Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’YE YEPYENİ BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI SÖZÜ..

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçim yoğunluğu devam ediyor. Ümraniye’de iddialı bir şekilde 31 Mart’a hazırlanan CHP’nin ilk aday adayı önceki dönem ilçe başkanı Zeynel Kızılkaya oldu. Partililerin yoğun katılım gösterdiği programda İlçe Başkanı Hakan Kızılelmaya’ya başvuru dosyasını takdim eden Kızılkaya, “Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı şeyler beklenemez. Ümraniye’de yepyeni bir belediyecilik anlayışı için göreve talibim” dedi.

CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı’nın resmi başvurusunu yapan ilk belediye başkan aday adayı önceki dönem ilçe başkanı Zeynel Kızılkaya oldu. Partililerin yoğun katılımıyla düzenlenen programda aday adaylığı başvuru dosyasını İlçe Başkanı Hakan Kızılelmaya’ya takdim eden Kızılkaya, iddialı söylemlerde bulundu. Programda partililere hitap eden İlçe Başkanı Kızılelma, 31 Mart 2024 seçimlerini mutlaka kazanacaklarını ifade etti. “Ümraniye’de asıl töreni seçimleri kazanıp mazbatayı aldıktan sonra devir-teslim işleminde yapacağız” diyen Kızılelma, yerel seçime ilişkin yoğun bir talep ve ilginin olduğunu kaydetti.

Ümraniye Belediye Başkan Aday Adayı Zeynel Kızılkaya da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında; “Bugün, 24 Kasım Öğretmen günü!, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi, rahmetle, minnetle anarken, bizleri bugünlere getiren tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, geçim sıkıntısı içine düşmeden, sağlıklı, adaletli, huzurlu güzel günler diliyorum” dedi.

“1973 Ümraniye doğumluyum…, çocukluğum, gençliğim, evliliğim ve de siyasi hayatımın tamamı Ümraniye de geçti.  Ümraniye’nin birçok yerinde, anılarım,,, hatıralarım vardır” diyerek sözlerine devam eden Kızılkaya, şunları kaydetti: “En büyük hayalim, doğup büyüdüğüm,, sokaklarında ayak izlerimin,,, anılarımın olduğu,, hatıralarımla bağlı bulunduğum bu ilçeye ve bu ilçe sınırlarında yaşayan, dili, dini, ırkı, mezhebi, memleketi ne olursa olsun: “adı insan olan” ve “Kentsel hemşerim” olarak kabul ettiğim yurttaşlarımıza, bir gün fırsat verilirse hizmetimle manevi borcumu ödemekti.

1992 yılında, 19 yaşında, Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe örgütüne üye oldum.  Neredeyse 32 yıl olmuş üye olalı.  Bizim partimizde başka hiç bir partide göremeyeceğiz bir aidiyet duygusu vardır. “Partili Üye” kavramı vardır.  Partili üye: Ülkenin siyasi konjonktür durumundan çıkar gözetip partisini terk etmez!  Kişisel menfaatini gözetmez! Başka partilere günlük, dönemsel menfaat için gitmez!  Her zaman partisine hizmet eder, seçim zamanı sandıklara sahip çıkar, saha çalışmalarına katılır.  “Partili” olmak parti baraj altında iken de üstündeyken de yanında olmak, ilkeleri doğrultusunda hizmet etmektir. Parti kültürünü almış, partisinin her daim yanında durmuş,,, sahip çıkmış,,, “Partili” bir ailenin ferdi olarak, Ümraniye de doğmuş büyümüş bir kardeşiniz olarak — Ümraniye’nin ve de Cumhuriyet Halk Partisinin öz evladı olarak bugün karşınızdayım!!!

