Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ANADOLU YAKASI’NDAKİ AK PARTİ’Lİ 9 İLÇE BELEDİYESİ BU SİSTEME GEÇTİ..

Anadolu Yakası’ndaki Ak Parti’li

Anadolu Yakası’ndaki Ak Parti’li 9 ilçe belediyesi imza töreniyle TÜBİTAK tarafından geliştirilen Milli İşletim Sistemi PARDUS’a geçti.

belediyeler pardus 4Milli teknolojilerin desteklenmesi konusunda konuşan ve bu konunun önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Anadolu yakasındaki dokuz ilçe  belediyesi ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokolle önemli bir destek geldi. Anadolu yakasının 9 ilçe belediyesi, Türk İşletim Sistemi PARDUS’u kullanma kararı aldı. Altyapı çalışmaları ve personel eğitimlerini tamamlayan Sultanbeyli, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Pendik Belediyeleri, Pendik Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen taksimpark.com işbirliği protokolü töreniyle ABD merkezli yazılım ve bilişim şirketi Microsoft yerine PARDUS’u kullanmaya başladı. TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezince (ULAKBİM) geliştirilen PARDUS’a geçişle birlikte teknolojik olarak dışa bağımlılığın azaltılması ve maliyetlerin düşmesi bekleniyor.

belediyeler pardus 2Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in yanı sıra; Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu katıldı. Ayrıca törende AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır da yer aldı.

belediyeler pardus 3

belediyeler pardus 1

belediyeler pardus 5

Reklamı Geç