Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeşilay Çekmeköy Şubesi çalışma hızını sürekli yükseltiyor!

Zararlı alışkanlıklara karşı toplumsal

Zararlı alışkanlıklara karşı toplumsal bilinci pekiştirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Yeşilay Çekmeköy Şubesi, yerel basın aracılığı ile de kamuoyunu düzenli olarak bilgilendiriyor. Bu kopsamda geçtiğimiz günlerde yapılan yerel basın toplantısında Şube Başkanı Suna Gönüllü Uzunoğlu, şunları kaydetti:

“Milli mücadele yıllarında kurulan ve bu toprakları korumak için faaliyet yürüten Yeşilay, 103 yıldır insan sağlığı, insanlık onuru için mücadelesini sürdüren Türkiye’nin en köklü kurumlarından birisidir. Yeşilay Çekmeköy Şubesi olarak uyguladığımız projelerden bazıları şunlardır: Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitim Programı, şu anda 5 ana başlıkta devam eden mücadele alanlarımız Tütün – Alkol – Uyuşturucu – Kumar ve Teknoloji bağımlılığıdır, BKY Benim Kulübüm Yeşilay.

Projenin Genel Amacı: Bağımlılık yaşının ilkokul seviyelerine düşmesini engellemek ve öğrencilerin bilinçlenmelerini sağlamak. Öğrenciler nezdinde Yeşilay’ın tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak, Yeşilaycılık mesajlarını ve gönüllülüğünü yaygınlaştırmak, önleme çalışmalarında akran eğitim metodunu işlevsel bir araç haline getirmek ve öğrencilere doğru rol modeller sunmak, öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek ve yeni ilgi alanları oluşturmak.

Yeşilay Elçileri Projesi:

Toplumumuzda kadim bir gelenek ahilikten gelen esnaflarımız bağımlılıkla mücadeleye katkılarını sağlamak ve toplumsal duyarlılığı arttırmak üzere hayata geçmiştir. Projenin amacı; esnaflarımızın uyuşturucu ve alkol bağımlılığı hakkında bilgi düzeylerini arttırmayı ve onlar vasıtasıyla yerel alanda toplumsal farkındalığı oluşturmayı ve tehlike arz eden durumlara karşı önlem almayı amaçlamaktadır.”

Reklamı Geç