Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇENGELKÖY 15 TEMMUZ DARBE ŞEHİTLERİNİ UNUTMUYOR..

Geçtiğimiz 15 Temmuz akşamı

Geçtiğimiz 15 Temmuz akşamı yaşanan hain darbe girişiminde direnen halkın adeta sembol adresi olan Üsküdar Çengelköy’de restorasyonu tamamlanan Hamdullah Paşa Camii açılışında şehitler bir kez daha anıldı. 

uskudar cengel cami acilis 1Üsküdar’da restorasyonu tamamlanan Çengelköy Hamdullah Paşa Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı. Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kaymakam Mustafa Güler, Müftü Mehmet Vefa Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Halit Hızır ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Hilmi Türkmen caminin tarihi ile ilgili bilgiler vererek açılışın hayırlı olmasını diledi.

uskudar cengel cami acilis 4Restorasyonu tamamlanan Çengelköy Hamdullah Paşa Camii’nin açılışına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Çengelköy Hamdullah Paşa Camii’mizin Allah’a şükür restorasyonunu tamamlamış olduk. Bu anlamlı günde, şehitlerimizin manevi huzurunda bu işi de tamamladık çok şükür. Camilerimiz ezansız değil. Bunun için şükrediyoruz. Gazi Çengelköyümüz’e minnet borçluyuz” dedi.

uskudar cengel cami acilis 3Belediye Başkanı Türkmen, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hamdolsun camilerimizin ne denli önemli olduğunu gördü. İdrak ettik. Ezanlarımızın, salalarımızın kıymetini gördük, idrak ettik. Rabbim bizi bir daha böyle ağır imtihanlarla karşı karşıya bırakmasın. Lakin, umutluyuz… Çengelköy var, dirilişin tam kalbinde yer aldı Çengelköy… Ne kadar iftihar etsek azdır. Bu camiinin Gazi Çengelköy’ün tarihini geleceğe taşıyacak bir anıt olarak, bir abide olarak ilelebet ibadete açık kalmasını arzu ediyoruz. Buraya her gelen, iman sancağını yere düşürmemek için hayatından vazgeçen kahraman şehitleri gazileri ansın istiyoruz.”

Reklamı Geç