Örgütlü mücadeleye ve gücüne inan biri olarak, partimin bana verdiği her görevi gücüm yettiğince tüm samimiyetimle yerine getirdim.  2009 yılında İlçe yönetim kurulu üyesi ve ilçe saymanı görevinde bulundum.  2014, 2020, 2021 yıllarında 3 kez örgütümüzün, delegelerimizin teveccühü ile İlçe Başkanı seçildim.  Sandık görevlisi, okul sorumlusu, kat görevlisi oldum.  Kurultay delegesi, il delegesi, ilçe delegesi görevlerini yaptım.  Birçok seçim yönettim, saha çalışması, sandık güvenliği çalışması yaptım elimden gelen tüm çalışmalarda partimizin ilkeleri doğrultusunda çalıştım.

Birçok demokratik kitle örgütlerine, iş insanları derneklerine, Köy-yöre derneklerine üyeyim…  Zaman zaman bu derneklerin yönetiminde de bulundum, 2017 yılında kurucu başkanlığını onurla yaptığım Atatürkçü Düşünce Derneği Ümraniye Şubesini, gönül veren arkadaşlarımızla kurarak; önemli bir demokratik kitle örgütünü Ümraniye İlçemize kazandırma onuruna ulaştım.

Mayıs 2023 Genel seçimlerinden sonra, hızla yükselen döviz kurları, yüksek enflasyon, artan işsizlik, yüksek faizler sonucunda, tüketim ürünlerine yansıyan fiyat artışları, yurttaşlarımızın yoksulluğunu derinleşti. Ülkemizde daha öncede ekonomik krizler yaşandı ancak hiçbir dönem de “Barınma krizi” ile karşılaşılmamıştı.  Bugün, Ümraniye de ortalama bir ev kirası aylık 15 bin TL.  Asgari Ücretin 11.402TL olduğu bir ortamda geçim sıkıntısı zorluğunu düşünün…

Ümraniye 800 bin nüfusu ile Türkiye de 50 İl den büyüktür.  Önümüzdeki aylarda Türkiye’nin ve Ümraniye’nin en büyük sorunun “Sosyal Yardımlar” olacaktır.  Bugünden gerekli tedbir alınmalıdır! Ülkemizde açlık, yokluk, yoksulluk olmamalıdır!!! Şayet oluyorsa, orada çok büyük bir israf, adaletsizlik ve paylaşım sorunu vardır.  Halkımız açlığa ve çaresizliğe mahkûm edilemez! Yeni bir belediyecilik anlayışı gereklidir.  Gerçek “Sosyal belediyeciliği” hayata geçirmek zorundayız! Anayasa’nın 2. maddesinde “Türkiye Cumhuriyeti Sosyal bir hukuk devletidir” ifadesi kullanılmaktadır.  Bu madde ile tüm yurttaşımızın sosyal yardımlardan faydalanma hakkı, teminat altına almıştır.  Anayasamızdan güç alarak; Ümraniye de Sosyal belediyeciliği, derinlemesine hayata geçireceğiz!

Sosyal politika hizmetleri, yereldeki yurttaşlarımıza etkin bir şekilde uygulanacak ve “gerçek sosyal belediye” olacağız.  Sosyal belediyecilik Yurttaşlarımızın huzur, güven ve refah içerisinde yaşamalarını sağlamak ve bu görevini ifa ederken, yurttaşlarımız arasında dili dini ırkı mezhebi memleketi ya da etnik kökenine bakılmaksızın ihtiyacı olan her yurttaşımıza ayırım gözetmeden sağlamaktır.  Bu hizmeti, hısım-akraba, eş-dost, partili-partisiz kriterlerine göre değil, gerçek ihtiyaç sahibine, hakkaniyetle verilecektir!

Ümraniye’de hemşerilerimizin maddi durumları hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Sosyoekonomik durumları itibari ile desteğe ihtiyaç duyan yurttaşlarımızın eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçlarını tespit etmeli ve karşılanacaktır! Kıraathane toplantıları, halk meclisleri, esnaf gezileri, afişler ve mahalle kütüphaneleri aracılığıyla belediyemiz halka daha yoğun olarak iç içe olacaktır! Belediyemiz, halkın geçim sıkıntısını gidermeye yönelik olarak köklü tedbirler almalıdır.

