Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşayan insan hazinesinden hayata dair nasihatler..

Çekmeköy’ün akil insanlarından; CHP’li

Çekmeköy’ün akil insanlarından; CHP’li eski meclis üyesi ve ilçe yöneticisi, bir zamanlar İstanbul büyükşehir belediyesinde görev yapmış, İstanbul’da kurulan Yunanistan Türkleri ile İskeçe Türk Birliği tarafından 1927 yılında kurulan Batı Trakya Türkleri derneklerinin yöneticisi, Beşiktaş Spor Kulübü Seçim Sicil Kurulu yöneticisi, Eski Dolmabahçe Stadyumu L tribünü protokol görevlisi, Pfizer ilaç firmasında 30 yıl yöneticilik ve sendika temsilciliği yapmış olan Ehat Can, hayata dair altın değerinde nasihatlerde bulundu.

Yaşama dair tecrübe ve deneyimlerini www.yerelgazete.com.tr aracılığı ile değerlendiren Ehat Can, aslen İskeçeli olup, dedesinin Selanik’te öğretmenlik görevini tamamlamasıyla 1952 yılında Türkiye’ye göç etmiş bir kişi. 1939 doğumlu olan Can, yaşamı boyunca pek çok görevlerde bulunmuş. Can, aşığı olduğu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruculuğunu yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde başladığı siyasi yaşamını halen devam ettiriyor. İsmet Paşa’nın hayranı olduğunu söylerken ilk günkü gibi heyecanlanan Can, “Çocukluğumda Heybeliada’da rahmetli İsmet Paşa’nın elini tutup denize girmesi için yardımcı olurdum” diyor ve ekliyor: “Topkapı’da kendisine yapılan taşlı saldırının ardından O’na karşı hayranlığı iki kat daha arttı.”

Hayatı boyunca içindeki uhdelerin çoğunu yerine getirdiğini ifade eden Ehat Can, uzun yıllar yaşadığı Beşiktaş’tan sonra taşındığı Çekmeköy’de aktif üyesi olduğu partisi CHP’de faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor. Yıllarını verdiği siyasi tecrübelerden edindiği deneyimlerine dayanarak Çekmeköy’e ilişkin uyarılarda bulunan Can, “Görüyorum ki burada bir ayrılı, gayrılık durumu var. Belediye seçimlerinin kazanılmasında başarıya ulaşmak için bu durumun derhal kaldırılması şart. Çekmeköy’de aslında kolej takımı gibi seçim kazanılır ve kalplere büyük bir başarı olarak yazılır. Gerek partimizin iç işlerinde gerekse yerel yönetim belediyemizde eksikler olduğunu görüyorum. Siyasi hırsların, koltuk ve zenginlik sevdasının kimseye hayrı yok” diyor.

Yaklaşan yerel seçimlere doğru siyasi deneyim ve tecrübeleriyle oluşturduğu çeşitli projelerinden yararlanmak isteyen adaylara fikir paylaşımında açık olduğu anlatan Ehat Can, “Ne para, ne koltuk, ne makam, ne de mevki hiçbir beklentim yok. Tek derdim, 85 milyon yurttaşını kardeş olarak gördüğüm ülkeme hizmet edilmesine katkıda bulunmak. Kendime göre fikir, düşünce ve projelerim var. Aşığı olduğum partim CHP’de fikir ve projelerimin değerlendirilmesi benim için onur ve gurur kaynağı olur” dedi. İşte yaşayan insan hazinesi Ehat Can ile yapmış olduğumuz o söyleşinin tamamı:

Reklamı Geç