Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR’DA SİTE’YE RAMAZAN-I ŞERİF ERTELEMESİ, GARİBAN MUHİTİNE YIKIM..

Bahçelievler Mahallesi’nde Ramazan günü

Bahçelievler Mahallesi’nde Ramazan günü şiddetli yağmur altında 2 konutu içerisinde yaşayan çoluk çocuk bakılmaksızın yerle bir eden Üsküdar Belediyesi’ne tepkiler dinmiyor. Konuyu sosyal medyasından duyuran Avukat Onur Cingil, “2 yıl önce sitedeki yıkımı Ramazan-ı Şerif diye erteleyenler bugün konu gariban muhiti olunca Ramazan falan dinlemediler” şeklinde tepki gösterdi. Evleri başlarına yıkılan vatandaşlar da, “3 hafta güneşli havada yapmadılar şu yağmurlu havada bizi per ve perişan ettiler. O kadar yalvardık süre istedik dinlemediler” diye dert yandı..

20 Mayıs 2021 tarihinde Yavuztürk Mahallesi’nde mahkemenin tahliye ve yıkım kararını Ramazanı Şerif olması sebebiyle uygulamayıp 1 ay süre uzatımı veren Üsküdar Belediyesi tarafından, önceki gün Bahçelievler Mahallesi’ndeki 2 ev yine Ramazan ayı olmasına rağmen içerisinde çoluk çocuk olmasına bakılmaksızın ve yer gösterilmeksizin yerle bir edildi. Şiddetli yağmur altında evlerde oturan vatandaşların tepkileri arasında yapılan yıkıma tepki gösteren Avukat Onur Cingil, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda; “İnsanlar bu havada, Ramazan’da yapmayın demiş, yer gösterilmesini kendilerine sahip çıkılmasını istemiş ama işte sonuç ortada!” dedi.

Yaşanan tüm mağduriyetleri yakından takip ettiğini belirten Onur Cingil, “Üsküdar Bahçelievler Mahallesi’nde yoğun yağmurun altında Ramazan gününde 2 ev çoluk çocuk yer göstermeden kapı dışarı edilerek yıkıldı. Zaten tüm mağduriyetleri yakından takip ediyoruz. Bugün de sosyal medyada yağmur altında gördüğüm bir evladımız beni buraya gelmeye sevk etti. Buradaki insanların barınacağı başka bir yerleri yok! Bu işlemi yapan Üsküdar Belediyesi yönetimini soruyoruz ne için? Burada bir inşaat şirketi faaliyet göstersin diye. Öyle ki polisin, belediye görevlilerinin bile pes dediği bir olay. Bu insanlar nereye gidecek? Belediye sorun çözmez mi, yer göstermez mi, insanların barınmasını sağlamaz mı? Zamanı bugün müydü, çözüm bu muydu? Belediyenin görevi herkesin barınmasını sağlamaktır” şeklinde paylaşımlarda bulundu.

2 yıl önce yine Ramazan ayında bir sitedeki yıkım kararının Ramazan ayı denilerek ertelendiğini hatırlatan Cingil: “Tam 2 yıl önce bugünlerde, yine “Ramazanı Şerif”te, yine Üsküdar’da, yine aynı bölgede (Yavuztürk) tahliye ve yıkım kararı var ama Üsküdar Kaymakamlığı  “Ramazanı Şerif” olduğu için erteliyor. Ramazan değil konu, çünkü burası bir site, gariban muhiti değil! Garibana Ramazan-ı Şerif yok mu?” diye sordu. Evleri yıkılan vatandaşları dinleyen Cingil, “Şu havada bu yapılır mı? Kalacağınız yeriniz yoksa buyurun gelin ben sizi evimde misafir edeyim. Bu durum hukukun da ötesinde bir insanlık meselesi” dedi.

Reklamı Geç