Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YÜZDE 66 ‘DEĞİŞİM’ İSTİYOR AMA, YÜZDE 46 DA ‘ADAYA BAKARIM’ DİYOR..

Prof. Dr. Özer Sencer’in

Prof. Dr. Özer Sencer’in sahibi olduğu MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin 2023 Aralık ayı içerisinde yaptığı İstanbul 39 ilçe anketinin Çekmeköy bölümünde ilginç sonuçlar yer aldı. Çekmeköy Belediyesi memnuniyeti ve siyasal durum araştırmasında geçtiğimiz 31 Mart 2019 seçimlerinin etkileyici ismi Hüseyin Sipahi faktörü bir kez daha belirleyici rol olarak öne çıkıyor. 

MetroPOLL Arastirma Sirketi Cekmekoy Belediyesi Memnuniyet ve Siyasal Durum Anketi için TIKLAYINIZ..

Çekmeköy kamuoyunda büyük ses getirecek anket çalışması dosyası şu bilgilerden oluşuyor: Çekmeköy Araştırması MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın alan uygulaması 1 – 3 Aralık 2023 tarihleri arasında Çekmeköy ilçesinin 21 mahallesinde tabakalı örnekleme yöntemi ile ağırlıklandırma uygulanarak toplam 2500 kişi ile yapılmıştır. Araştırma; 0,95 güven sınırları içinde +/- 1,95 hata payı ile gerçekleştirilmiştir. Alan çalışması Computer-assisted telephone interviewing (Bilgisayar Destekli Telefon görüşmesi – CATİ) yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.

Çekmeköy sakinlerinin belediye hizmetlerinden memnuniyet düzeyi % 56 oranındadır. Mevcut Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ı başarılı bulanlar ise %58’lik bir kitle olarak gözüküyor. Ancak bununla birlikte, üç dönemdir aynı yönetimle devam eden Çekmeköy Belediyesi’nde ilçe sakinlerinin %66’lık çoğunluğu çarpıcı şekilde bir değişime ihtiyaç olduğunu dile getiriyor. Yerel halkın değişime olan sıcak bakışı, desteklenen partinin adayı beğenilmediği takdirde diğer adaylara bakarım diyen kitlenin %46 olmasından net biçimde gözlemlenebiliyor.

Bu durum yerel dinamikler içinde seçmenlerin parti çevrelerinde kemikleşmediğini ortaya koyuyor. Nitekim Çekmeköylülerin %13’lük bir kesimi yerel seçimlerde vereceği oyu adaya göre belirleyeceğini söylüyor. Bu durum daha önce ana akım partiler dışında DP adayı olarak seçime giren ve ciddi bir oy alan Hüseyin Avni Sipahi için önemli bir avantajın varlığına işaret ediyor. Önümüzdeki yerel seçimde Çekmeköy Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz diye açık uçlu sorulduğunda mevcut başkandan sonra akla gelen ilk ismin Hüseyin Sipahi olması da bu ihtimali kuvvetlendiriyor.  Henüz bir adaylık açıklaması olmamasından ötürü seçmenin geneli bu soruya dair fikri olmadığını belirtmiş olsa da henüz bir girişim olmaksızın Sipahi isminin öne çıkması adaylık için önemli bir başlangıç noktasıdır.

Birkaç potansiyel aday ile birlikte Hüseyin Avni Sipahi’nin de dahil olduğu senaryo seçmene sorulduğunda Sipahi’ye oy veririm diyenler %21 ile bir potansiyel aday etrafında toplanan en kalabalık kitle olarak karşımıza çıkıyor. Önümüzdeki yerel seçimde Çekmeköy Belediye Başkanlığı için 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde hangi partinin adayına oy verirsiniz diye sorulduğunda, AKP-MHP adayının mevcut kitlesinin %31, CHP adayının mevcut kitlesinin ise %21 olduğu düşünüldüğünde, Hüseyi Avni Sipahi’nin parti markasına tabii olmadan kendi ismiyle iki büyük partiden birinin oyunu yakaladığının altı çizilmelidir.

Sipahi’nin şu anki durumu aday gösterildiği partinin mevcut kitlesini büyütebileceğine işaret ediyor. Birkaç potansiyel aday ile birlikte Hüseyin Avni Sipahi’nin dahil edildiği bu senaryoda Sipahi’nin mevcut kitlesinin 2019’da farklı adayları destekleyen karma bir kitleden oluştuğu gözüküyor.  Yine aynı şekilde, çeşitli siyasi kimliklerden gelen seçmenlerin kendisini destekleyeceğini belirtmesi, partizanlık seviyesi yüksek olmayan Çekmeköy seçmenleri için Sipahi lehine sandığa gitme noktasında çekici bir güç olabilir.

MetroPOLL Arastirma Sirketi Cekmekoy Belediyesi Memnuniyet ve Siyasal Durum Anketi için TIKLAYINIZ

 

Reklamı Geç