Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YEŞİL ALAN PARKIN, PAZAR ALANINA KATILMAK İSTENMESİNE TEPKİLER BÜYÜYOR..

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi Paradise Sitesi yanındaki 3279 parselde yer alan park ve aynı zamanda deprem toplanma bölgesi de olan yeşil alanın yapılaşmaya açılarak kapalı Pazar alanına katılmak istenmesine yönelik tepkiler ve eylemler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde belediye önünde basın açıklaması yapan site sakinleri ve konuya karşı çıkan ana muhalefet partisi CHP, Ulus Pazarı’nın kurulduğu hafta sonu Cumartesi günü bölgede bir açıklama daha yaparak, “Sonuna kadar direneceğiz ve hukuki yollara başvurarak parkımızı koruyacağız” dedi.

Çekmeköy Ulus Pazarı olarak bilinen kapalı Pazar yerinin yanı başındaki Paradise Sitesi sakinleri hafta sonu yine eylemdeydi. Ana muhalefet partisi CHP’nin de destek verdiği bölge sakinleri, yapılaşmaya açılarak kapalı Pazar yerine katılmak istenen parkın yeşil alan olarak kalması için basın açıklaması yaptı. “Her tarafın beton yığını haline geldiği bölgemizde son nefes alanımız parkımıza dokunmayın” diye haykıran bölge sakinleri, “Burası aynı zamanda deprem toplanma alanı ve burası da beton yığınına dönüşürse başka yaşam alanımız kalmıyor” diye seslerini yükseltti.

“Ağaçların, çiçeklerin, kuşların, böceklerin renklendiği, cıvıl cıvıl bir baharı yaşamamız gerekirken Ak Parti’nin doğaya ve yeşile karşı hoyratça yaklaşımı ile karşı karşıyayız” diyen CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, “1 metrekare yeşil alana bile rant gözüyle bakanlar henüz doğmamış nesillerin yaşam alanlarını bile ipotek altına almaktadır. Bu güzel parkımızı Pazar yeri yapmak istiyorlar. Yaptırmamak için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Hep birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz ki parkımızda çiçekler açmaya kuşlar ötmeye devam edebilsin” şeklinde konuştu.

Başkan Kızıldaş, şunları kaydetti: “Kıymetli Çekmeköylüler biliyorsunuz daha önce Ulus Pazarı Alanını beton yığınına çevirdiler. Kent estetiği ve kültüründen uzak bir şey çıktı ortaya. Şimdi de Çekmeköy’lülerin yeşil alanını sabit Pazar yerine katarak yeşil alanın yok olmasına sebep oluyorlar. Yeşil düşmanı bir Ak Parti’li belediyeyle karşı karşıyayız. Çekmeköy ormanlarla çevrili olmasına rağmen, İstanbul’un aktif yeşil alan miktarı en az olan ilçelerinden biridir. 13 yıldır mevcut başkan tarafından, toplamda ise 28 yıldır aynı zihniyetle yönetilen Çekmeköy Belediyesi doğaya, insana, yeşile  dair her şeye zarar vermeye devam ediyor. Rant ve talan uğruna yapılaşmaya açtığınız yeşil alanlarımızı rahat bırakın. Çocuklarımız, yaşlılarımız rahatça dolaşsınlar.

Çekmeköy’de ki yeşil alanları konut, benzin istasyonu ve restaurantlarla yok etmeye çalıştınız ve çalışıyorsunuz. Bu talana dur demek için dün Fibalife Sitesinin önündeki parktaydık bugün buradayız. Çekmeköy Halkı, Siyasi Parti Temsilcileri, Meclis Üyelerimiz, ve STK’lar, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun katılımı ile yaptığımız eylemler partilerimizin ve meclis üyelerimizin sunduğu deliller sonucu ile bilirkişi heyeti park alanımızın benzin istasyonu yapılamayacağı yönünde görüş bildirdi. ÇEKPA Projesi yapılırken de projenin ve yerinin doğru olmadığını o gün söylemiştik ve meclisimizde hayır oyu kullanmıştık.

Bugün haklı olduğumuz bir kez daha görüldü. Parkımıza üstü kapalı Pazar yeri ve otopark yapmak istediklerini söylüyorlar. Projeyi istememize rağmen projeyi bizlerden ve halkımızdan saklıyorlar. İmar Paftasına göre bu bölge Park Alanı olarak planlanmıştır.  İlçemizin Aktif Yeşil Alan miktarını azaltacak her türlü yanlışın karşısında olacağız. Yeşilimize sahip çıkacağız, parkımıza sahip çıkacağız, Çocuklarımızın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip çıkacağız. CHP iktidarında bu yapılanların hesabını soracağız.”

Reklamı Geç