Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yenilik oldu Hüseyinli kazandı, sırada çok daha fazlası var!

Çekmeköy’ün en küçük ama

Çekmeköy’ün en küçük ama en şirin mahallesi Hüseyinli’de çalışkan muhtar İlhan Kılınç’ın başarılı girişimleri ve azimli gayretleriyle gerçekleşen büyük yenileşme hamlesi, bölgenin çehresini değiştirmiş durumda. Pandemi, ekonomik kriz ve tüm zorlu süreçlere rağmen yapılan ve yaptırılan muazzam hizmet ve yatırımların daha fazlası için yeni dönemde de göreve talip olan Muhtar Kılınç, “5 yıl önce ‘Yenilik Olacak Hüseyinli Kazanacak’ diyerek çıktığımız yolda hedeflerimizi halkımızla birlikte yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sen, ben değil, biz olduk. Hep birlikte çalışarak kazandık ve başardık. Şimdi daha büyük hedeflere yine beraber yürümek için yeni bir yola çıkıyoruz” diyor.

“Amacımız makam koltuğunda oturmak değil, gönüllerde taht kurmaktır” diyen Muhtar İlhan Kılınç, Hüseyinli halkıyla her daim bir ve beraber olduğunu anlatıyor. www.yerelgazete.com.tr ye her zaman halkın içerisinde olduğunu kaydeden Kılınç, “Atalarım dedelerim İstanbul’un fethinden önce gelip buralara yerleşen Türk boylarından. Ben de 1967 Hüseyinli Köyü doğumluyum ve bütün ömrüm bu köyde geçti. Kapısına gitmediğim, gidemediğim tek bir komşum yoktur, olamaz da.. Muhtarlığı hiçbir zaman oturma yeri olarak görmedim. En ufak bir ihtiyaç ve evrakı bile komşularıma bizzat kendim götürdüm, hal-hatır sorarak ellerimle teslim ettim. Yardımları bizzat taşımak en büyük mutluluk kaynağım oldu. Hiçbir Allah kulu ile sorun yaşamadım” şeklinde konuştu.

Muhtar İlhan Kılınç, şunları kaydetti: “Hüseyinli köyümüze hizmet için; gerek ilçe belediyemiz, gerek büyükşehir, gerekse diğer kurum, kuruluş ve STK’larla her zaman yakın diyalog ve işbirliği içerisinde oldum. İçme suyundan, altyapı ve çevre düzenlemelerine, ulaşımdan, iletişim, eğitim, sağlık, spor ve güvenlik gibi tüm alanlarda köyümüze güzel hizmet ve yatırımlar kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz. Köyümüzün doğasını, havasını ve güzelliklerini korumak için mücadelemiz sürüyor.

Her şeyin başı eğitim diyerek önceliği okulumuza ve öğrencilerimize verdik. Köyümüzde hizmet veren okulumuzun bilgisayar, projeksiyon cihazı gibi ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmaya çalıştık. Ana sınıfı öğretmeninin talebi üzerine kum havuzu yaptırdık. Her yıl kalorifer, asansör ve kanalizasyon arızalarını giderdik. Okulumuzun iç ve dış bakımı ile boyasını yaptırdık. Okulun bahçe kapısını ve duvarını yaptırdık. Güvenlik odasını ise yaptıracağız. Yine okulumuzun konferans salonuna güzel bir sahne yaptırdık. Her zaman öğretmenlerimizin yanında olduk. Öğretmenler Günü’nü hiç bir zaman unutmadık, çiçek ve hediyelerle günlerini kutlayıp daha iyi motive olmalarını sağladık.

Köyümüzün çevre ve doğa konusundaki en önemli meselelerinden taş ocağı ile haklı mücadelemiz her zaman devam etti, edecek. Köyün adeta içerisine kadar girmelerine yol açacak ruhsatları için büyük mücadele verdik ve geri adım atmalarını sağladık. Köyümüz 40 yıldır toz istilası altındaydı. Kaymakamlık, valilik ve enerji bakanlığına gerekli girişimleri yaparak bu konuda da önemli bir kazanım sağladık. Kırıcı tesislerinin yeri değişti bu sayede köyümüz bir nebze olsun tozdan kurtuldu.

 

Yine Okan Üniversitesi’nden Prof. Ali Kahriman ile patlayıcı maddeler üzerine önemli çalışmalar yaptık. Atışları kontrol altına aldırdık. Takip cihazıyla yol boyunca oluşan çamur ve tozu önlemek için araç yıkama sistemi yaptırdık. Ses önlemek için de kırıcıların etrafını kapattırdık. Entegre’de çalışan vatandaşlarımızın hakkını da savunduk. 20 civarında hasar gören ev, ahır ve bahçe duvarlarının tamirini de yaptırdık.

Köyümüzde hizmet vermekte olan kooperatife de her zaman destek olduk.

40 yıldır yaşadığımız içme suyu sorununu kökten çözüme kavuşturduk. Köy halkımızla birlikte omuz omuza verip imece usulü kazma kürek çalıştık. Önce İshaklı Barajı yanındaki kaynağı 3.500 metre mesafeden köyümüze getirdik. Daha sonra Kocabayır mevkiindeki 7.000 metreden Çırçır suyunu getirdik. Bu suların analizini yaptırdıktan sonra kay halkının kullanımına sunduk. Reşadiye altındaki eski su hattını da yaptık. Toplamda 15 bin metre su hattı çektik ve şu an 50 topluk su deposu ile 10 ayrı çeşmemiz kesintisiz içme suyu hizmeti veriyor.

