Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BELEDİYE VE UPEK’İN BİR KEZ DAHA MASAYA OTURMASI BEKLENİYOR..

Ulus Pazarı ile Çekmeköy

Ulus Pazarı ile Çekmeköy Belediyesi Kapalı Pazar yeri konusunda anlaşmaya yaklaşıyor mu sorusunun cevabı bu hafta biraz daha netleşti. Tahta başı 8 bin lira ücreti önce 5 şimdi de 4 bin liraya kadar düşüren belediyeye esnafın 2 bin lira teklif etme fikri umut ışığı oldu. Bu hafta Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile UPEK Başkanı Bülent Reisoğlu’nun oturması beklenen pazarlık masası öncesi her iki taraf ta uzlaşmaktan yana…  

ulus pazarı uzlaşma 0Uzun süredir Çekmeköy bölgesinin gündemini meşgul eden Ulus Pazarı sorununda taraflar nihayet uzlaşma sinyali verdi. Bir yandan Çekmeköy Belediyesi’nin meclis kararı ile işletmesini devrettiği Yeditepe Şirketi, diğer yandan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi; gerek Kapalı Pazar Alanı’nın fiziki şartları gerekse de pazarcı mecidiyekoylions.com esnafından talep edilen toplamda 8 milyon TL’yi bulan tahta başı 7’şer bin lira ücrette bir türlü anlaşamıyordu. Belediyenin açılacak diye duyurusunu yaptığı Kapalı Pazar Alanı ve Ulus Pazarı’nın kurulduğu mevcut yer hem geçen hafta hem de bu hafta boş kaldı.

ulus pazarı uzlaşma 2UPEK BAŞKANI REİSOĞLU VE BELEDİYE BAŞKANI POYRAZ MASAYA OTURUYOR..

Bugün eski yerlerinde toplanan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi üyeleri, hafta için UPEK Başkanı Bülent Reisoğlu ile Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın yapması beklenen görüşme öncesi son fikirlerini söylediler. Belediye’nin talep etmiş olduğu tahta başı 7 bin lira ücretin kaymakamlıktaki pazarlıkta 5 bin liraya düştüğünü ve sonrasında ise bu rakamın 4 bin liraya kadar indirildiğini söyleyen esnaf, Kapalı Pazar yerindeki fiziki düzenlemeler yapılmak kaydıyla 2 bin lira verebileceğini ve bu şekilde yargı kararını bekleyeceklerini deklere etti.

ulus pazarı uzlaşma 1REİSOĞLU; “YUKARIDA ALLAH VAR AŞAĞIDA BİZ, ELİMİZİ VİCDANIMIZA KOYUP ÖYLE KARAR VERELİM DİYECEĞİM”

UPEK Başkanı Bülent Reisoğlu da tüm esnafın görüşlerini aldıktan sonra yaptığı açıklamada; “Sizlerden almış olduğum yetki ve destekle bu hafta içerisinde baş başa görüşmeyi beklediğimiz Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Poyraz’a taleplerinizi aynen ileteceğim. Yukarıda Allah var aşağıda biz.. Elimizi vicdanımıza koyup bir karar verelim diyeceğim. Hepimiz ekmek davası için buradayız. Kimse kimsenin hakkını, hukukunu ezmesin. Herkes hakkını alsın. Bu noktada; gerek istenen ücretin indirilmesi gerekse kapalı yerin fiziki şartlarının revize edilerek iyileştirilmesi taleplerimizi aynen sunacağım ve ortak bir çıkar yol bulunması için elimden gelen tüm çaba ve gayreti sizler adına sarfedeceğim” dedi.

ulus pazarı uzlaşma 3UPEK Başkanı Bülent Reisoğlu ve yöneticilerle uzun süre istişarelerde bulunan pazarcı esnafı daha sonra eski yerde topluca hatıra fotoğrafı çektirdi ve kapalı Pazar alanında incelemelerde bulunmak üzere alandan ayrıldı.

Reklamı Geç