Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR ERDEMLİLER DERNEĞİ’NİN YAPTIKLARI, HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL…

“Evsiz olmak kader değildir”

“Evsiz olmak kader değildir” diyerek sokakta yaşam mücadelesi vermek zorunda kalan ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Üsküdar’daki Erdemliler Dayanışması Derneği, bu devirde belki de çok az insanın yapabileceği takdire şayan güzel işler başarıyor. Bölgede görev yapan yerel basın temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya gelip Erdemliler Dayanışması Derneği’ni anlatan Başkan Erkan Alaca, “Yeri geliyor devletin kurumları belediye ve kaymakamlık bile sokakta zorda kalmış birilerini bize yönlendirebiliyor. Biz de yettiğimiz yere kadar o insanlarımıza yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz” diyor. Yoksulluğu bitirmek gibi bir dertlerinin olmadığını ifade eden Alaca; “İnsanlık tarihi boyunca yokluk vardı ve bundan sonra da var olacak lakin tek bir kişinin bile elinden tutup en azından o günü ve gecesini kurtarabiliyorsak ne mutlu bize, hepimize” şeklinde konuşuyor.

Üsküdar merkezde faaliyet gösteren Erdemliler Dayanışması Derneği, günümüz şartlarında çok ama çok farklı bir işlevi başarıyla yerine getirerek zengininden fakirine herkese örnek bir hizmet gerçekleştiriyor. Kısacası iyilik hareketi olarak değerlendirilen derneklerin Türkiye’de kurulmuş öncülerinden olan Erdemliler Dayanışması Derneği, evsiz, sokakta kalan, kimsesiz insanlarımıza psikolojik, barınma, sosyalleşme hizmetleri veren, “balık yedirmek yerine, balık tutmayı öğreten”, topluma; sevgiyi, şefkati, merhameti, yardımlaşma bilincini yaymayı ilke edinmiş bir sivil toplum örgütü. Derneğin yine Üsküdar Zeynep Kamil’de bir barınma evi bulunuyor ve bu merkezde 11 evsiz insanımıza barınma imkanı sunuluyor. Aynı merkezde yine sokakta yaşamak zorunda kalan birçok vatandaşa da sıcak duş yapmaları ve yemek yemeleri için imkan sunuluyor. Merkez sadece zorda kalmış insanlara değil sokak hayvanlarına da mama dağıtımı yapmakta.

İşte böylesine takdire şayan ulvi bir görevi yerine getiren derneğin başkanı Erkan Alaca, bölgede görev yapan emekçi basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek yaptıkları çalışmaları anlattı. Hayatlarının her bir anından ödün vererek yapmaya gayret ettikleri çalışmaların tamamen gönüllülük esasına dayalı yürüdüğünü ifade eden Erkan Alaca, “Yeri geliyor devletin kurumları belediyemiz ve kaymakamlık bile sokakta kalmış insanlarımızı bize yönlendirebiliyor. Biz de imkanlarımız yettiğince onlara elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Derneğimizin tüm gelirleri bağışlarla sağlanıyor. Hiç bir şekilde devlet ve devlete bağlı kurum, kuruluşlardan, ve de partilerden maddi ve manevi destek almıyoruz, almayacağız” diyor.

Devletten, partilerden ve siyasetçilerden destek talep etmeme gerekçesi olarak bağımsız bir sivil toplum örgütü olmak istemelerini gösteren Erkan Alaca: “Her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen bugüne kadar bunu gayet güzel başardık. Bir zamanlar yardım elimizi uzatıp topluma kazandırdığımız insanlarımız bugün bu derneği sahip çıkıyor. Bizim en büyük kaynağımız bu. Bundan sonra da var olan yeni hedeflerimizi gerçekleştirmek için mücadele vereceğiz. Toplum var olduğu sürece, sosyal sorumluluk kavramı günlük yaşamın bir parçası olacaktır. Birey, topluma karşı olan sosyal sorumluluğun yapı taşıdır. Sosyal sorumluluk; belli kalıpları, herhangi bir maddi ve manevi sınırlaması olmayan, her koşulda sahip olunan bir farkındalıktır. Kısaca sosyal sorumluluk, hayata ‘biz’ diye bakabilmektir.”

Erkan Alaca, dernek olarak projelerini de şu şekilde özetliyor;
1- Evsiz, sokakta yaşam mücadelesi veren insanlara her sabah 09:00 ile 11:00 arası yemek, duş ve temiz kıyafet verme projemiz.
2- Evsiz, sokakta yaşam mücadelesi veren insanlara günde üç öğün yemek, televizyon ve sohbet etmeleri için “ Erdemliler Dayanışması Evsizler Yemekhanesi” açma projemiz.
3- 2. evsizler evi ve atölyesi açma projesi.
Faaliyetlerimizden, projelerimizden, hizmetlerimizden, derneğimizden haberdar olmak için ve bizleri ziyaret ederek veya sosyal medyadan takip ederek hakkımızda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Erdemliler Dayanışması Derneği iletişim bilgileri: www.erdayder.com GSM: 0543 740 52 85

Reklamı Geç