Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİSİ’NİN TEK GÜNDEM MADDESİ BÜTÇE OLDU..

Yeni dönem bütçesini 375

Yeni dönem bütçesini 375 milyon 807 bin lira olarak CHP’nin ret oyuna karşılık Ak Parti’nin oylarıyla onaylayan Sancaktepe Belediye Meclisi, Ekim ayı oturumlarını tamamladı. Meclise yeni bütçeyi anlatan Başkan İsmail Erdem’in “Genç ilçe Sancaktepe değişiyor ve gelişiyor” derken; CHP İlçe Başkanı Alper Yeğin; “375 milyonun sadece 30 milyon lirasını yatırıma ayırmak nasıl gelişme sağlayacak” diye sordu.

sancaktepe meclis butce 5Ekim ayı son oturumunu 2017 yılı bütçe görüşmeleri gündemiyle gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Meclisi, 375 milyon 807 bin liralık yeni bütçeyi muhalefetin ‘ret’ oyuna karşılık onayladı. CHP Meclis Üyesi Ali Duman’ın Ulugazi Caddesi üzerinde yanlış parklanmadan doğan ulaşım sorununun çözümü yönündeki soru önergesi oy birliği ile başkanlık makamına havale edilirken; CHP İlçe Başkanı ve Grup Başkanı Alper Yeğin, yatırıma değil harcamaya yönelik yapıldığını iddia ettiği yeni bütçeye ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Başkan Vekili Turgay Akpınar yönetiminde toplanan meclis oturumuna Belediye Başkanı İsmail Erdem de katılarak yeni bütçeyi kalem kalem anlattı.

sancaktepe meclis butce 3Yerel yönetimlerin bütçelerini nüfus, alan ve konjektörel faktörlere göre yaptıklarını ifade eden Başkan Erdem; 354’ü memur toplam 1989 personelle hizmet verdiklerini ifade etti. Yeni yılda yeni hizmet binasına geçeceklerini ifade eden Başkan Erdem; “Gönül istiyor ki bu bütçe rakamlarını daha yüksek miktarlarda yapalım ama imkanlar şimdilik bunu elveriyor. Geçen sene -6.5 milyon lira ile kapattığımız dönemin ardından bu yıl Sancaktepe’nin geleceği için ayakları yere basan reel rakamlarla bu bütçeyi yaptık. Genç ilçe Sancaktepe’nin 7.5 yıldır süren değişim ve gelişimi inşallah bu bütçe ile daha güzel hizmetlere kavuşacaktır” dedi.

5 yıldır Anadolu yakasının en çok ruhsat veren ilçesi olduklarını ifade eden Erdem; “Haliyle ilçemizin her tarafı adeta şantiye görünümünde. Dökülen asfaltlar ve yapılan yollar sürekli bozuluyor. Biz şikayet makamı değiliz o halde bozulan yolları yeniden yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Vatandaş, kırıp dökecek biz yapacağız. Çünkü vatandaş hizmetini alacak. Eksiklerimize rağmen İstanbul’un en temiz ilçelerinden biriyiz ve Avrupa’nın en büyük hastanesi ilçemize geliyor. Anadolu yakasının merkezi Sancaktepe, demiryolu aktarma merkezi olarak da yakın bir zamanda insanların uğrak yeri olacak” dedi.

Yeni yılda tamamlanması planlanan çevre bağlantı yolları, yan yollar ve şehir içi ulaşım çözümleri ile sosyal ve kültürel alanda yaptıkları hizmetleri de değerlendiren Başkan Erdem, Çanakkale Panaroma Müzesi projesinin de gelecek yıl bitirileceğini kaydetti.

sancaktepe meclis butce 4CHP grubu adına bütçe görüşmeleri üzerine söz alan Grup Başkanı Alper Yeğin, 375 milyon liralık bütçenin sadece 30 milyon liralık kısmının yatırıma ayrılmasını sert bir şekilde eleştirdi. Araç kiralamadan, yiyecek ve içecek ikram alımlarına kadar bir çok konuda rakamları yüksek bulduğunu kaydeden Alper Yeğin; Üsküdar ve Pendik gibi başka Ak Parti’li belediyelerin Sancaktepe’nin nüfusundan ve yüzölçümünden büyük olmalarına rağmen aynı hizmetleri çok daha uygun miktarlara yaptırmasının sebebini sordu.

