deki kadınlara yönelik olarak faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Belediyenin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği kurslarda, kursiyerlere birçok branşta eğitim imkânı sunuluyor. Uzman hocalar tarafından verilen kursların ardından, kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

mini1j9b1135_2014060409274218 Kültür Merkezi ve Bilgi evinde yer alan Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında  bu yıl toplam 23 dalda 1.235 kişiyi mezun ederken, 10 yıldan bu yana ise 22.911 kursiyeri mezun ederek, kursiyerlerin ev ekonomisine katkı yapmasını sağladı. Bu yıl mezun olan Meslek Edindirme Kursiyerleri’nin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan, “Anadolu’dan Yansımalar” temalı yılsonu sergisi Ümraniye Meydan’da oluşturulan Selçuklu mimarisine ait desenlerle süslenmiş özel stantlarda Ümraniyelilerin beğenisine sunuldu. Sergi açılışına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü İdris Göllüce, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ak Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı, Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, STK Başkanları, Muhtarlar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

mini1j9b0995_20140604092502MESUT ÖZDEMİR; “BUGÜN GURUR VE MUTLU GÜNÜMÜZ”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir; “Bugün burada Ümraniyeli hanımların el becerileri ile yapılmış bir sergide olmaktan dolayı mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bugün 18 meslekte yaklaşık 23 branşta 1.235 kursiyerimiz sertifikalarını almış olacaklar. Kursiyerlerimizin yapmış oldukları sergi ile genel sergimizi sizlere sunacağız. Ümraniye’miz kültür ve sosyal belediyecilikte her zaman öncü olmuştur. Sergimizin açılışı herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

TÜRKAN ÖZTÜRK; “ÜMRANİYE BELEDİYEMİZ SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİKTE EN ÖNEMLİ BELEDİYELERDEN BİRİDİR”

Daha sonra programda kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk; “Her yıl yenilenen gurur tablolusunda bir kez daha sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ümraniye Belediyemiz sosyal ve kültürel belediyecilikte en önemli belediyelerden biridir. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları, bunun en güzel örneklerinden biridir. Sergimiz herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SÜLEYMAN GÖKÇİMEN; “ÜMRANİYE SOSYAL AKTİVİTELERİN AKTİF OLDUĞU BİR BELEDİYE”

Kısa bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen ise; “Bir millet mutlu olmak istiyorsa, evvela kadınlara kültürel ve sosyal alanda destek olmak zorundadır. Ümraniye’yi genelde iktisadi, ticari ve gelişen bir yer olarak biliyorduk. Sosyal aktivitelerinin bu denli aktif olduğunu yeni öğrenmiş ve görmüş olduk. Bizlere de çok desteği olan başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

mini1j9b0915_20140604091421BAŞKAN HASAN CAN; “KÜLTÜR VE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÇIĞIR AÇAN BİR BELEDİYEYİZ”

Sergi açılışında bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugüne kadar gerçekleşen bu gurur tablosuna renk katan bütün kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. 2 Haziran’da başlayan bu sergimiz 22 Hazirana kadar açık olacaktır. Sonrasında ise bir Ümraniye klasiği olan geleneksel Ramazan Şenlikleri Programımız olacaktır. Ümraniye’miz için 10 yılda çok şey yaptık. Dün bir tane konferans salonu olmayan Ümraniye’den bugün 18 tane kültür merkezi ve 30 tane bilgi evi olan bir şehir haline geldik. Kültür ve Sosyal belediyecilikte çığır açan bir belediyeyiz. Sadece İstanbul değil, Türkiye’deki bütün belediyelere örnek bir belediyeyiz. Bütün bunları tek başımıza değil, büyük bir kadroyla, ekip halinde yapıyoruz diyen, Başkan Hasan Can; Ümraniye’mize hizmet etmek amacıyla çıktığımız bu yolda, her gün bir adım daha atmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları, bunun en güzel örneklerinden biridir. Kimi bu vesile ile boş zamanlarını değerlendiriyor, kimi de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Hanım kardeşlerimize böyle bir imkân sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından kurslardan mezun olanlara sertifikaları verildi. Kurdele kesiminden sonra ise sergiyi gezen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Sergi 20 gün boyunca Ümraniye Meydan’ında meraklıların ilgisine sunulacak.

Reklamı Geç