Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerel basınla biraraya gelen Başkan Orhan Çerkez’den önemli açıklamalar..

Çekmeköy’ün yeni Belediye Başkanı

Çekmeköy’ün yeni Belediye Başkanı Orhan Çerkez, yerel basınla biraraya gelerek iki aylık süreci değerlendirdi ve sorulara yanıt verdi. Görevi teslim alırken kendilerine söylendiği gibi borçsuz bir belediye devir almadıklarını kaydeden Başkan Çerkez, borcun 800-900 milyon liralara kadar çıktığını ayrıntılarıyla anlattı.

Yerel basın temsilcileriyle biraraya gelerek 31 Mart’ta göreve seçilmesinin ardından geçen iki aylık süreci değerlendiren Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Çerkez, görevi devir alırken kendilerine borçsuz bir belediye bırakıldığına ilişkin söylemlerin doğru olmadığını kaydetti. Önceki dönem Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın devir-teslim töreninde, “Tek kuruş borcu olmayan bir belediye teslim ediyoruz” söyleminin hatırlatıldığı başkan Çerkez, bunun doğru olmadığını söyledi.

Belediye olarak devletin sigorta ve maliye gibi resmi kurumlarına 93 milyon, iş yapılan müteahhit firmalara 465 milyon olmak üzere toplamda 558 milyon lira borcu olduğunu ifade eden Başkan Çerkez, devam eden işlerin yakında kendilerine dönecek olan hakkedişleri ile birlikte bu rakamın 800-900 milyon liralara kadar çıkmasını öngördüklerini kaydetti. Başkan Çerkez yine belediyenin iştiraki olan Yeditepe A.Ş. firmasının da 150 milyon lira civarında borçlu olduğunu sözlerine ekledi. 2.850 milyar lira bütçesi olan belediyenin seçim yılı olan 2024’ün ilk 4 ayında bütçesinin dörtte bir oranının çok daha üzerinde bir harcama yaptığını da kaydeden Çerkez, “Seçim diyerek bol keseden harcamışlar dolayısı ile iyi bir mali tabloyla karşılaşmadık” dedi.

Göreve seçilmelerinin ardından geçen iki aylık süreçte toplumun tüm kesimlerine hitap eden hizmetler ürettiklerini söyleyen Başkan Çerkez, şeffaf ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini anlattı. “Ülkesini ve milletini seven, bu şehirde hizmet adına taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun” diyen Başkan Çerkez, “Şimdi milletimiz görevi bize verdi ve biz de daha iyisini yapmak için mücadele edeceğiz. Eksikleri tamamlayacağız. Herkese eşit ve adaletli davranacağız. Kimseyi dışlamayacağız. Oy veren vermeyen herkesten topladığımız vergilerle hizmet üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Her görüşe, her düşünceye, her fikre ve her projeye açık olduklarını kaydeden Başkan Çerkez, “Hiç kimse yasal olmayan hiçbir şeyi bana yaptıramaz. Ucunda ölüm bile olsa yasal olmayan bir işe onay vermem. Sonuçta arkamızda devletin ve milletimizin gücü var. Halkın gücünün önünde hiçbir kuvvet duramaz. Sel geldi mi siler, süpürür götürür. Nihayetinde 31 Mart akşamı halkın gücü bunun böyle olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Belediye meclis toplantılarının canlı yayınlanmasına yönelik soruya ise Başkan Çerkez, “İhalelerimizi canlı yayınlayarak Çekmeköy kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendireceğiz. Belediye meclis toplantıları ise zaten herkese açık ve kayıt altında ve sizler de canlı olarak meclis toplantılarını yayınlayarak halkı bilgilendiriyorsunuz” dedi.

Yeni dönemde gerçekleşen ekip ve kadrolara ilişkin de Başkan Çerkez, “Bu göreve gelirken hiç kimseye verilmiş bir sözüm, göbek bağım yok. Görevlendirmelerde aslolan liyakat, deneyim, tecrübe, uyum ve birlikte çalışabilme potansiyelidir. Şu anda da belediyemizin yüzde 90 kadro yapılanması tamamlanmıştır. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımız da belediye başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve tüm ekibimizle işimizin başındayız” dedi.

İki aylık süreçte önceki dönemlerde işgal edilmiş belediyeye ait 180 civarında yerin temizlenmeye başlandığını anlatan Başkan Çerkez, “Parktan, büfeye, havuzdan yeşil alanlara işgal edilerek ranta açılan yerleri tek tek temizleyerek halkımızın hizmetine açıyoruz. Meciyede Park’ta ilk kepçeyi vurduk. Orayı emeklilerimizin hizmetine sunacağız. Sırada Doğa Park ve diğer yerler var. Sırasıyla hepsine el atacağız” dedi. Başkan Çerkez, Ömerli bölgesinde tarım bölgelerine yapılmış depolama alanlarına ilişkin soruya ise; “Buraları da araştırdık, inceledik. Hepsi Tarım Bakanlığı’ndan gerekli izinlerini almışlar” şeklinde yanıt verdi.

Başkan Çerkez, Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu’nun borçlara karşılık önceki yönetim döneminde maliyeye trampa yöntemi ile devir edilen 3 bin metrekarelik alandan kalan 553 metrekarelik alanın da kendileri dönemindeki ilk meclis toplantısında yine aynı şekilde maliyeye borç karşılığında trampa yöntemi ile maliyeye devir edilmesine yönelik soruya da; “Bu bir süreç ve önceki devrin devamı niteliğindeki bir karardı. Sonuçta ortada bir borç yükü var ve borcun sürekli artan faiz giderleri ile birlikte büyümesi bazen bu gibi yerleri gözden çıkarılmasını zaruri kılabiliyor. Önceki belediye yönetimi bu eğitim alanının arsasının borca karşılık maliyeye devrini meclisten geçirmişti ve bizim de benzer bir kararı almamız önceki meclis kararının bir devamıydı” dedi.

Reklamı Geç