Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE SÜNNET ŞÖLENİ VE HALK OYUNLARI ÖDÜL TÖRENİ..

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Halk Oyunları Yarışması Ödül Töreni ve Sünnet Şöleni, Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde, aynı anda gerçekleşti. Halk oyunları ekiplerinin oyunlarıyla bayrama dönen sünnet şöleni, çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.

umraniye cifte solen 2Ümraniye Belediyesi son 13 yıldır düzenlediği Sünnet Şöleni programlarına bir yenisini ekleyerek, sünnet ettirdiği çocuk sayısını 20.689’a yükseltti. Ümraniye’deki çocukların sünnet ettirilmesi, baştan ayağa giydirilmesi ve çeşitli gösterilerle eğlendirilmesini içeren Sünnet Şöleni, Halk Oyunları Yarışması Ödül Töreni ile birleşince, Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde bayram coşkusu yaşandı. 7 Bölge, 7 Oyun, 7 Türkü Şöleni ve Sünnet Şöleni programına Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, muhtarlar, birim müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

umraniye cifte solen 6Kukla, folklor, jonglör, Hacivat ile Karagöz gibi gösterilerle başlayan programın açılış konuşmasını Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk gerçekleştirdi. Öztürk, sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalar ile eğitim ve kültür alanındaki faaliyetlerin ilçedeki vatandaşlar için önemine değinerek, başta Başkan Hasan Can olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

umraniye cifte solen 7Ardından bir konuşma yapan Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, klasik belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra; sanat, edebiyat, kültür, eğitim gibi alanlarda yapılan çalışmalar için, Başkan Hasan Can ve emeği geçenlere teşekkür etti.

umraniye cifte solen 5AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, programda yaptığı konuşmada, “Çocuklar geleceğimizin teminatıdır. Yaptığı tüm çalışmalar ve çocukların eğitimine verdiği destekle Ümraniye Belediyesi, AK Partili belediyeciliğin en iyi örneğidir” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

umraniye cifte solen 4BAŞKAN HASAN CAN: “SİZLER YARININ TÜRKİYESİNİ İNŞA EDECEK KAHRAMANLARSINIZ”

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Delikanlılığa adım atan 2 bin gencimizin sevinçli dakikalarını, burada, onların aileleriyle beraber geçirmekten mutluluk duyuyorum” dedi. 13 yıldır, 20.689 çocuğu sünnet ettirdiklerini dile getiren Başkan Hasan Can, “Anne ve babaların erkek çocukları için en sevindirici iki anı, sünnet ve askerlik; kız çocukları için de gelinliktir. Evlatlarınız için gönlünüzde hangi güzellik ve hayırlar varsa, Allah onu nasip etsin” dedi.

umraniye cifte solen 3Sünnet Şöleni ve 7 Bölge, 7 Oyun, 7 Türkü Şöleni hakkında bilgi veren Başkan Hasan Can, “Öyle güzel işler var ki, zamandan tasarruf etmek adına bu güzel programları bir arada yürütüyoruz. Yarın da Keşkek Şölenimiz var, hepinizi Ümraniye Meydanı’na bekliyoruz” dedi. Her sene ilçedeki çocukları tepeden tırnağa giydirip, sünnet ettirip, onlar için şölen yaptıklarını söyleyen Başkan Hasan Can, moral olması açısından çocuklara hediye verdiklerini de anlattı. Başkan Hasan Can: “Hepinize hayırlı, uzun, güzel bir ömür diliyorum. Vatana, millete, memlekete, insanlığa, ailelerinize hayırlı evlatlar olun. Sizler yarının Türkiyesini inşa edecek olan kahramanlarsınız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

umraniye cifte solen 1Öğrencilerden oluşan koronun türkü söylemesinin ardından, ilçede bulunan 19 ilk ve ortaokuldan öğrencilerin dereceye girmek için mücadele etmesini kapsayan Halk Oyunları Yarışmaları ödülleri dağıtıldı. Başkan Hasan Can’ın, dereceye giren okulların öğrencilerine kupalarını takdimi ve sünnet olan çocuklara hediyelerini vermesinin ardından program son buldu.

umraniye cifte solen 9

umraniye cifte solen 10

umraniye cifte solen 13

umraniye cifte solen 14

umraniye cifte solen 12

umraniye cifte solen 11

Reklamı Geç