Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE-ÇEKMEKÖY VE SANCAKTEPE METROSU HIZLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye Yamanevler metro istasyonunda düzenlenen törende, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro inşaatının ilk ray kaynağını Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile birlikte yaptı.

metrohiz3İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapımına başlanan Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe  Metro İnşaat çalışmalarında artık sona yaklaşıldı. Anadolu yakasının trafik sorununa önemli ölçüde çözüm getirecek olan bu projedeki Metro hattının uzunluğu 17 kilometre, Üsküdar vapur iskelesi önünden başlayacak olan Metro, Altunizade Capitol Alışveriş Merkezi, Çamlıca, Kısıklı, Ümraniye, Dudullu Şile Yolu Kavşağı ve Çekmeköy güzergâhında çalışacak. Delme tünel teknolojisi ile yapılan Metro da toplam 16 adet istasyon bulunuyor. Tek yönde saatte 45 bin yolcu taşıyacak olan Metro’nun ortalama seyahat süresi 27 dakika olacak.

metrohiz7Ümraniye sınırları içerisinde Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu ve Necip Fazıl olmak üzere Metro’nun 9 istasyonu bulunuyor. Çalışmalar sırasında trafiğe kapalı olan Alemdağ Caddesi ise kısa süre önce trafiğe açıldı. Ümraniye yamanevler istasyonunda gerçekleştirlen kaynak atma törenine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın kolları Başkanı Mukaddes Tosun, AK Parti ilçe yönetimi, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda partililer katıldı.

metrohiz5Kadir Topbaş törende yaptığı konuşmada, “12 ay içerisinde, burası kullanılır hale gelecek. Günde 700 bin insan profili çıktı, bizim bu yolu tercih edecekler için yaptığımız hesaplamada. Bizim öngördüğümüzden biraz zaman geçecek ama yine dünya en hızlı yapılan metro hattı, en hızlı gelişen metro hattı… Bir başka özelliği de, en akıllı, en teknolojik ve en gelişmiş metro sistemi. Neden? Son dönemde yapıldığı için, bütün teknolojileri dikkate alarak yaptığımız için, sürücüsü olmadan, makinisti olmadan sistem kendi kendine çalışabiliyor. Bu çok ileri bir teknoloji, Dünyada sadece bir kaç kentte bu yapılmakta. Bunlardan bir tanesi de İstanbul. Bu bakımdan çok farklı; kendi güvenlik sistemlerinden tutunuzda, ulaşım sisteminde ki kalitesine kadar, dünyada bir modern, bir model alınacak sistem olduğunu söylemek isterim. Çok önemli, dünyada tek diye bahsettiğimiz üç katlı tünelin de çıkışı Ümraniye’de. Hasdal’dan 12-13 dakikaya araçla buraya gelebilecek” dedi.

metrohiz4Topbaş’ın konuşmasının ardından raylara ilk kaynak yapıldı. Kaynak yapma işlemini Kadir Topbaş gerçekleştirdi. Topbaş kaynak sırasında, “Tarihe tanıklık bu diyorum. Raylar kaynatılıyor, sonra inşallah buradan metrolar geçecek, insanlar geçecek. Ama kaynatanlar biz olacağız” diye konuştu.

metrohiz6

Reklamı Geç