Tanzim satış mağazaları, ekmek fabrikaları, aşevleri, sığınma evleri, sağlık ocakları, mahalle kütüphaneleri kurulacaktır! Sokak hayvanları, can dostlarımız için yaşam hakkı sağlanmalı ve bakımları yapılacaktır! Gençlerimizin yurt sorunu çözülecek, ihtiyaç sahiplerine burs, tablet, bilgisayar, ve ücretsiz internet verilecektir!  Eğitim hakkı en önemli ilkemiz olacaktır! Çocuklar için kreşler, yuvalar, çocuk kulüpleri açılması, parkların düzenlenmesi ve yeterli beslenmeye yönelik katkı sağlanacaktır!

Gençler için spor tesisleri, gençlik merkezleri, psikolojik yardım ve danışma merkezleri, meslek edinme kursları açılması ve kötü alışkanlıklar ve madde bağımlıklarının önlenmesi için çalışmalar yapılacaktır! Kadınlar için kadın koruma ve sığınma evleri, meslek kursları, anne çocuk sağlığı merkezleri açılmalı.  Kadınların fırsat eşitliğine kavuşması, istihdamı, eğitimi, sağlığı ve toplumsal hayata katılması için gerekli mekanizmalar kurulacaktır!

Yaşlılar için güçsüzler yurdu, huzurevi, hobi merkezleri açılacak, sağlık, giyim, gıda ve yakacak yardımı gibi nakdi ve ayni hizmetlerde bulunacağız! Engellilerin günlük hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılması, korumaya yönelik vakıflar kurulması, bakım ve tedavi hizmetleri sunulması ve temel eğitim okulları, meslek edindirme veya beceri kursları açılması. Ayrıca iletişim ve spor gibi imkânların sağlanacaktır!

Risk grupları için hukuki ve psikolojik yardım büroları açılacak ve sosyalleşmelerinin sağlanması amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenlenecektir!

Ümraniye’nin yapısal,,, yaşamsal,,, ve imar sorunlarını biliyoruz. Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Kazım Karabekir, Elmalıkent Mahalleri ile İnkılap Mahallesinin bir kısmını kapsayan 5.5 Mahalle diye adlandırılan bölgenin imar sorunu yıllardır çözülmüyor.  Her seçim öncesi “Oyunuzu bize verin sorununuzu seçim sonrası çözeceğiz” diyerek yıllardır bölge halkı oyalanıyor.  Bugün bölge halkına çözüm diye sunulan “Ada Bazlı İmar” bölge halkını memnun etmemektedir.

Hekimbaşı Mahallemizde rezerv alan ilan edilen bölgenin sorunlarını, Elmalıkent Mahallesinde Boğaz görünümüne takılan yıllardır çözülmeyen 184 parselin sorunlarını, İnkılap Mahallesinde Kocatepe Boztepe de yıllardır süren Tapu sorununu ve süren davalarını biliyoruz.

Parseller, Huzur, Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Ihlamurkuyu, Cemil Meriç Mahalleri ile Yukarı Dudullu Mahallesinin bir kısmında yıllardır süren imar sorununa “Etap Bazlı” imar ile çözüm sunulmuş ancak bölge halkı memnun kalmamış birçok dava açılmıştır. Yenişehir Mahallesinde uzun zamandır mücadelesi verilen imar problemine “Kademeli İmar” olarak çözüm sunulmuş ancak bölge halkı memnun kalmamıştır.

İmar sorunlarında önerilen çözümlerin halk nezdinde kabul görmemesinin temel sebebi “Katılımcı Halk Meclislerinin” olmaması karar mekanizmalarında bölge halkanın kaygılarının, beklentilerinin göz ardı edilmesi, tepeden inme kararlar ile sürecin yönetilmeye çalışılmasıdır.  Sosyal Belediyecilikte önemli düzenlemeler öncesi “Katılımcılık” en önemli ilkemiz olacaktır. 6 Şubat 2023 de Kahramanmaraş merkezli deprem bize Büyük İstanbul Depremi gerçeğini bir kez daha hatırlattı.  Ümraniye’nin İmar sorunları hızlıca çözülecek, eski yapı stoku yenilenecek ve “Deprem Dirençli Ümraniye” hızlıca uygulamaya konulacaktır!