5 yıllık hizmet dönemi boyunca altyapı çalışmalarımız da her zaman devam etti. Köyiçi kanalizasyon hatta arıtma tesisi 15 yıl önce yapılmıştı. Beykoz Caddesi’ne ana hat yaptırdık ve sorun çözüldü. Kuzey Marmara otoyoluna ses bariyeri konulması için gerekli girişimlerde bulundu ovada tarlalara geçmek için de büs koydurduk.

Ulaşım en önemli konulardan biriydi. Biz göreve geldiğimizde 3 otobüs durağı vardı. Yapmış olduğumuz talepler sonucunda şu anda 11 otobüs durağımız var ve bunlardan 8 tanesi kapalı durak şeklinde vatandaşımıza hizmet vermekte.

Yine kaldırım çalışmaları da her zaman devam etti. Beykoz Caddesi’nin kaldırımlarını yaptırdık. Vatandaşımız evine, işine ve çocuklarımız okuluna daha rahat gidip gelebiliyor. Ayrıca bir çok sokağımızın da asfalt tamiri ve iyileştirme çalışması yapıldı. Elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması için de çalışmalarımız sürüyor. Fiber internet için girişimde bulunduk, ev interneti almak isteyen vatandaşımızın internet almasını sağladık. Yakında AYEDAŞ trafo çalışmalarına başlayacak.

Mezarlıklarımızın durumu da önemli bir konuydu. Mezarlıklar Müdürlüğü’ne kapılar, çeşmeler, selvi dikimi, parseller arasında parke taşı döşenmesi ve duvarların üzerine ferforje çitler yapılması için taleplerde bulunduk. Taleplerimiz çalışma programına alındı. Çok yakında gerekli çalışmalar başlayacak. Ayrıca her yıl çalı ve ot temizliği yapılıyor. Yol kenarında bazı yerlerde yıkılan duvarları tamir ettirdik ve ağaçları da budadık.

Belediyemizle işbirliği içeresinde başlattığımız köy konağı projesi kapsamında; köy girişindeki eski muhtarlık binası alanında silbaştan bir çalışma ile büyük bir değişime imza attık. Bu alana yapılan meydan, market, yeni muhtarlık binası, kütüphane, halk eğitim gibi tam teşekküllü hizmet merkezinin üzerine yeni dönemde düğün salonu yaptırma gibi projemiz de hazır.

Yine köy merkezinde depreme dayanıksız camimizin de yıkılarak yerine yenisinin yapılması için büyük bir çalışma başlattık ve yeni merkez camimizin inşası hayırseverlerimizin destekleriyle devam ediyor ve 2024 yılı içerisinde tamamlanmış olacak. Eski imam evinin tamir ve bakımını yaparak mescit olarak kullanılmasını sağladık.

Yakacak odun dağıtımında her yıl 130 traktöre yakın odun sorunsuz bir şekilde dağıtıldı.

Paylaşma ve dayanışmanın olmazsa olmazı sosyal hizmetlerimiz de her zaman devam etti. İhtiyaç sahibi komşularımızla hayırsever dostlarımız arasında her zaman köprü vazifesi gördük. Bize emanet edilen yardımları titizlikle sahiplerine ulaştırdık. Pandemi döneminde yaşlılarımız başta olmak üzere tüm komşularımızın hizmetkarı olmayı onurlu bir görev saydık.

Birlik ve beraberlik adına tüm şehit ve geçmişlerimizin onuruna mevlidi şerifler okuttuk. Bayramlarda, kandillerde ve tüm özel günlerde komşularımızı ve özellikle de yaşlarında ziyaret ederek onları unutmadığımızı gösterdik. Anneler Günü’nde, Kadınlar Günü’nde veyahut Babalar Günü’nde her daim köy halkımızla birlikte olduk.

Şimdi yeni dönemde planladığımız çalışmaların başında; tüm sokaklarımızdaki elektrik hatların yer altına alınması, aydınlatma sistemlerinin daha da geliştirilmesi gibi konular var. Eski imam evi şu anki mescidin kadınlara Kur’an evi yapılması, imam evinin altına mutfak ve fırın yapılması, köy konağı üzerine düğün salonu ile gençlik merkezi yapılması ve sağlık ocağı gibi merkezlerin ivedilikle hizmete sunulmasını planlıyoruz. İçerisine yürüyüş yolu, çocuk parkı, spor alanı ve kafe gibi hizmet alanlarının da konularak Çamlığın halk bahçesi yapılması da yeni dönem planlarımız arasında. Köyümüz gençleri için bilardo ve tenis masalarının da olacağı gençlik spor merkezi projelerimiz de mevcut.

Hüseyinli’de komşuluk ilişkilerini geliştirmeye, dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz. Hizmet gönül işi, emek, gayret, çaba, azim ve kararlılık işi. Her zaman ekibime ve büyüklerime danışmaya ve köyümüz halkıyla birlikte yol yürümeye devam edeceğim”

Reklamı Geç