Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“128 MİLYAR DOLAR NEREDE?” AFİŞLERİ GERGİNLİK YARATTI..

CHP genel merkez kararıyla

CHP genel merkez kararıyla İstanbul’un 39 ilçe binasına asılan “128 Milyar Dolar Nerede?” afişlerinin savcılık kararıyla polis tarafından indirilmesinin yankıları sürüyor. Önceki gece ilçe binalarına asılan afişler vinçlerle sökülürken, dün bazı ilçelerde yeniden asılan afişler bir kez daha söküldü. CHP Çekmeköy, Ümraniye, Ataşehir ve Sancaktepe gibi ilçe başkanları da emniyette ifade verdi.

İstanbul’un 39 ilçesinde asılan “128 Milyar Dolar Nerede?” afişleri savcılık kararı ile polis tarafından indirildi. Önceki gece vinçlerle ilçe binalarına giden polis partililerle karşı karşıya geldi. Yer yer gerginliklerin de yaşandığı olayda afişler indirildi. Dün de bazı ilçe binalarında yeniden asılan afişler bir kez daha indirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Ercan Özer, Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Cumhuriyet Halk Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, dün sabah ilçe emniyet müdürlüklerine giderek gece yaşanan afiş indirme olayına ilişkin “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” iddiasıyla ifade verdiler.

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, ifadesinde özetle; “Bizler Anayasa tarafından tanınmış olan ifade özgürlüğü kapsamında bu soruyu sorma hakkına sahibiz. İster maliye bakanı ister Cumhurbaşkanı ister yardımcıları kim cevaplarsa cevaplasın biz bu sorunun yanıtını istiyoruz. Dün gece polis ekipleri gelerek savcılık talimatı olduğunu ve pankartı indirerek kendilerine vermemizi istediler. Bu pankartta herhangi bir hakaret ve suç unsuru yoktur. Muhatabımız iktidardır” dedi. Benzer şekilde CHP Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Ercan Özer ve diğer ilçe başkanları da ifadelerinde, 128 milyar doların nerede olduğuna ilişkin soruya yanıt verilmesini istediklerini kaydettiler.

Reklamı Geç