Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YENİ BAŞKAN KIZILDAŞ; “İLK HEDEFİMİZ BÜYÜK ÇEKMEKÖY”

Günlerdir merakla beklenen CHP

Günlerdir merakla beklenen CHP Çekmeköy İlçe Örgütü’nün 3. olağan kongresi değişimle sonuçlandı. Mevcut İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt’un 124 oyda kalarak kaybettiği kongrenin gülen tarafı 176 oyla Hüseyin Kızıldaş ve ekibi oldu.

chp cekmekoy kongre kizildas 19CHP’de ilçe kongreleri başladı. Çekmeköy ilçe örgütü de kongresini Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirdi. İl yöneticisi Ali Cihat Işık’ın divan başkanlığı yaptığı kongre, gün boyu kıran kırana devam etti. Berhan Şimşek, Müslim Sarı, Özgen Nama, Servet Baylan, Hasan Genç, Seyfettin Yıldırım, Özgür Altıparmak, Gamze Öztürk, Murat Cirav ve Hüseyin Turgut gibi partinin eski-yeni milletvekilleri, il-ilçe yöneticileri, belediye başkan adayları, meclis üyeleri ve bir çok yöneticisinin katıldığı kongrede zaman zaman hararetli tartışmalar ve gerginlikler de yaşandı.

chp cekmekoy kongre kizildas 16Devrim şehitleri ve Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan kongrede sırasıyla gelir-gider hesap bilançoları ve faaliyet raporları okunarak ibra edildi. Faaliyet raporları üzerine lehte ve aleyhte konuşmalar bölümünde ise tansiyon bir hayli yükseldi. Mevcut başkan Erdoğan Bozkurt’un görev süresi boyunca partinin oylarını Çekmeköy’de yükseltemediği gibi aksine gerilettiği ve Ak Parti ile aradaki farkın artmasına neden olduğu yönündeki sert eleştirilere anında yanıtlar verilmesi ortalığı gerdi.

chp cekmekoy kongre kizildas 17İlçede kadın ve gençlik kolları ile diğer birimlerin doğru dürüst oluşturulamadığı, ilçe yönetiminin çoğunluğunun istifa ettiği ve yönetim zafiyeti yaşandığı yönündeki eleştirilerin ardından kendini savunan Başkan Bozkurt, 5 seçim atlattıklarını ve önemli bir süreç yaşadıklarını öne sürdü. Kendisinin ve ekibinin gece gündüz demeden sahada çalıştıklarını ifade eden Bozkurt, kendisini eleştirenlerin seçim zamanları tatillerde keyif çattıklarını söyledi.

chp cekmekoy kongre kizildas 14Kongrenin en hararetli tartışması ise Hüseyin Kızıldaş’ın listesinde yer alan Sami Yayla ile Erdoğan Bozkurt’un listesinde yer alan Süleyman Bayraktutan arasında yaşanan atışmadan kaynaklandı. Mehmet Akif Mahallesi’nde çıkan kavganın ardından 40 kişinin delegeliğinin iptal edilmesi olayının gündeme geldiği tartışmada Sami Yayla; “Önemli olan boy değil soydur, bizim soyumuz, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’den, Hz. Ali’den, Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten gelir” sözleri salondan büyük alkış aldı.

chp cekmekoy kongre kizildas 15Yaşanan tartışmalar üzerine tansiyonu düşürmek için birkaç kez iki aday Erdoğan Bozkurt ve Hüseyin Kızıldaş’ı sahneye davet eden divan başkanı birlik ve beraberlik çağrıları yaparak elele görüntüler verdi. Seçimlere geçilmeden önce ise iki adayın son konuşması vardı.

chp cekmekoy kongre kizildas 13Kura çekiminin ardından kürsüye çıkan Hüseyin Kızıldaş, “Çekmeköy’de ve Türkiye’de partimizin bayrağını iktidara taşımakta kararlıyız” diyerek iddialı konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den ön seçime girip aslanlar gibi çıktığını fakat genel başkanlığa soyunan Muharrem İnce ve Umut Oran’ın ise atamayı kabul ederek doğru yapmadıklarını söyleyen Hüseyin Kızıldaş, kurultayda Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini söylemesi salondan büyük alkış aldı.

chp cekmekoy kongre kizildas 6Kongrede kazansa da, kaybetse de başarılı olmadığı müddetçe bir daha aday olmayacağını söyleyen Kızıldaş, “Partimin birlik ve beraberliğini sağlayarak Çekmeköy’de büyük başarıların altına imza atıp, büyük işler gerçekleştirmek için bu yola çıktım ve sizlerin bana olan inancıyla bu yolda hep birlikte iktidara yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

chp cekmekoy kongre kizildas 3Başkan Erdoğan Bozkurt da konuşmasında geçen zaman içerisinde önemli çalışmalara imza attıklarını fakat atlattıkları 5 seçimin zor bir süreç yaşattığını buna rağmen başarılı olduklarını söyledi. “Bu kongreyi kaybetsem bile bir sonraki gün ilçe başkanım bana sandık görevi verse derhal görevimin başına geçerim. Geçen bu 5 seçimden dolayı partim için düşündüğüm fakat bir türlü hayata geçiremediğim projelerimi bundan sonra hayata geçirebilmek adına bir kez daha adayım” diyen Bozkurt’un destek çağrısına delegenin uymadığı kongre sonunda görüldü.

chp cekmekoy kongre kizildas 5Yapılan seçimlerde mavi listeyle yarışa katılan Hüseyin Kızıldaş ve ekibi gülen taraf oldu. 40 delegesi Mehmet Akif Mahallesi’nde iptal edilmesine rağmen beyaz listeyle yarışan mevcut başkan Erdoğan Bozkurt’a 52 oy fark atan Kızıldaş, ekibine kattığı Hüseyin Turgut, Önder Ulutaş, Sami Yayla, Hüseyin cahit Barutçu, İlhan Bayram, Sema Bülbül, Namık Kemal Cebir, Saadet Çertez, Şükran Karaer, İsmail Karakuş, Bahtiyar Menşuroğlu, Selda Narmanlı, Gülizar Övelek, Veyis Uçar, Bengisu Yankumcu ve Kenan Yıldırım gibi isimlerle gücüne güç kattı.

chp cekmekoy kongre kizildas 2Kongre sonunda bir kez daha Erdoğan Bozkurt ile birlikte sahneye çıkan Hüseyin Kızıldaş el ele vererek partililere birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Yeni başkan Kızıldaş; “Büyük Çekmeköy hayalimizi gerçekleştirmek için şimdi hep birlikte elele, gönül gönüle halkımıza gidip partimizin başarısı için gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

chp cekmekoy kongre kizildas 18

chp cekmekoy kongre kizildas 8

chp cekmekoy kongre kizildas 10

chp cekmekoy kongre kizildas 9

chp cekmekoy kongre kizildas 11

chp cekmekoy kongre kizildas 7

chp cekmekoy kongre kizildas 1

chp cekmekoy kongre kizildas 4

chp cekmekoy kongre kizildas 12

Reklamı Geç