Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE AYLARDIR SÜREN ULUS PAZARI’NIN YER SORUNU BİTTİ…

Çekmeköy’de Ulus Pazarı esnafı

Çekmeköy’de Ulus Pazarı esnafı ile belediye arasından aylardır süren yer tartışması konusunda nihayet sevindirici haber geldi. Kaymakamlık hakemliğinde yapılan son toplantıda UPEK esnafı, belediye ile ‘hukuk yollarına başvuru hakları saklı kalmak kaydıyla’ tezgah başına 4 bin lirada el sıkıştı.

upek anlasma tamam 2Uzun süredir Çekmeköy bölgesinin gündemini meşgul eden Ulus Pazarı sorununda taraflar nihayet uzlaştı. Bir yandan besiktastayim.net Çekmeköy Belediyesi’nin meclis kararı ile işletmesini devrettiği Yeditepe Şirketi, diğer yandan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi; gerek Kapalı Pazar Alanı’nın fiziki şartları gerekse de pazarcı esnafından talep edilen toplamda 8 milyon TL’yi bulan tahta başı 7’şer bin lira ücrette bir türlü anlaşamıyordu. Belediyenin açılacak diye duyurusunu yaptığı Kapalı Pazar Alanı ve Ulus Pazarı’nın kurulduğu mevcut iki haftadır boş kalmıştı.

upek anlasma tamam 1Gelinen süreçte belediye istemiş olduğu tezgah başı 7 bin lira ücreti önce 5 bin liraya sonra da 4 bin liraya düşürdü. Hafta başında Başkan Ahmet Poyraz ile görüşen UPEK Başkanı Bülent Reisoğlu, esnafın sıkıntılı ekonomik durumunu öne sürerek 2 bin lira teklif etmişti. Reisoğlu’nun esnaf adına yaptığı 2 bin lira teklif kabul görmeyince taraflar bir kez daha anlaşamadan masadan kalktı. Haftan son gününde ise devreye yine Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız girdi ve kaymakamlıkta yapılan son toplantıda taraflar el sıkıştı.

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Şahmettin Yüksel, Ahmet Epli ve Latif Coşar’ın katıldığı toplantıda UPEK Başkanı Bülent Reisoğlu ve yöneticiler, esnafın hukuk yollarına başvuru hakları saklı kalmak kaydı ile tezgah başı 4 bin lira ücrete tamam dedi. Anlaşma maddeleri arasında kapalı Pazar yerinin fiziki şartlarının düzenlenmesi gibi maddeler de yer aldı. Anlaşma şartlarına göre Ulus Pazarı, 11 Şubat Cumartesi günü Kapalı Pazar yerinde tezgahlarını açarak hizmet vermeye başlayacak.

Reklamı Geç