Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BÜTÜN TÜRKİYE, İDLİB ŞEHİTLERİNE AĞLADI..

Önce kara haberleri geldi

Önce kara haberleri geldi sonra ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutları. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında şehitlerimize son veda vardı. İstanbul’da ise Sancaktepeli Uzman Çavuş Emre Baysal için Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisi’nde tören düzenlendi. Onbinlerin katıldığı törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Törenin ardından Sancaktepe’deki baba evine getirilerek helallik alınan şehidimizin naaşı Yenidoğan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türkiye İdlib şehitlerine ağlıyor. Acımız çok büyük ve çok derin. Bugün yurdan dört bir yanında şehit cenazeleri için törenler vardı. Acı ve göz yaşının sel olup aktığı törenlerin bir tanesi de İstanbul’daydı. İdlib’deki saldırıda şehit düşen Sancaktepe’li Uzman Çavuş Emre Baysal için Pendik’teki 15 Temmuz Şehitler Camisi’nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı törene; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve on binlerce İstanbullu katıldı.

Cenaze töreninde anne Nuran Baysal, baba Uğur Baysal ve Konya’da asker olan kardeşi Yunus Baysal gözyaşlarını tutamadı. 50 gün sonra evleneceği nişanlısı ise güçlükle ayakta durdu. Cenaze töreni öncesinde “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganları atıldı ve tekbir getirildi. Şehit ailesinin güçlükle ayakta durabildiği törene Emre Baysal’ın şehit olduğu saldırıda yaralanan silah arkadaşı da geldi. Kolu ve başından yaralanan gazi, Baysal’ın yakınlarının yanında oturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan namazın sonrasında açıklama yaparak, “Şu anda musallada sandukası içerisinde bulunan Emre şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz biliyoruz ki, şehitlerimiz sevgililer sevgilisi peygamberimize komşu. Az önce değerli müftümüz söylenmesi gerekenlerin aslında hepsini söyledi. Rabbimizin müjdesi zaten çok açık, net ortada. ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler. Ancak siz bilemezsiniz’. Şimdi sandukada işte Emre kardeşimiz bize bu haliyle sesleniyor. Ve bizler de şu anda vatanı için, Allah yolunda bu mücadeleyi verirken şehit olan Emre evladımıza, kardeşimize sizler de şehadetinizi en gür sada ile yaptınız. Buna ihtiyacı yok, fakat bu bir Müslüman olarak bizim sadece buradaki kalbi selim ile aklıselim ile ortaya koyduğumuz bir ifade. Biz şimdi onu işte ulu makama uğurluyoruz. Tekrar rabbimden rahmet diliyoruz” dedi.

Erdoğan daha sonra Baysal’ın ailesiyle birlikte top arabasının arkasında yürüdü. Baysal’ın cenazesi düzenlenen törenin ardından, defnedilmek üzere Sancaktepe Eski Yenidoğan Mezarlığı’na götürüldü.

Reklamı Geç