Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YÜCEL EVSEN; “BU ZOR GÜNLERİN DE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ..”

Koronavirüs salgınıyla mücadele verdiğimiz

Koronavirüs salgınıyla mücadele verdiğimiz şu zor günlerde toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerine de şahit oluyoruz. Merkezi Çekmeköy’de faaliyet gösteren Müteahhitler ve İşadamları Derneği ÇEKMÜDER, 21 mahalle muhtarı ile organize olarak ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye uzattığı yardım eliyle yüzleri güldürdü. ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen, “Toplumsal dayanışma ile bu zor günlerin de üstesinden geleceğiz” dedi.

Paylaşma ve dostluğun simgesi mübarek Ramazan ayını yaşadığımız koronavirüs ile mücadele günlerinde toplumsal dayanışmanın önemi daha da artıyor. Salgın nedeniyle işinden ve gücünden olan çok sayıda aile, bu Ramazan ayında ekonomik açıdan zor günler yaşıyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere gerek yerel yönetimlerin gerekse sivil toplum kuruluşları ile esnaf ve işadamlarından uzanan yardım eli yüzleri güldürüyor. Bu yıl gıda yardım kolilerinin yanı sıra; birikmiş fatura ya da kira borcu ödemeleri ve bakkal veresiye defteri kapatmaları gibi farklı yardım çeşitleri de gelişti. Genelde mahalle muhtarları aracılığı ile yapılan yardım ve destekler ihtiyaçlı ailelere bir nebze olsun nefes aldırıyor.

Merkezi Çekmeköy’de faaliyet gösteren Müteahhitler ve İşadamları Derneği ÇEKMÜDER, 21 mahalle muhtarı ile organize olarak örnek bir dayanışma hareketine imza attı. Çekmeköy’deki yüzlerce ihtiyaçlı aileye muhtarlar aracılığı ile alışveriş destek kartları ulaştıran ÇEMKÜDER, Ramazan Bayramı öncesi bir nebze olsun yüzleri güldürdü. Merkez Mahallesi’nden Sırapınar’a, Mimar Sinan’dan, Alemdağ, Taşdelen, Kirazlıdere, Sultançiftliği, Hamidiye ve Mehmet Akif’e tüm mahalleleri tek tek ziyaret eden ÇEKMÜDER yöneticileri, alışveriş destek kartlarını dar gelirli ailelere ulaştırılmak üzere muhtarlara takdim etti. Alışveriş destek kartlarını ailelere ulaştıran mahalle muhtarları, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda ÇEKMÜDER Ailesi’ne teşekkür ettiler.

Yardımlaşma ve dayanışmanın böyle zor günlerde daha da anlam ifade ettiğini www.yerelgazete.com.tr ye açıklayan ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen, “Koronavirüs ile mücadele günlerinden dolayı toplum olarak bu yıl hassas günler yaşıyoruz. Günlerdir evine kapanmak zorunda kalan ve işinden gücünden olan çok sayıda aile zor günler geçiriyor. Bir yandan da mübarek Ramazan ayını idrak ediyoruz. Dolayısı ile böyle günler maddi ve manevi dayanışmayı çok daha önemli kılıyor. Veren el olmak, paylaşmak şüphesiz en güzel duygu. Bizler de Çekmeköy Müteahhitler ve İşadamları Derneği olarak, bireysel yardım ve desteklerimizin dışında dernek çatısı altında da organize olarak muhtarlarımızla birlikte ihtiyaç sahibi ailelerimize karınca kararınca destek olmaya çalıştık. Hayırsever tüm üyelerimizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

ÇEKMÜDER yönetimi olarak, online toplantılarla gerekli istişareleri yaptıklarını ifade eden Başkan Yücel Evsen, “Bu zor günleri de atlatacağımıza şüphemiz yok. Yeter ki vatandaşımız uyarıları eksiksiz yerine getirsin ve sosyal mesafe kuralları ile izolasyonu olması gerektiği şekilde uygulasın. Salgınla mücadele kapsamında gerek yerel idarecilerimizin gerekse devletimizin alacağı her kararın eksiksiz yerine getirilmesi hususunda bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşecek her görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” dedi.

Reklamı Geç