Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY ULUS PAZARI ESNAFININ ‘EKMEK DAVASI’ YENİ BAŞLIYOR…

Çekmeköy’de yaşanan Ulus Pazarı

Çekmeköy’de yaşanan Ulus Pazarı krizinde çözüm bulunamadı. Ne belediyenin kapalı alanında ne de mevcut yerde bu hafta Ulus Pazarı kurulamadı. Polis ve zabıta ile esnafın karşı karşıya gelmesini ise karşılıklı yapılan görüşmelerin sağladığı sağduyu engel oldu. Şimdi Yeditepe Şirketi, kapalı Pazar alanını hizmete açabilmenin derdinde, Ulus Pazarı da başvurduğu idare mahkemesinde hukuki yollardan haklarını kazanabilmenin mücadelesinde…   

ulus pazarı sbekleyisÇekmeköy’de son bir yıldır yaşanan Ulus Pazarı meselesi tam anlamıyla düğümlendi. Bir yanda; alana okul yapacağını iddia ederek Pazarcı esnafını kapalı yere taşımak isteyen belediye, diğer yandan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi UPEK, ne kapalı alanın fiziki şartları ne de esnaftan istenen ücret konusunda bir türlü anlaşamadı. pizmit.com Aylardır süren pazarlıklar bir türlü sonuç vermeyince son olarak Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız’ın hakemliğinde bir masaya oturan belediye yetkilileri ve UPEK temsilcileri yine uzlaşamadı. Belediyenin kanun gereği kendilerine yer gösterme ve yer temin etmekle yükümlü olduğunu öne süren pazarcı esnafı istenen ücreti kabul etmedi ve mevcut yerlerine geçerken ödedikleri bedelin bir kez daha istenmesine karşı çıktı.

ulus pazarı yargıda 4Kapalı alanın bir AVM’den farksız olduğunu ve Pazar hizmeti vermeye elverişli olmadığını da ileri süren esnaf, “Bu elbise bize zaten dar gelirken siz bir de üstüne para istiyorsunuz” tarzındaki çıkışıyla büyükşehir tarafından yapılıp ilçe belediyesine oradan da Yeditepe Şirketi’ne meclis kararıyla işletmesi ihale edilen kapalı alana taşımayı ret etti. Gelinen noktada belediye, Hamidiye Mahallesi’nde Ulus Pazarı’nın kurulduğu alana günler önceden kamyonlarla asfalt yığınları döktü ve iş makinalarını park ederek yeri kullanıma kapattı. Ulus Pazarı esnafı da kapalı Pazar alanına fiziki şartlar düzenlenmediği ve ücret konusu kaldırılmadığı sürece taşınmayacağını ilçe kamuoyunda duyurmaya çalıştı.

ulus pazarı yargıda 12Belediye, Ulus Pazarı’nın 21 Ocak tarihi itibarı ile kapalı alanda hizmete vermeye devam edeceğini ilçenin dört bir yanına astığı afiş ve billboardlarla duyurdu fakat esnaf kapalı Pazar alanına gidip tezgah açmadı. Bu hafta sonu Çekmeköy’de Ulus Pazarı hem mevcut yerinde hem de kapalı alanda açılmadı. Kapalı alana ve mevcut yere gelen Çekmeköylüler ve civar ilçe halkı eli boş döndü. Sabah erken saatlerde mevcut yerde belediye zabıtası ve polis geniş güvenlik önlemleri alarak pazarcı esnafının alana girişine tomalarla engel oldu.

ulus pazarı yargıda 6Ulus Pazarı Başkanı Bülent Reisoğlu ve UPEK yetkilileri ile İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Çekmeköy Emniyet Müdürü Cevdet Hürol Öztürk, kolluk kuvvetleri ile esnafın karşı karşıya gelip olaylar çıkmaması için uzun süre konuştular ve sonuçta sağduyu galip geldi. Ulus Pazarı esnafına sabahın erken saatlerinde bir konuşma yapan Başkan Bülent Reisoğlu, yargıya taşıdıkları mücadelelerinin bundan sonra hukuk mahkemelerinde devam edeceğini ve bu süreçte hiçbir esnafın belediyenin kapalı Pazar alanına ücret ödeyerek gidip tezgah açmayacağını söyledi.

ulus pazarı yargıda 1“Biz bu filmi daha önce de izledik” diyen Başkan Reisoğlu; “İzmit’te ve yine Çekmeköy’de yıllar önce aynı filmleri bize izlettiler. O zaman da nasıl ki birlik ve beraberlik içinde hukuk mücadelemizi verip galip geldiysek bugün de aynı kararlılıkla dik duracağız ve ekmek davamızı sonuna kadar savunarak kazanan taraf olacağız. Biz pazarcı esnafıyız, bizim kanunumuz var ve bizler bu toplumun kültürel değerleriyiz” dedi.

ulus pazarı yargıda 2İdare Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru ile ekmek davasını kazanacaklarını kaydeden Reisoğlu; “Öyle bir yerden Pazar olmayacağını olsa olsa AVM olacağını bizler de, onlar da ve bütün bir millet de çok iyi biliyor. Yüce Türk yargısı, haklı davamızda gereken cevabı verecektir. Geçen bu süreçte tıpkı geçmişte olduğu gibi yine birlik ve beraberlik içinde olacağız ve mücadelemizi gerek her Cumartesi günü burada toplanarak gerekse o alanda çadır kurarak vermeye devam edeceğiz” dedi.

ulus pazarı yargıda 5Daha sonra üzerinde kapalı alana gitmeyeceklerini yazan yazıları araçlarına ve üstlerine yapıştıran Ulus Pazarı esnafı gün boyu mahallede ve ilçede konvoy gibi çeşitli gösteriler yaparak seslerini duyurmaya çalıştılar. Belediyenin kapalı Pazar alanına giden vatandaşlar ise, “Bir an evvel bu duruma çare bulunmalı pazarcı ve belediye anlaşmalı” diyerek yaşananlara tepki gösterdiler. Şimdi belediye şirketi Yeditepe, kapalı Pazar alanını işletmeye açabilme çabasında, UPEK ise hukuki olarak haklarını bölge idare mahkemesine taşıdığı davayla kazanma beklentisinde…

Reklamı Geç