Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ KUTLADI..

Sancaktepe Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin

Sancaktepe Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü dolayısıyla 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler Parkı’nda düzenlediği programla şehitlerimizi andı.

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü anması Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler Parkı’nda yapıldı. Anmaya Kaymakam Adnan Çakıroğlu ve Belediye Başkanı İsmail Erdem ile çok sayıda öğrenci katıldı. Program İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından kültür Müdürlüğü’ne bağlı müzik grubu Çanakkale Zaferi’nin türkülerini seslendirdi.

Anma programında konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Anadolu topraklarına girişimizle beraber tarihin her safhasında şehit düşen Çanakkale’de 250 bin vatan evladımıza ve Sarıkamış’tan son yıllarda Güneydoğu’da, Afrin’de mücadele verirken şehit düşen kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Çanakkale’de millet olarak bir tarih yazdık. Büyük bir deniz zaferinin yıl dönümündeyiz. 18 Mart’ı unutmadık unutmayacağız. Dünya tarihinde de Çanakkale deniz zaferi olarak yer alırken bizim Milli tarihimizde de altın sayfalarımızdan birisi. Hiç gözlerini kırpmadan canlarını feda ederken memleket için arkada bıraktıklarını hiç düşünmeden sadece önce vatan diyor, önce İstiklal diyor, önce bayrak diyor ve canlarını feda ediyorlar” dedi.

Afrin’de yedi düvele karşı savaşıyoruz diyen Başkan Erdem, “Üç beş çapulcu ile uğraşmıyoruz. Aynı Kandil’dekiler gibi 3 bin 600, 3 bin 700 kişi öldürüldü. Kimliklerine bak Fransızlar var, Almanlar, İngilizler, İsveçliler, Hollandalı, Amerikalı var. Peki, sizin ne işiniz var orada. Onlarında tek emeli var. Tarih boyu dünyaya hükmeden büyük bir milletin çocukları olarak bizlerin yaşadığı bu vatana karşı asırlardır var olan düşmanlıklarını göstermek için. Şunu hiçbir zaman gençlerimiz unutmasın dün Çanakkale’de bize karşı kimler varsa, Viyana kuşatmasında kimler varsa, Kafkas cephesinde kimler varsa onlar bugün aynı bizim ortak düşmanlarımız” şeklinde konuştu.

Prof.Dr.Ahmet Şimşirligil  ise Çanakkale’nin tarihimizdeki önemine vurgu yaparak, “Tarihten silinmek istenen bir milletin, vatanını koruma uğruna 250 bin şehidini vererek kazandığı insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. Toprağı ve namusu adına canını vermiş bu millet, varoluş mücadelesinde bütün dünyaya eşi zor bulunan bir zafer örneği göstermiştir” dedi. Program sonunda katılımcılara Çanakkale deniz zaferinin sembolü olan Üzümlü Hoşaf dağıtıldı.

Reklamı Geç