Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE RAMAZAN BEREKETİ SOKAKLARA TAŞIYOR..

Başkan Hasan Can, Ümraniye

Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen sokak iftarları kapsamında, Elmalıkent ve Dumlupınar Mahalleleri’nde bulunan Özyavuz Caddesi’ndeki iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi.

Her yıl binlerce Ümraniyeliyi bir araya getiren geleneksel sokak iftarlarının ikincisi gerçekleşti. Ümraniye Belediyesi, binlerce Ümraniyeliyi aynı sofrada buluşturdu. Elmalıkent ve Dumlupınar Mahalleleri’nde bulunan Özyavuz Caddesi’nde düzenlenen iftara; Elmalıkent, Kazım Karabekir, Dumlupınar, Topağacı, Saray, İnkılap, ve Hekimbaşı Mahalleri’nde ikamet eden vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen sokak iftarına, Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra;  AK Parti İlçe Teşkilatı Mensupları, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri muhtarlar, belediye birim müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı. İftar programı Ümraniye Belediyesinin Mehteran takımı gösterisi ile başladı. Ardından Kuran-ı Kerim  okundu. Daha sonra Başkan Hasan Can mahalle iftarı alanında TGRT Haber, CNN Türk, Akit TV, İHA, DHA ve AA ajansları olmak üzere birçok basın mensubuna röportaj vererek canlı yayın bağlantılarına katıldı.

Düzenlenen iftar programında AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya, selamlama konuşmasını gerçekleştirdikten sonra vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür etti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Şu Ramazan ne kadar bereketli bir ramazandır. Rabbimizin bize verdiği güzelliklere ne kadar şükretsek azdır. Elhamdülillah sizler bizler iftarın orucun sahurun ne demek olduğunu çok iyi bilen insanlarız” dedi. Başkan Hasan Can, “Bizler Elhamdülillah iftar sofrasında iftar saatini beklemenin nasıl bir zevk ve nasıl bir lezzet olduğunu çok iyi bilen insanlarız. Oruç tutamayanlara da Rabbim bu zevki ve lezzeti tattırsın” dedi.

Dün ülkemizde yaşadığımız kötü hadiseye de değinen Başkan Hasan Can, “Dün Şırnak’ta askeri helikopterimiz düştü ve değişik kademelerde değişik rütbelerde askerlerimiz şehit oldular. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Rabbim ailelerine sabrı cemil nasip etsin milletimize de sabırlar versin” dedi. Ümraniye Belediyesinin her akşam düzenlediği iftar ve etkinlik alanlarındaki programlarına da değinen Başkan Hasan Can, “Ümraniyelilere, ramazanı ramazan gibi yaşamanın hazzını ve lezzetini tattırıyoruz” dedi.

15 Temmuz sürecine değinerek şehitlerimizi rahmetle anan Başkan Hasan Can 249 şehidimizin olduğunu ve Ümraniye’den de toplamda 8 tane şehit olduğunu söyleyerek “Rabbim bütün şehitlerimize rahmet eylesin” dedi. Ümraniye Belediyesi’nin hizmetlerine de değinen Başkan Hasan Can, Ümraniye’de, Hekimbaşı, Kazım Karabekir, Dumlupınar, Topağacı, İnkılap, bölgelerindeki 2B arsaları hakkında bilgi verdi. “Ümraniye Belediyesi olarak herkesin tapu almasını sağlayan bir belediyeyiz” dedi.

Başkan Hasan Can ayrıca tapu almanın yanında ruhsat çıkarabilecek imar planının da yapılmasını vurguladı. Başkan Hasan Can, “İmar planı yapılması lazımdı. Elhamdülillah 17 Şubatta 5 binlik imar planlarını İstanbul Büyükşehir Meclisinden geçirdik ve şimdide binlik planlarını geçireceğiz. Kış gelmeden sonbaharın sonunda inşallah inşaatlarınızı ruhsatlı olarak yapma imkanına kavuşacaksınız” dedi. Başkan Hasan Can son olarak “Hepinize Rabbimden nice güzel iftar ve sahurlar diliyorum şimdiden gelecek günleriniz aydınlık, oruçlarınız kabul olsun” dedi.

Reklamı Geç