Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1915 ÇANAKKALE PANORAMA VE MUHSİN YAZICIOĞLU ŞEHİTLİK PARKI TÖRENLE AÇILDI..

Sancaktepe’de yapımı tamamlanan 1915

Sancaktepe’de yapımı tamamlanan 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı’nın açılışı Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı coşkulu törenle gerçekleşti. Açılışta konuşan Başbakan Yıldırım, “Çanakkale ruhu dün olduğu gibi bugün ve yarın da lazım” derken Belediye Başkanı İsmail Erdem; “Sancaktepe’de hizmetler artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünde temeli atılan 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı, 20 ayda tamamlanarak hizmete açıldı. Anlamlı hizmetin açılış töreni de oldukça görkemliydi. Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı açılış programına; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, İstanbul Milletvekilleri, Ekrem Erdem, Hasan Turan, İsmet Uçma, Osman Boyraz ve Azmi Ekinci, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, komşu ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta park hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe’de hizmet ve yatırımların hayatın her alanında artarak devam edeceğini kaydederek; “Bu eser Türkiye’nin ilk Çanakkale panoraması ve Çanakkale’deki şehitliğin küçültülmüş hali, oradaki tüm şehitlik abideleri burada mevcut. Ayrıca içerisinde müze ve 18 metre yüksekliğinde 22 metre çapında Türkiye’nin ilk Çanakkale panoraması yer alıyor. İnşallah yılın 365 günü burası halkımıza gençlerimize ve öğrencilerimize ücretsiz olarak hizmet verecek. Şehitlik parkımıza rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun adını verdik. Yazıcıoğlu iyi bir Osmanlı çocuğuydu. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Erdem, “2016’nın 18 Mart tarihinde Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünde bu eserin temelini atmıştık. Allah nasip eyledi, 20 ay sonra da açılışını gerçekleştiriyoruz. Çanakkale geçilmez dedik 253 bin şehit verdik. İşte o büyük destanı gönüllerde yaşatmak ve gelecek kuşaklarla tanıştırmak adına bu anlamlı eseri inşa ettik. Bu topraklarda asırlarca devlet geleneğine sahip olan büyük bir ecdadın torunlarıyız. Şu anda denizler ve okyanusların ötesinde devletimiz ve milletimizin istikbaline kurulan kumpasları çökertmenin tek yolu Çanakkale ruhunu canlı ve diri tutmak. O gün 253 bin şehit verdik. Bugün 80 milyon vatan için devlet için ay yıldızlı bayrak için, özgürlük için, istiklal için her zaman hazırız” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım da konuşmasında, “Tarihini unutan toplumlar geleceği inşa edemez, milli değerlerini unutan toplumlar istikbalini koruyamaz. İşte bu şehitlik ve bu panoramik müze, milli tarihimize bir kez daha bizi götürecek ve tarihi değerleri hatırlamamıza vesile olacak. Çocuklarımızı ve yavrularımızı buraya getirerek ecdadımızın ortaya koyduğu başarıları görmesini sağlayacağız. Ziyaretçiler buraya geldiğinde 1915 Çanakkale Savaşı’nı adeta hissedecekler, yaşayacaklar, bağımsızlığın ve istiklalin ne anlama geldiğini bir kez daha hatırlamış olacaklar. Çanakkale tarihi bir dönüm noktasıdır, Muhsin Yazıcıoğlu ise milli bir değerimizdir” dedi.

AK Parti’nin kurulduğu ilk günden bugüne prensibi olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “15 yıldır milletimize hizmet etmek için canla başla çalışıyoruz. Milletimizi dağ gibi dev yatırımlarla buluşturduk. Çanakkale’de dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz. Türkiye’ye de en güzel eserler yaraşır. Bu millet her şeyin en iyisine layıktır. Türkiye’yi hızlı trenlerle çağ atlattık. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Dünyada son dokuz yılda yapılan on tane büyük proje var. Bu on projenin altı tanesini Türkiye yaptı. AK Parti iktidarı yaptı” diye konuştu.

Yıldırım, Türkiye’nin başarısını hazmedemeyenlerin çirkin saldırılarına devam ettiğini ifade ederek, “Saldırıların baş rolünde ana muhalefet partisi başkanı, senaryonun koltuğunda da FETÖ var. Filmin yapımcısı küresel siyaset mühendisleri. Konu Türkiye’ye diz çöktürmek. Cumhurbaşkanımız hakkında itibar suikasti yapmaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu, sana sesleniyorum. Siyaseten mücadele etmek istiyorsan senin karşında Cumhurbaşkanımız var. Onunla baş edemeyeceğini anladın. Ailesine, akrabalarına saldırmaya çalışıyorsun. Biz buradayız. Siyaset yapacaksan milletin karşısına çık ne söyleyeceğin varsa söyle. Bu millet Cumhurbaşkanı’na her zaman sahip çıktı, çıkmaya da devam edecek. Ey Kılıçdaroğlu heybende ne varsa dök de rahatla. İşi arkası yarın tefrikalarına çevirme” dedi.

Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra hep birlikte 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı’nın açılış kurdelasını kesti.

Reklamı Geç