Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN SAĞLIKTA BÜYÜK BAŞARI..

İlçe halkı Ataşehir Belediyesi’nin

İlçe halkı Ataşehir Belediyesi’nin sağlık hizmetlerini değerlendirdi. Ataşehirlilerin yüzde 98’i sunulan hizmetlerden memnun olduklarını dile getirirken, doktorların yeterliliği ve ilgisi yüzde 99 oranında başarılı bulundu.

Ataşehir Belediyesi yurttaşların belediye yönetimde etkin birer paydaş olmalarını sağlamak; talep ve şikâyetlerini öğrenmek amacıyla 17 Ocak-24 Şubat 2022 tarihleri arasında sağlık hizmeti sunduğu kişilerle bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdi. Yüz yüze görüşme metodu ile yapılan ankette yurttaşlara; hangi sağlık branşından hizmet aldıkları, sunulan hizmetten memnun olup olmadıkları,  eğer memnun değillerse bunun nedeni, doktorların ve çalışanların tutumları, yeterlilikleri ve benzeri çok sayıda soru yöneltildi.

DOKTORLARDAN MEMNUNİYET YÜZDE 99

Anket sonuçlarına göre; Ataşehir Belediyesi’nin sağlık kurumlarından yararlananların; yüzde 85’i aldıkları hizmetten çok memnun kaldıklarını, yüzde 13’ü kısmen memnun olduğunu, yüzde 2’si ise memnun olmadığını dile getirdi. Yurttaşlar hizmet aldıkları doktorların yeterliliklerini ve ilgilerini ise yüzde 99 oranında başarılı buldu.  Ankette sağlık hizmetlerinden yüzde 23,9’luk oranla en fazla İçerenköy Mahallesi’nde oturanların faydalandıkları,  bunu yüzde 18,8 ile Ferhatpaşa Mahallesi’nde yaşayanların izledikleri görüldü.

Anket sonuçlarını değerlendiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları ifade etti:  “Halkın belediye yönetimine katılımı sağlamak için sık sık anket yöntemine başvuruyoruz. Halen tüm belediye kurumlarında yurttaşlarımızın memnuniyetlerini ölçmeye, öneri ve taleplerini toplamaya devam ediyoruz.”

Sağlık hizmetlerinden yararlanan yurttaşların memnuniyet oranlarının yüksek olduğunu görmekten son derece mutlu olduğunu vurgulayan İlgezdi, Hem toplumumuzun sağlığına hem de sağlıkçılarımıza sahip çıkmak adına sağlık hizmetlerinin üretimini, sunumunu ve ulaşılabilirliğini katılımcı bir anlayışla değerlendiriyoruz. Ben Ataşehirlilerin sağlığı için emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz yüzde 100 memnuniyete ulaşmak” diye konuştu.

ANKET BİLGİLERİ: 17 Ocak-24 Şubat 2022 tarihleri arasında Türkan Saylan Tıp Merkezi, Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği ile Kadın Sağlığı Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezi’nde yapıldı. Araştırma, 18 yaş ve üzeri toplam 764 katılımcıyla önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak yüz yüze gerçekleştirildi. Araştırma örnekleminin oransal dağılımı, Ataşehir’in demografik koşullarına göre tespit edildi.

Reklamı Geç