Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜNLÜ SPOR SPİKERİ VE GAZETECİ CHP’DEN ADAY ADAYI..

14 Mayıs 2023 Pazar

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. dönem milletvekili seçimi için partilere adayların başvuruları sürerken, CHP’den sürpriz bir aday adaylık başvurusu geldi. Ünlü spor spikeri ve gazeteci Elis Buse Araç, İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayı oldu..

Daha önce de CHP’de sayısız görev alan, tabiri caizse partiye kundakta girmiş ünlü spor spikeri ve gazeteci Elis Buse Araç, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Elis Buse Araç, Cumhuriyetimizin 100. yılında laik Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu ileri boyutta demokrasi anlayışını yeniden kazandırmak için gövdesini ortaya koymaktan hiç çekinmeyen genç bir Türk kadını olarak kendisini tanımlamadı.

Elis Buse Araç, sözlerine şöyle devam etti: “Dünya’nın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde, Türk kadının üstünde, kadın mesaisi zikretmenin imkanı yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını, ben Türk kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Türk kadını kadar emek verdim diyemez. Kadınlar, gerek toplum yaşamında, gerek siyasi temsilciliklerde, erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır. Ülkesinin 2. Yüzyılını gören genç bir Türk kadını olarak kendimi çok şanslı hissediyor ve aynı zamanda Atatürk kadını olarak bu süreçte görevli olmayı bir borç biliyorum.”

1 FARKLA, GELİYORUM…

Araç; “Dünya her zaman aynı dünyadır, farkı yaratacak olan insanın kendisidir. Eğer içinizde farklı olma duygusu varsa siz zaten her zaman farklı olmuşsunuz demektir. Mesela bir problemin çözümüne katkı sağlayamıyorsan sende herkes ile aynı düşünce içindesindir. Ben ülkemizdeki değişimin bir parçası olacağım işte bu yüzden “1 farkla geliyorum…” diyor.

Elis Buse Araç Kimdir?

Ben Elis Buse Araç, 1991 yılında İstanbul’da dünyaya geldim. Babam Ramazan Araç, Kastamonulu olup, annem Zuhal Araç ise Giresunlu’dur. İlkokul, ortaokul ve lise hayatımı İstanbul’da tamamladıktan sonra üniversite hayatımı Beykent Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde sonlandırdım. Aktif olarak Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya Yöneticiliği bölümünde eğitim görmekteyim.

İş hayatımda 12 yıllık bir deneyimim oldu. Birçok ulusal ve dijital medya kuruluşunda görev aldım. İş kariyerime Kanal A Haber Merkezi’nde Muhabir olarak başladım. Daha sonra Cine5’te Spor Program Sunuculuğu, ardından Fanatik Gazetesi Web TV’de Spor Spikerliği ve daha sonra da Spor Türkiye’de Spor Spikerliği yaptım. Şu an ise aktif olarak Radyo Gol ve Sansürsüz Futbol’da Spor Spikerliği yapmaktayım.

Reklamı Geç