Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DEN DEPREM BÖLGESİ MARAŞ ONİKİŞUBAT’A..

Ümraniye Belediyesi, Kahramanmaraş Onikişubat’a
Ümraniye Belediyesi, Kahramanmaraş Onikişubat’a 500 ailenin barınabileceği bir konteyner kent kuracak. İstanbul’da üretimi devam eden konteynerler tamamlanmasının ardından en kısa sürede bölgeye gönderilecek.

Ümraniye Belediyesi, Kahramanmaraş Onikişubat’a 500 ailenin barınabileceği bir konteyner kent kuracak. İstanbul’da üretimi devam eden konteynerler tamamlanmasının ardından en kısa sürede bölgeye gönderilecek. Başkan Yıldırım, “Konteyner kentimiz 500 ailenin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazır hale getirilecek” dedi. Konteyner kentte, her biri 21 metrekare olan 500 konteyner ev, çamaşırhane, kafeterya, market, sağlık merkezi, mescit, çocuk oyun alanı gibi birçok sosyal donatı hazır olacak.

Yaşanan deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Ümraniye Belediyesi’nin deprem bölgesindeki çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Belediye bu kez de Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine konteyner kent kurmaya hazırlanıyor. 500 adetten oluşacak olan konteyner şehir için İstanbul’da üretim devam ediyor. Çalışmaların ardından üretimi tamamlanan konteynerler bölgeye sevk edilerek, hizmete açılacak.

İmalatı özel olarak yapılan konteynerlerin her biri 3×7 m ölçülerinde, 21 metrekareden oluşuyor. 7-8 kişilik bir ailenin rahatlıkla barınabileceği şekilde tasarlanan evler; 2 oda, mutfak ve banyo-WC bölümlerinden oluşuyor. TSE-CE belgeli malzemelerden yapılan konteyner evlerde ısı ve ses yalıtımı da yer alıyor.

Her türlü ihtiyaç düşünüldü. Kurulması planlanan konteyner şehir bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatılacak. Koltuğundan diş fırçasına, masasından halısına kadar her türlü ihtiyacın düşünüldüğü konteyner şehirde; çamaşırhane, kafeterya, market, sağlık merkezi, mescit, çocuk oyun alanı gibi bölümler de yer alacak.

“Bu zorlu süreci el birliği ile atlatacağımıza inanıyorum”

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada, “Ümraniye Belediyesi olarak, depremde evleri yıkılan vatandaşlarımız için bir konteyner kent kuracağız. Depremzede kardeşlerimizin huzur, güven ve konfor içerisinde barınabilecekleri konteynerlerin üretimi İstanbul’da devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından en kısa sürede Kahramanmaraş’ta kurulumunu sağlayıp, afetzede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Konteyner kentimiz 500 ailenin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazır hale getirilecek. Ülke olarak tüm imkânlarımızı seferber ederek, bu zorlu süreci el birliği ile atlatacağımıza inanıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Reklamı Geç