Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇAYLI, DEREÇAYLI VE TEPEÇAYLI, AŞURE’DE BULUŞTURDU…

Sancaktepe’nin en büyük nüfus

Sancaktepe’nin en büyük nüfus potansiyeline sahip Tokatlı hemşerilerin önemli bir bölümünü teşkil eden Çaylı, Dereçaylı ve Tepeçaylı köyleri, Aşure günü etkinliğinde buluşarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Muharrem ayında tutulan yas-ı matem oruçlarının ardından kaynayan Aşure kazanları birlik ve beraberlik görüntülerine sahne oluyor. Sancaktepe Demokrasi Caddesi’nde düzenlenen Tokat İli Çaylı Köyleri 1. Aşure Günü etkinliği de coşkulu bir katılımla hemşerileri buluşturdu. Sancaktepe’de önemli bir nüfus potansiyeline sahip olan Tokatlı hemşerilerin en etkili bölgesini oluşturan Çaylı, Dereçaylı ve Tepeçaylı köyleri Aşure günü programında buluşarak anlamlı mesajlar verdiler.

Siyasilerin, iş insanlarının ve bölge halkının da yoğun katılım gösterdiği etkinliğe; Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF Genel Başkanı İlhami Özel, Anadolu Ümraniye Tokatlılar Dernek Başkanı Av. Serdar Han, TOKDEF Genel Sekreteri Veysel Sarar, CHP İlçe Başkanı Muharrem Aydın,  CHP Ümraniye Meclis Üyesi Şenol Berk, İBB Başkan Danışmanı Murat Kantekin, İBB Metro A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Alper Yeğin, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, Gölcük Der Başkanı Kenan Altunışık, Eğitimci İş insanı Musa Sağdıç, TEKDEF Başkanı Erzade Polat, Sancaktepe Erbaalılar Dernek Başkanı Rıza Can, YAZDEF Başkanı Rıza Doğan, Şehitler Köyü Dernek Başkanı Kamil Duran ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Tepeçaylı Köyü Dernek Başkanı Ali Ekber Sağdıç, Çaylı Köyü Dernek Başkanı Ahmet Baylan, Dereçaylı Köyü Başkanı Muharrem Güngör ev sahipliğindeki programda ortak bir konuşma yapan Çaylı Köyü Dernek Başkanı Ahmet Baylan, etkinlikte emeği geçen ve katılan herkese teşekkür etti. Dereçaylı, Çaylı ve Tepeçaylı köylerinin 650-700 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olduğunu kaydeden Ahmet Baylan, “Bu üç köyümüzün akrabalık bağları ve güçlü birlikteliği ile bugün Aşure günümüzün ilkini gerçekleştiriyoruz. Bizler için önemli olan bu güzel etkinliğe katılımınızdan dolayı hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyoruz. Etkinliğimizin yapılması fikrini ortaya çıkaran ve her zaman yanımızda olan TOKDEF Genel Sekreterimiz Sayın Veysel Sarar’a da teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Ahmet Baylan, şunları kaydetti: “Aleviler 12 gün “Matem Orucu”nu tutup, ardından geleceğimizin, şiddetten ve kinden arındırılması için umudun ve sevginin Aşure’sini pişirip, yetmiş iki milletle paylaşırlar. Aleviler oruçlarını sadece Kerbela için değil, tüm dünyada yaşanan Kerbela’lar için, adaletsizliğe ve zulme boyun eğmedikleri ve zalimlere biat etmedikleri için, yaşam hakları ve özgürlükleri ellerinden alınmış tüm mazlum halklar için tutarlar. Kerbela’lar halen yaşanıyor. Dünya’nın değişik coğrafyalarında milyonlarca insan yoksulluğun, açlığın, savaşların, mülteci göçlerinin, kadın ve çocuk ticaretinin Kerbela’larında yaşıyor.

Ve Aleviler bilir ki; Kerbela’ya dönüşen bu dünyada, hakikatlere sessiz kalanın matem orucu kabul olmaz, içindeki insanda ölür! İşte bu yüzden Alevilerin matem orucu, yeryüzünü Kerbela’lardan kurtarmak için, insanın içindeki insan sevgisini ve aydınlık geleceği yaşatmak içindir. Aşuremiz halktır, çoğulculuktur, çok renkliliktir kardeşliktir. Nazarımızda varlıklı, varlıksız, ünvanlı ünvansız, kadın erkek herkes birdir. Aşure pişirenlerin, dağıtanların, paylaşanların ve yiyenlerin niyetlerinde barış umudu vardır. Aşk ve sevgi vardır. Bir aşure kazanındaki yemişler gibi, renkleri yaşatarak, insanların da bu ülkede farklı ama bir arada eşit haklarlar, eşit koşularda bu ülkenin kazanın da kardeşçe yaşaması tek dileğimiz ve isteğimizdir. Bu gün biz burada 3 köy olarak bir zeytin ağacı diktik. Bundan sonraki yönetimlerimiz bu etkinliğimizi daha da güçlendirerek bu zeytin ağacımızı yeşertecek, kardeşçe, dostça meyve vermesini sağlayacaklardır. Bu gün burada bizi yalnız bırakmayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Reklamı Geç