Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DEN ÖRNEK PROJE: “BİZ O’NU ÇOK SEVDİK”

Çekmeköy Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi

Çekmeköy Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile hayata geçirdiği “Biz O’nu Çok Sevdik” isimli Siyer-i Nebi yarışması Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı bir toplantıyla başladı.

cekmekoybizonusevdik6Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı bir toplantıyla yarışmanın tanıtımı gerçekleştirilirken programa Ak Parti Milletvekilleri Oktay Saral ve İsmet Uçma, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ali Köse katıldı. Programa ayrıca ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak ve ÇEKSİAD yöneticisi işadamları ile ÇEKMÜDER Başkanı Yaşar Kıldan ve ÇEKMÜDER yöneticisi müteahhitler ve çok sayıda işadamı da katıldı. Program Kartal İmam Hatip Lisesi öğrencisi aynı zamanda Avrupa Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Muhammed Bilal Demirel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından proje tanıtım filmi izlendi.

cekmekoybizonusevdik5Programda konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi: “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV),  insanlığa örnek olacak bir hayat yaşadı. Günlerdir çeşitli alanlarda “Biz O’nu Çok Sevdik” cümlesiyle tanıttığımız projemizin detaylarını kamuoyuna tanıtacağımız gecemize hoş geldiniz. Çekmeköy Belediyesi olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile hayata geçirdiğimiz “Biz O’nu Çok Sevdik” isimli Siyer-i Nebi yarışmasını başlatıyoruz. Peygamber Efendimizin örnek hayatını genç nesillere hakkıyla anlatmayı amaçlayan bu yarışma ile hayırlı bir işe Bismillah diyoruz. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV),  insanlığa örnek olacak bir hayat yaşadı. Güzel dinimizi anlatırken, sadece insanlara değil, tüm tabiata ve tabiat varlıklarına nasıl davranılacağını, hayatın nasıl daha da güzelleşeceğini öğretti.  O bize hep iyi olanı, hep doğruyu gösterdi. Bu bilinçle yetişecek nesillerimiz, ülkesine, İslam alemine ve tüm insanlığa faydalı olacaklardır.”

cekmekoybizonusevdik4Salonda bulunmaktan dolayı memnuniyeti dile getiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu çalışmada emeği geçen, bu yarışmayı ortaya koyan, destek olan Çekmeköy Belediyemize ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yürekten teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki bu yarışmaya binlerce genç kardeşimiz katılacaktır. Sonuçta adı yarışma olsa da aslında bu yarışma gençlerimizin kendilerine ben de buradayım dedikleri bir kayıt defteri arz edecek. Onun için ümit ediyorum çok sayıda kardeşimiz titiz bir şekilde Muhammed Hamidullah hocanın kitabını okur ve burada Hz. Muhammed’in hayatına ilişkin temel bilgileri almış olurlar. Değerli kardeşlerim nasıl ‘biz onu çok sevdik’ sloganıyla yola başladıysak, böyle bir kampanyayı bugün başlatıyorsak, Allah ömür verir de inşallah sonunda da o toplantı da birlikte olmak nasip olur” şeklinde konuştu.

cekmekoybizonusevdik2“Büyük bir medeniyetin doğuşu ancak bu tür çalışmalarla olur” diyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Sadece bir cümle söyleyeyim ‘Kabe Arap’ın olsun, Çankaya bize yeter’ diyen bir Türkiye’den Allah’a çok şükür bugün belediyelerin, üniversitelerin Peygamber için ‘Biz Onu Çok Sevdik’ yarışmaları açan bir Türkiye’ye geldik. Bu Allah’ın bir lütfudur. Bu milletin kendi kökleri üzerinde yeniden ayağa kalktığının, kalkmaya başladığının çok somut bir göstergesidir. Tebrik ediyorum. Örnek olmasını temenni ediyorum. Sosyal sorumluluk projesi diyoruz ya işte sosyal sorumluluk projeleri böyle projelerdir. Buna benzer böyle güzel projelerle inşallah hem sosyal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Hem de yeni nesillerin geleceğe doğru çok daha iyi yetişmelerini sağlayacak, adımları atıyoruz. Bu yarışmanın finalinde de hep birlikte olmak dileğiyle” diye konuştu.

cekmekoybizonusevdik10Çekmeköy Belediyesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile hazırlanan “Biz O’nu Çok Sevdik” projesinde, İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in insanlığa örnek hayatı genç nesillere aktarılacak. İstanbul’daki üniversitelerde eğitim gören lisans öğrencilerini kapsayan projede, yarışmaya katılmak isteyenlere Prof. Dr. Muhammed Hamidullah’ın İslam Peygamberi isimli kitabı dağıtılacak.  www.bizonucoksevdik.com isimli siteden alınacak başvurularda; öğrencinin adı-soyadı, kimlik numarası, okuduğu üniversite, fakülte ve iletişim bilgileri istenecek. Başvuru bilgilerinin doğruluğu onaylanan yarışmacılara kitapları, kargo ile gönderilecek.  Aralık ayında başlatılacak projenin Kutlu Doğum Haftası’nda Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreni ile tamamlanması hedefleniyor.

cekmekoybizonusevdik9

cekmekoybizonusevdik7

cekmekoybizonusevdik81

cekmekoybizonusevdik8

cekmekoybizonusevdik3

cekmekoybizonusevdik1

cekmekoybizonusevdik2

 

Reklamı Geç