Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY CHP’Yİ KARIŞTIRAN TARTIŞMALI MECLİS KARARI MAHKEMEDE…

Çekmeköy Belediye Meclisi Eylül

Çekmeköy Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumunda gündeme gelen Merkez Mahallesi’ndeki 3198 parsel sayılı taşınmazın satışı hakkında belediye başkanına yetki verilmesi oylamasında CHP’li 7 üyenin ‘evet’, 6 üyenin de ‘hayır’ oyu vermesinin parti içinde yarattığı tartışmanın yankıları dinmek bilmiyor. Tartışmalı karara ‘hayır’ diyen üyeler, yürütmeyi durdurma talebi ve meclis kararının iptali istemiyle idare mahkemesine dava açtı…

Çekmeköy’de CHP’yi karıştıran tartışmalı meclis oylamasında hangi üyenin ‘evet’, hangisinin ‘hayır’ oyu kullandığı günlerdir merak konusu olurken, meclis toplantısını takip eden Yerel Gazete olarak www.yerelgazete.com.tr adına oylama anının fotoğrafını ilçe kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek’in “Yukarıdan gelen talimat doğrultusunda grubumuzu serbest bıraktık” diyerek ‘evet’ oyu verdiği tartışmalı karar, ‘hayır’ oyu veren CHP’li diğer meclis üyeleri İlhan Bayram, Sami Yayla, Kamil Özkanca, Zehra Karaol, Orhan Keleş ve Av. Özgür Kip tarafından yürütmenin durdurulması talebi ve meclis kararının iptali istemiyle İstanbul İdare Mahkemesi’ne taşındı.

Tartışmalı kararın ele alındığı İmar Komisyonu’nda da CHP’li İlhan Bayram ‘hayır’ diyerek karara karşı dururken Selma Akın da ‘evet’ oyu kullandı. Milet İttifakı gereği CHP çatısı altında meclise giren İYİ Parti’li Bora Kılıç ve Adnan Ülke’nin de ‘evet’ oyu verdiği tartışmalı karara yine İBB Meclis Üyesi de olan Murat Cirav, CHP’li Çetin Yıldırım ve Şükrü Bakar ile Selma Akın’ın da ‘evet’ oyu verdi. CHP’li meclis üyeleri arasında tam bir bölünmeye yol açan tartışmalı karar ilçe örgütünde de geniş yankı uyandırdı. Grup Başkanvekili Ünal Bellek’in, “Yukarıdan gelen talimat doğrultusunda grubu serbest bıraktık” söylemine partililer daha net bir açıklama bekliyor…

Çekmeköy Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne araç tahsisi gibi konuların da oylandığı meclis oturumunda konuşan CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, “Belediyemizin borcu yok ise neden arsa satıyoruz? Madem arsa satışı yapılacak borcu var o halde neden devletin yapması gereken kaymakamlık ve emniyet gibi kurumlara araç tahsisi işlemini biz Çekmeköy halkının parasıyla yapmaya çalışıyoruz” şeklindeki sözlerle eleştirmişti.

Arsa satışı için başkanlığa yetki veren karara ‘hayır’ oyu kullanan CHP’li Meclis Üyesi Avukat Özgür Kip de söz alarak yaşanan bu tezat durumu eleştirmişti. “Üretmeden tüketmenin sonu iflastır” diyen Özgür Kip, “Özellikle kamu kurumlarında var olan kaynakların satılarak tüketilmesine ve bu şekilde kamu hizmeti yürütülmesine hep karşı durdum. Kamuya ait gayrimenkullerin satışı suretiyle kaynak üretilmesine katılmıyoruz. Belediye kaynaklarında bizim görmediğimiz, ya da idarenin bildiği har vurup harman savrulması gereken bir kaynak var da biz mi bilmiyoruz. Niye bütün kamu kurum ve kuruluşlarının kaynakları belediyeler tarafından karşılanıyor. Her sene bütçeler yapılır. İçişleri, Adalet, Dışişleri, Sağlık ve diğer tüm bakanlıkların bütçeleri ve yapacakları işler mecliste belirlenir. Hal böyle iken şimdi Çekmeköy Kaymakamlığı’nın ve ilçe emniyetin araçları için biz neden Çekmeköy’ün arsasını satıp da harcıyoruz anlamış değilim” dedi.

Reklamı Geç