İçinden çıkılmaz hale gelen Ümraniye merkezdeki trafik sorunu ve çözümleri ilk projemiz olacaktır! Nefes alabileceğiz yeşil alanların sayısı, çocuk parklarının sayısı arttırılacaktır! Geçmiş dönemde görev yapan Ümraniye Belediye Başkanlarımıza verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Ümraniye ye yapılan her hizmet değerlidir. Amacım, yapılan hizmetleri yermek değil, hizmet çıtasını daha yukarı çıkarmak,,, eksik kalan yönleri tamamlamaktır.

Ümraniye 1994 yılından buyana son 30 yıldır aynı belediyecilik kavramları ve anlayışı yönetmektedir.  Yeni bir anlayış, kapsayıcı, bütünleştirici, ayrımcılık yapmayan bir yönetim gelmelidir.  Amacımız sosyal belediyecilik ile beraber tüm hemşerilerimizi ayrım yapmadan hizmet etmektedir.

Dünya da yerel yönetimler önemi artmakta ve farklı bir yere evirilmekte.  Toplumun yerel yönetimlerden beklentisi değişmektedir.  Belediyecilik, arsa payları üzerinde dikilen görkemli beton yapılardan ziyade, toplumsal barışın sağlanabileceği, tüm yurttaşlarımızın kendisini özgürce ifade edebileceği, huzurla yaşayabileceği, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın tüm kesimlerin birbiri içindeki farklılıkların hoş görüleceği, yaşadığı çevreye aidiyet duygusunun ön planda olduğu, kısacası “Gerçek Sosyal Belediyeciliğe” gitmektedir! Bunu görüp ona göre planlama yapacağız!

Hedefimiz, toplumda, huzuru, mutluluğu, adaleti, likayatı, bütünlüğü, halkımızın yalnız olmadığı duygusunu hakim kılmaktır.  Derinleşen yoksullukta bir nebzede olsa, yaşanabilir bir ortam sağlamaktır.  Kibirden, egodan uzak,,, ben yaptım yerine, toplumun geniş kesimlerinin katılımı ile yapacağımız katılımcı, çoğulcu, belediye hizmetleri anlayışı olacaktır.  Aklı-selim, kalbi-selim olmaktır.  Bülent Ecevit’in dillendirdiği “Ne Ezen Ne Ezilen, İnsanca Hakça Bir Düzen” olmadır.

Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı şeyler beklenemez, Ümraniye de yeni bir anlayış gelmelidir ve gelecektir! Hz. Mevlana “Ne kadar söz varsa düne ait, Şimdi yeni şeyler söylemek lazım, Dünle beraber gitti, cancağızım” Öncelikle bana inananlara, benimle yola çıkanlara, bu yolda benimle birlikte Yürüyenlere sonsuz minnet ve teşekkürlerimi sunarım.  Hangi düşünceye sahip olursa olsun, her yurttaşımız bizden eşit hizmet alacaktır.

31 Mart 2024 Mahalli Seçimlerinde tüm hemşerilerimizi Ümraniye ye sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum. Ümraniye’nin çocuklarına, gençlerine, kadınlarına, engellilerine, yaşlılarına, dezavantajlı gruplarına, emekçilerine, emeklilerine, Tüm Ümraniyelilere hizmet etmek için Sizlerin nezdinde beyan ediyorum ki Mart 2024 yapılacak Ümraniye Belediye Başkanlığına adayım.  Örgütümüzün, örgüt yöneticilerimizin ve de Ümraniyelilerin şahsıma vereceği görevi sabırla ve inançla arz ediyorum.”

Reklamı Geç