Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BUĞRA KAVUNCU; “BİZLER SORUNLARI ÇÖZDÜKÇE, ‘İYİ Kİ VARSINIZ’ DİYECEKSİNİZ..”

İYİ Parti Çekmeköy, Sancaktepe

İYİ Parti Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli teşkilatlarının birlikte düzenlediği programda 3 ilçenin mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunları ve talepleri dinleyen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu; “Sizlerin problemlerine çözüm buldukça, ‘iyi ki varsınız’ diyeceksiniz” dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, mahalle muhtarları ile buluşup vatandaşın sorun ve taleplerini dinlemeye devam ediyor. Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli teşkilatlarının birlikte düzenlediği kahvaltılı sabah programında 3 ilçenin mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve kurmayları, güvenlikten ulaşıma, eğitimden sağlığa bölgenin beklentilerini masaya yatırdı. Muhtarların da tek tek söz alarak kendi mahallelerindeki eksikleri ve acil çözüme kavuşması gereken sorunları dile getirdiği toplantı oldukça verimli geçti.

İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç, Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, Sultanbeyli İlçe Başkanı Özkan Öztürk, Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İBB ve Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Bora Kılıç ile çok sayıda muhtarın yoğun ilgi gösterdiği Yenidoğan Sefa Tepesi Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıya Çekmeköy Muhtarlar Derneği Başkanı Nejat Girgin ile Sancaktepe Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Belkıs da katıldı.

Mahallelerde yaşanan günlük sorunlardan; ulaşım, eğitim, sağlık, okul eksikleri, semt pazarları sorunu ve altyapı noksanlıkları gibi konuları dile getiren muhtarlar, İBB tarafından kendilerine söz verilen telefonları beklediklerini dile getirdiler. Hizmet verdikleri binaların yazın güneşten kavrulduğunu, kışın ise soğuktan donduğunu söyleyen muhtarlar, büyükşehir belediyesinin kendilerine nakdi yardım ve sekreterya konusunda destek vermesini talep ettiler. Belediye otobüslerinin ulaşımda yetersiz kaldığını dile getiren bazı muhtarlar, İBB’nin İETT’yi silbaştan yapılandırması hususunda uyarılarda bulundular.

Muhtarların sorularını yanıtlayan İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul’da işlerin yoluna girmeye başladığını ifade ederek; “Vatandaşımızın en yakınındaki temsilcileri olan sizlerin dile getirdiği her konu şüphesiz ki çok önemli. Mahallelerin ihtiyaçlarını en iyi sizler biliyorsunuz. Bizler de bu istekleri yerine getirmek için buradayız ve sizlerin taleplerini dinliyoruz. Bizler, kısa zaman içerisinde sorunları çözdükçe ve sıkıntıları giderdikçe emin olun sizler de ‘iyi ki varsınız’ diyeceksiniz” şeklinde konuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve başlamasının ardından atıl haldeki ranta dayalı şantiyelerin iptal edilip, halkın kaynaklarının daha verimli kullanıldığını ifade eden Buğra Kavuncu, şunları kaydetti:

“İnanın çok çalışkan bir büyükşehir belediye başkanımız ve yönetimi var. Bu ekip gece gündüz demeden sizler için hizmet üretmeye çalışıyor. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, haftanın 7 günü sabah 5, gece yarısı 01 sürekli sahada. Geçmişten devreden bütçe açığı kısa zamanda toparlandı ve duran yatırımlar yeniden başladı. Örnek Çekmeköy Sancaktepe metrosu gibi. 30 bin öğrenciye burslar veriliyor. Personel alımı en şeffaf şekilde yapılıyor. İsrafın önüne geçilerek vatandaşın her bir kuruşuna sahip çıkılıyor. İSTAÇ’ın geçen yıl 42.9 milyon liraya yapılan çöp suyu taşıma ihalesinin yeni yılda yarı fiyatı 23 milyon liraya aynı firmaya verilmesi, İstanbullu’nun kaynaklarına nasıl sahip çıkıldığının en açık göstergesi. Yine araç alım ihalesi için geçen yıl 170 milyon lira teklif gelirken bu yıl aynı şartnameye 110 milyon lira teklif geliyor.”

Muhtarların sorularını yanıtlayan İYİ Parti Sancaktepe Meclis Üyesi ve İBB Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, “Bölgeyi sizler gibi iyi bilen, içinizden biri olarak her zaman taleplerinize açığım. Siz değerli muhtarlarımızın ilçe başkanlarımızla ve bizlerle her zaman temas halinde olması vatandaşın lehine olacaktır. Bizlere iletmiş olduğunuz her sorunun takipçisi olacağız. Ulaşımdan, eğitime, sağlıktan alt yapı ve üstyapıya kadar her alanda bizlere iletmiş olduğunuz beklentilere çözüm için tüm imkanları değerlendireceğiz. Bu noktada Büyükşehir Muhtarlıklar Daire Başkanlığı’mız kanalı ile sizleri bilgilendireceğiz ve koordinasyonu sağlayacağız” dedi.

İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç da yaptığı konuşmada, muhtarların toplumun önemli bir temel taşı olduğunu vurguladı ve mahallelerin tüm sorunlarına en vakıf kişilerin muhtarlar olduğunu dolayısı ile muhtarlık kurumunun kendileri için son derece önemli olduğunu kaydetti. Yine İYİ Parti ilçe başkanları da kendi bölgeleri başta olmak üzere tüm mahalle muhtarları ile her zaman işbirliği ve koordinasyona hazır olduklarını dile getirdiler.

Reklamı Geç