Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YEREL BASINLA BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI SÜRÜYOR..

Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar

Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın şu an İstanbul 1. Bölge Milletvekili olan önceki dönem ilçe başkanlarından Suat Özçağdaş döneminde başlattığı ve her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği, ‘Yerel basınla belediye meclisi gündemini değerlendirme toplantıları’ aksamadan devam ediyor. Geçtiğimiz ay yapılan kongrede yeni ilçe başkanı seçilen İbrahim Çağlar Atalar da bu toplantıların ilkini gerçekleştirdi. Bölge yerel basın mensupları, belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticilerinin katıldığı toplantıda Eylül ayı belediye meclisi gündeminde tartışılan konular ele alındı. Yeni ilçe başkanı İbrahim Çağlar Atalar, 33 mahallenin her birine özel ayrı projeler geliştirdiklerini söyleyerek parti örgütü içinden yerel adaylarla Mart 2024’te Üsküdar’da mutlaka kazanacaklarını söyledi.

Belediye meclis toplantılarının kamuoyu tarafından yakından takip edilebilmesi amacıyla tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi canlı yayınlanması için büyük mücadeleler verdiklerini anlatan CHP Meclis Üyesi Ayça Betül Mete, “Belediye meclis toplantılarının canlı yayınlanmasını bir türlü istemediler. O meclis toplantılarında kimlerin ne konuşup konuşmadığını, bizim nasıl mücadele verdiğimizi Üsküdar halkımız görmüş olsa inanın Ak Parti’ye bir daha oy vermez. İktidar partisi meclis üyelerinin bir çoğu el kaldırıp indirdikleri kararların farkında bile değiller. İlk yerel seçimde CHP’nin iktidarında her şey daha şeffaf ve milletin gözü önünde olacak” şeklinde konuştu.

Belediye yönetiminin Üsküdar’ın en değerle yerleri başta olmak üzere sürekli mülk sattığını da kaydeden Mete, olaya tamamen rantsal açıdan bakıldığını ve halkın yararına değil birilerinin çıkarına bir yönetim anlayışının hakim olduğunu ifade etti.

Diğer meclis üyeleri de gündem üzerine yaptıkları değerlendirmelerde başta kentsel dönüşüm, imar ve çevre düzenlemeleri olmak üzere Üsküdar’ın hiçbir sorununa kalıcı çözümler üretilmediğini söylediler ve seçime odaklı bir bakış açısıyla hareket edildiğini dile getirdiler. Meclis üyeleri Üsküdar’da bu yönetim döneminde satılan mülklerin 300 bin metrekareye ulaştığını ve bu yerlerin son alıcısının kimler olduğunun kamuoyuna açıklanması gerektiğini söylediler.

CHP’nin yeni ilçe başkanı İbrahim Çağlar Atalar da yaptığı değerlendirmede başta belediye meclisi gündemi olmak üzere Üsküdar’ın her konusuna hakim olduklarını ve tüm gelişmelerin yakın takipçisi olduklarını söyledi. Mart 2024’te yapılacak yerel seçime ilişkin düşüncelerinin sorulduğu Atalar, CHP’nin Üsküdar’da iddialı olduğunu ifade etti. 33 mahallenin her birine özel farklı projeler ürettiklerini anlatan Atalar, “Başta imar, kentsel dönüşüm, çevre ve şehircilik kültürü olmak üzere her mahallemize özel farklı çalışmalarımız olacak. Çünkü her mahallemizin spesifik sorunları, öncelikleri ve ihtiyaçları birbirinden farklı” şeklinde konuştu.

Belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için parti örgütü içinden ve Üsküdar yerelinden adaylarla kamuoyu karşısına çıkacaklarını da ifade eden Atalar, “Kongre sürecimizi tamamladık. Önümüzde il kongresi ve kurultay sürecimiz var. Onları da atlattıktan sonra çok kısa bir süre içerisinde yerel seçime ilişkin daha ayrıntılı yol haritamızı Üsküdar halkımıza açıklayacağız. Mahalle bazlı projelerimizin dışında Üsküdar’a dair meydan, ana arterler, sahil düzenlemeleri ve sosyal konulara ilişkin daha büyük proje çalışmalarımız da var. Hepsini başta siz yerel basın mensubu arkadaşlarımız olmak üzere tüm mecralardan kamuoyunun bilgisine sunacağız. Mart 2024’te Üsküdar’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni mutlaka ama mutlaka iktidara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç