Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

24 HAZİRAN, MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNE ÖNEMLİ UYARILAR YAPIYOR..

Recep Tayyip Erdoğan’ın %

Recep Tayyip Erdoğan’ın % 52.4 oy oranıyla yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçildiği 24 Haziran seçim sonuçlarının yankıları sürerken, oy oranları da il ve ilçeler bazında önemli uyarılar ve ip uçları veriyor. Örneğin; Ataşehir’de Ak Parti CHP’yi geçiyor, Üsküdar’da Ak Parti ile CHP arasında makas daralıyor ve Çekmeköy gibi bir zamanlar sadece 360 oy farkla Ak Parti’ye kaptırılan üstünlük yaklaşık 30 bin sınırına dayanıyor.

İstanbul genelinde % 50.00 alan Erdoğan’ın rakibi Muharrem İnce yüzde 36.89 oy alıyor. Geçtiğimiz yerel seçimlere göre İstanbul’da CHP oyları birkaç puan gerilerken bir çok ilçe de alarm veriyor. Sadece Kadıköy ve Maltepe’de rahat olan CHP, Kartal’da ve Ataşehir’de sıkıntılı. CHP’nin yükselişte olduğu Beykoz, Sancaktepe ve Tuzla gibi ilçelerde de beklenen başarı yok ve Ak Parti büyük fark atıyor.

BU GİDİŞLE CHP’NİN KALESİ ATAŞEHİR AK PARTİ’YE GEÇER..

Anadolu yakasında Ataşehir’de 100.977 oy alan Ak Parti 91.104 oy alan CHP’yi yüzde 37.48’le geçiyor. Ataşehir’de CHP Adayı Muharrem İnce ile Ak Parti Adayı Erdoğan arasında kıl payı denebilecek oranda fark var. İnce yüzde 45.75, Erdoğan yüzde 44.11 oranlarında. Bu sonuçlara göre yerel seçimlerde CHP, Ataşehir’de üstünlüğü Ak Parti’ye kaptırabilir.

CHP ÇEKMEKÖY’DE HÜSEYİN KIZILDAŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İDDİASINI SÜRDÜRECEK Mİ?

Yine CHP’nin bir zamanlar sadece 360 oy farkla üstünlüğü Ak Parti’ye kaptırdığı Çekmeköy’de de işler yolunda gitmiyor. Ak Parti’nin 67.201 oy aldığı Çekmeköy’de CHP’nin oyu 38.074. Son zamanlarda parti içinde aldığı eleştirilere rağmen ilçe başkanlığı koltuğuna adeta yapışan ve belediye başkan adaylığı için de kendisinden başkasına şans tanımayan Hüseyin Kızıldaş yönetimindeki CHP Çekmeköy Örgütü, büyük hayal kırıklığı yaşatmış durumda. Ak Parti ile oy farkı 30 binlere dayanan Çekmeköy’de CHP’nin ilk yerel seçimde Hüseyin Kızıldaş gibi bir ismi aday yapması halinde farkı kapatması mümkün görünmüyor. Kızıldaş ve ekibinin 24 Haziran seçimleri boyunca sahada hiçbir varlık gösteremediğini ve çalışma yapmadığını öne süren partililer büyük karamsarlık içinde.

UYARI ÇANLARI ÜSKÜDAR’DA DA AK PARTİ İÇİN ÇALIYOR..

24 Haziran seçim sonuçlarına göre uyarı çanları Üsküdar’da da Ak Parti için çalıyor. Yeni ilçe başkanı Adem Kaan Pahlivan ve yönetiminin kısa bir süre önce göreve gelmesinin ardından sahaya indiği ilçede istenilen başarı tam olarak sağlanabilmiş değil ve CHP’nin nefesi adeta Ak Parti’nin ensesinde. İstanbul’daki diğer ilçelere oranla başarı oranını tam anlamıyla yakalayamayan Üsküdar’da Erdoğan’ın oy oranı yüzde 50’nin altında. Yüzde 48.81 alan Erdoğan’ın rakibi İnce Türkiye ve İstanbul ortalamasının çok çok üzerinde yüzde 40.90’ı yakalamış durumda. Aynı şekilde CHP oyları da Üsküdar’da Türkiye ve İstanbul ortalamasının yaklaşın 10 puan üzerinde ve yüzde 29.55’i yakalamış vaziyette. Üsküdar’da başarılı ve çalışkan belediye başkanı Hilmi Türkmen’in üstün performansına rağmen Ak Parti’nin 147.823 oy alırken, CHP’nin 103.412 oy alması ilçe teşkilatının nerde yanlış yaptığını sorgulatacak gibi gözüküyor.

Yine 24 Haziran seçim sonuçlarının Ümraniye ve Sancaktepe’de adeta kemikleşmiş gibi geçtiğimiz seçimlere oranla hiç bir değişiklik göstermemesi  bu yerlerde CHP’nin beklentilerini boşa çıkarmış durumda. Sancaktepe’de oranlar gerek Erdoğan ve  Ak Parti için gerekse de Muharrem İnce ve CHP için Türkiye ortalamasının neredeyse aynısı. Ümraniye’de sonuçlar geçen seçimlerde olduğu gibi Erdoğan ve  Ak Parti için Türkiye ortalamasının 3-5 puan üzerinde.

Reklamı Geç