Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR CHP’DEN KAMUSAL ALAN İMAR DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİ..

CHP  Üsküdar İlçe Başkanlığı

CHP  Üsküdar İlçe Başkanlığı ve Üsküdarlı vatandaşlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Altunizade Mahallesi’nde bulunan bin 299 metrekare büyüklüğe sahip park ve zemin altı otopark alanının, “Özel Sağlık Tesisi Alanına” dönüştürülmesine ilişkin imar planlarına karşı itiraz dilekçelerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne verdiler. CHP Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Av. Güneş Gülaydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bölgede yeni bir özel sağlık tesisine ihtiyaç yoktur. Nitekim, plan açıklama raporunda da böyle bir ihtiyaçtan bahsedilmemiştir” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Üsküdar Altunizade Mahallesi’nde bulunan bin 299 metrekare büyüklüğe sahip park ve zemin altı otopark alanını, özel sağlık tesisi alanına dönüştürmek için imar planı hazırladı. Özel sağlık tesisi yapılmak için değiştirilen plana göre, 762 metrekarelik alana 5 kat inşaat izni verildi. Bu izin ile tesis, yaklaşık 2 bin 287 metrekarelik bölgede kurulacak.

“Plan değişikliği, şehircilik ilkelerine göre yapılmadı”

CHP Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı ve Üsküdarlı vatandaşlar, imar planına itiraz etmek için Ataşehir’de bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne dilekçelerini verdiler. Burada açıklamalarda bulunan Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Av. Güneş Gülaydın, planda kamu yararının gözetilmediğini belirterek, “Parsel bazlı bu plan değişikliği yapılırken bölgedeki sosyal donatı dengeleri, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve en önemlisi kamu yararı gözetilmemiştir. Park alanının özel sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi sırasında Altunizade bölgesinde eşdeğer büyüklükte bir donatı alanının oluşturulmamıştır” ifadelerini kullandı.

Yapılan plan değişikliğinin, Üsküdar’ın en yoğun trafiğe sahip sokak ve caddelerindeki yükü arttıracağını söyleyen Gülaydın, “25 yıl boyunca İstanbul’u yöneten, ancak trafik sorununa bir çözüm üretemeyen AKP iktidarı bu değişiklik ile Üsküdar’ın trafik sorununa bir yenisini daha eklemektedir” dedi.

“Bölgede yeni bir özel sağlık tesisine ihtiyaç yok”

Plan açıklama raporunda sağlık tesisine ihtiyaçtan bahsedilmediğinin altını çizen Gülaydın, “Bu alanın 500 metrelik çevre dairesi içerisinde Dünyagöz Hastanesi, Acıbadem Altunizade Hastanesi, Bahçeci Umut Tüp Bebek Merkezi, Batıgöz Göz Sağlığı Hastanesi, Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi, Esteworld, Academic Hospital ve diğer pek çok özel sağlık tesisi bulunmaktadır. Dolayısıyla, bölgede yeni bir özel sağlık tesisine ihtiyaç da yoktur. Nitekim, plan açıklama raporunda da böyle bir ihtiyaçtan bahsedilmemiştir” açıklamasını yaptı.

Reklamı Geç