Fen işleri ve basın yayın gibi birimleri örnek gösteren Yeğin, “Üsküdar Belediyesi bizim yaklaşık 10 milyon lira bütçe ayırdığımız basın yayın birimini bizden daha eski ve büyük bir ilçe olmasına rağmen nasıl oluyor da sadece 5 milyon lira ile idare edebiliyor. Sancaktepe’de haftada bir bilbordları değiştirirseniz, her tarafa kendi isminizi reklam yapmaya çalışırsanız tabi 10 milyon da yetmez. Aynı şekilde Pendik Belediyesi, Sancaktepe’nin kaç katı bir ilçe. 700 bin nüfuslu Pendik’in Fen İşleri bütçesi 70 milyon lira iken 375 bin nüfuslu Sancaktepe’nin bütçesi nasıl oluyor da 50 milyon lira oluyor” diye sordu.

sancaktepe meclis butce 2Sosyal yardımların daha da artırılması gerektiğini ifade eden Alper Yeğin; “Bu bütçede 450 bin lira bayrak alımı var ama ilçemizin merkezinde asılan bayrakların halini gidin de bir görün. Kardeş belediyelere niye para yardımı yapıyoruz öncelik bizim ilçemiz olmalı. Bu noktada sosyal yardımlar daha artırılmalı özellikle asker ailelerine yardımlar çoğaltılmalı” dedi. Kültür gezilerinin güzel olduğunu fakat bu işlerin koordineli ve sistemli yapılması gerektiğini kaydeden Yeğin, “Çanakkale gezisinde yaşanan kaza sonucu onca insanımız hayatını kaybetti ve biz o kaza yerine gidip gördük. Ortada ciddi bir ihmaller zinciri vardı” dedi.

Kültür ve sanat faaliyetlerine ayrılan bütçeye de değinen Yeğin; 800 bin lira pay ayrılan ‘kar amacı gütmeyen kurumların faaliyetleri’ başlığına geniş yer ayırdı ve “Biz, o kar amacı gütmeyenleri 15 Temmuz akşamı iyi gördük. Gelin bu yanlış yoldan biran evvel vazgeçin. Kar amacı gütmeden kim kime ne hizmet veriyor” dedi.

Yeni bütçede yatırıma sadece 30 milyon lira ayrılmış olmasını eleştiren Alper Yeğin; “3 dönemdir söylenen fakat bir türlü yapılmayan Demokrasi Caddesi’nin yayalaştırılması, bir türlü bitmeyen ve etrafı tenekelerle çevrili Damatris Sarayı’nın restorasyonu, 4 adet park ve geçen dönem üstlenici firmanın 6 milyon lira bağış yaptığı Çanakkale Müzesi bunların içinde. Koca bir yılda Sancaktepe’nin yatırımı sadece bunlardan ibaret başkanımız gülüyor ben de gülüyorum” diyerek kürsüden indi.

sancaktepe meclis butce 1Bütçe görüşmelerinde daha sonra Ak Parti adına Grup Başkanı Yunus Ustahabipoğlu söz alarak yeni yılın bütçe rakamlarının gayet makul ve yerinde olduğuna vurgu yaptı. Eğitimin önemine işaret eden Ustahabipoğlu; “Elimde imkan olsaydı bin o 30 milyon liralık yatırım bütçesinin tamamını eğitime ayırırdım çünkü eğitimli ve bilinçli bir toplumda ne zabıtaya ne de çöp temizleme elemanına ihtiyaç olmazdı” şeklinde konuştu. Başkan İsmail Erdem’in bütçeye yönelik yapılan eleştirilere cevap vermesinin ardından yapılan oylamada CHP’nin ‘ret’ oyuna karşılık Ak Parti’nin oyları ile yeni dönem bütçesi onaylandı.

Reklamı Geç