Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer Partisi, İstanbul Büyükşehir ve ilçe adaylarını açıkladı..

Zafer Partisi, Genel Başkan

Zafer Partisi, Genel Başkan Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın katılımlarıyla İstanbul adaylarını tanıttı. Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu, Anadolu yakasında Adalar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avni Borluk, Kadıköy Belediye Başkan Aday Tuğrul Kihtir, Maltepe Belediye Başkan Adayı Sibel Zeren, Tuzla Belediye Başkan Adayı Akın Gürkan, Ümraniye Belediye Başkan Adayı Jülide Sarıkaya Kurtoğlu ve Pendik Belediye Başkan Adayı Kürşat Dağ oldu. Diğer ilçe adayları ise önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

Aday tanıtım programında konuşan Zafer Partisi Genel başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ: “Bugün ne yazık ki ülkemiz için üzüntülü bir gün. Dün yapılan bir saldırıyla PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırı ile çok sayıda şehit verdik. Birçok gazimiz var. Bu konuda kısa bir süre önce yapmış olduğumuz bir başka alçakça saldırından sonra uyarıların dikkate alınmadığını gördük. Bugün, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında güvenlik zirvesi yapılacakmış. Bu güvenlik zirvesi öncesinde biz de Türk kamuoyuna bu konuda alınması gereken önlemleri tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bugün güvenlik zirvesinde bir araya gelecek devlet yöneticilerinin de güvenlik bürokratlarının da ve AKP’li yöneticilerin de bu uyarılardan ders çıkarması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Özdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: “Terörle mücadele eğer doğru bir konsept üzerinde yürütülmez ise başarılı sonuç alınması ne yazık ki mümkün değildir. Uzun yıllardan bu yana PKK ile yapılan mücadelenin stratejik bir anlayışa dayanmadığı sadece operasyonel ve taktik bir anlayışla gerçekleştiği görülmektedir. İktidar terörle mücadelesini stratejik bir anlayışa dayandırmadığı için sadece operasyonel düzeyde Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde terörist öldürme sayısına dayalı bir anlayışla mücadele ettiği için Türkiye’ye yönelik tehdit her geçen gün büyümektedir. Söylenilen şey Türkiye sınırları içerisinde PKK’lı sayısının azaldığı doğrultusundadır. Bunun hiçbir önemi yok çünkü PKK şu anda Suriye’nin kuzeyinde kendi devletini kuruyor. PKK/PYD bir devlet oluşumu içerisindeler.

Bu devletin altyapısını NATO müttefiki ABD oluşturuyor. Eskiden gizli yapılan yardımlar artık ABD Kongresi’nden çıkan kararlarla büyük, milyonlarca dolarlık para tahsisleriyle, yardım paketleriyle gerçekleştiriliyor. Hal böyleyken Suriye’nin kuzeyinde önümüzdeki süreçte Türkiye’ye yönelik bir saldırı için hazırlanan ve bu saldırının ilk deneylerini şu anda Kuzey Irak’ta ve Suriye’de yapmakta olan PKK/PYD ile mücadele bugünkü anlayışla asla başarı ile sonuçlandırılamaz. Arkasındaki, yanındaki bölgesel ve küresel bütün müttefiklerle yeniden yüzleşecek şekilde bir stratejik anlayışa oturtmamız ve mücadeleyi bu zeminde vermemiz gerekiyor.”

İstanbul seçimlerine değinen Özdağ; “Artık İstanbul, birbirinden çok farklı olmayan iki zihniyet arasında sıkışmaya mahkum değil. Bu iki zihniyette İstanbul’da şimdiye kadar onlarca yıldan beri aynı müteahhitlerle çalıştılar. Bu iki zihniyette İstanbulluların değil müteahhitlerin çıkarlarını savundular. Bu iki zihniyet de İstanbul’u aynı çıkar gruplarına peşkeş çektiler, İstanbul’un kaynaklarını sömürdüler. İstanbulluları deprem karşısında savunmasız bıraktılar. Şimdi gerçek farkı yaratmak için Türkiye’de ve İstanbul’da Zafer zamanı diyoruz.

AKP adayı Murat Kurum, “Kentsel dönüşüm” diyor. Hangi kentsel dönüşüm? Şu rezerv alan yasası dediğiniz Türklerin elinde kalan son pahalı, kıymetli arazileri ele geçirmek için yasa ile yapacağınız kentsel dönüşüm mü? Son 5 seneyi nöbetçi cumhurbaşkanı adayı olarak geçiren Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin sorunlarını çözmek CHP’ye eş genel başkanlık yamaktan İstanbul’un hiçbir sorunu ile ilgilenemedi. İlgilenmeye de niyetinin olmadığını görüyoruz. Biz böyle bir ortamda İstanbul’da Zafer’e Başbuğ Türkeş’in son Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ile birlikte yürüyoruz. İstanbul’da ne imamın zamanı ne kurumun zamanı, İstanbul’da artık azmin zamanı. İmamoğlu, son 5 seneyi deprem konusunda da boşa geçirdi.

Murat Kurum adaylığını açıklar açıklamaz Fatih Sultan Mehmet’in türbesine gidiyor, “Fatih’in mirasına sahip çıkacağız” diyor. Trajikomik bir şey, Fatih’te Türk nüfusu azalıyor arkadaşlar. Geçen seçimlerdeki seçmen sayısı ile bu seçimdeki seçmen sayısı arasında Fatih’te Fatih’in gerçek mirası olan semtte Türk nüfusu azalıyor. Siz, Fatih’in mirasına sahip çıkmak değil Fatih’in laneti ile karşı karşıyasınız. Çünkü İstanbul topraklarını Amerikan dolarlarına satıyorsunuz.”

Reklamı Geç