Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DEN YİNE ULUSLARARASI BİR PROJE; İHANET VE DİRİLİŞ..

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği İhanet

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği İhanet ve Direniş-15 Temmuz Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda, tarihin gördüğü en büyük ihanet ve direniş hareketi filmlerle kayıt altına alınacak.

cekmeköy ihanet dirilis film yarısma 6Bu yıl ikincisi düzenlenen, teması “15 Temmuz: İhanet ve Direniş” olarak belirlenen Çekmeköy Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın lansmanı Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Lansman törenine, Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Hürol Öztürk, jüri üyeleri Erol Erdoğan niceantalya.com Mesut Uçakan, Hakan Boyav, Meryem İlayda Atlas, yarışma ön seçici kurulundan Adnan Erdoğan, Bünyamin Yılmaz, Ferhat Eşsiz, Mahmut Bıyıklı,  yarışma danışma kurulundan Zeynep Türkoğlu ve Dr. Halil İbrahim Erbay, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

cekmeköy ihanet dirilis film yarısma 4Belediye Başkan Yardımcısı ve proje koordinatörü Şahmettin Yüksel; “Biz Uluslararası Kısa Film Yarışmamızı hazırlarken milletimiz için tarihi bir gün olan 15 Temmuz darbe kalkışmasını göz ardı edemezdik. Bu tarihi olaydan hareketle kısa film yarışmamızın konusunu “ihanet ve direniş” olarak belirledik. Ülkemiz için büyük önem taşıyan bu olayın tema olarak belirlenmesi, birçok sinema sanatçısının olayın sıcaklığı ile iyi eserler üretmesini sağlayacaktır.  Bu eserler çok değerli jüri heyetinin titiz çalışmasıyla seçilerek ödüllendirilecektir. Alanında uzman, deneyimli sanatçı, akademisyen ve medya çalışanı dostlarımızdan oluşan jüriye şimdiden kolaylıklar diliyorum. Proje sayesinde dünyanın dört bir  yanından, her yaştan sinema sanatçısının 15 Temmuz ekseninde “ihanet ve direniş” kavramları üzerinde düşünmeye ve bu konuda eserler üretmeye davet ediyoruz”  dedi.

cekmeköy ihanet dirilis film yarısma 1Belediye Başkanı Ahmet Poyraz proje ile ilgili şunları söyledi: “ Daha önce Biz O’nu Çok Sevdik Siyer-i Nebi ve Merhamet ve Adalet temalı Uluslararası Kısa Film yarışması düzenledik. İki projemizin de finalinde ödülleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verdi.  Bu yıl uluslararası kısa film yarışmamızın temasını ülkemizde bir dönüm noktası olan 15 Temmuz İhanet ve Direniş olarak belirledik. Ödülleri ihanete karşı halkın gösterdiği büyük direnişin yıl dönümünden iki gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın teşrif edeceği bir programla vermeyi planlıyoruz” dedi.

cekmeköy ihanet dirilis film yarısma 2Çekilen filmler sayesinde sinema aracılığıyla 15 Temmuz gecesi yaşananların gelecek nesiller için kalıcı hale getirilebilmesi amacıyla düzenlenen yarışmanın lansman töreni, 15 Temmuz gecesini anlatan video gösterimiyle başladı. Ardından yapılan konuşmalarda 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve hain darbecilere karşı direniş gösterdiği için şehit olan vatandaşların Türkiye için önemine vurgu yapıldı.

cekmeköy ihanet dirilis film yarısma 5Çekmeköy Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği uluslararası kısa film yarışmasının bu seneki teması; İhanet ve Direniş-15 Temmuz olarak belirlendi.  Yarışmada, 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızan bir grubun darbe görünümü altında ülkeyi işgal girişimi ve karşısında halkın destansı direnişini anlatan kısa filmler yarışacak. Yarışmayla, 15 Temmuz gecesi yaşananların ulusal ve uluslararası platformlarda sinema aracılığıyla anlatılması ve binlerce ayrı direniş hikâyesinin kayıt altına alarak kalıcı hale getirilmesi hedefleniyor. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın proje sahibi olduğu uluslararası kısa film yarışmanın jürisinde; Yönetmenler Mustafa Şevki Doğan ve Mesut Uçakan, Sosyolog Erol Erdoğan, ünlü oyuncular Turgay Tanülkü ve  Hakan Boyav, gazeteciler Metin Yüksel ve Meryem İlayda Atlas yer alıyor.

cekmeköy ihanet dirilis film yarısma 3Danışma kurulu ve ön eleme ekibini geçip, jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girmeye hak kazanan filmlere ödülleri 13 Temmuz’da düzenlenecek törende verilecek. Yarışma sonunda birinci seçilen filme 30 Bin TL, ikinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL verilecek. Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü’ne 12 bin TL , jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5’er bin TL mansiyon ödüllerinin de verileceği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini bulacak.

Başvurular başladı. Yarışmaya dolaylı ya da doğrudan 15 Temmuz’da yaşanan işgalci terörist darbe girişimi ekseninde “İhanet ve Direniş” temasına işaret eden, toplam süresi 15 dakikayı aşmayan dijital formatta kurmaca, animasyon, belgesel ve deneysel filmler katılabilecek. Başvurular 19 Ocak – 2 Haziran tarihleri arasında www.ihanetvedirenis.com adresi üzerinden online olarak alınacak.  Eser sahipleri sitedeki başvuru formunu doldurup, şartnameyi onayladıktan sonra filmleri yükleyerek başvuru sürecini tamamlamış olacaklar. Ön seçici kurul tarafından belirlenen 50 film yarışma jürisine sunulacak. Senaryo, yönetmenlik, kurgu, kamera-ışık ve film adı olarak beş konu başlığında yapılacak değerlendirmelerin ardından dereceye giren filmler belirlenecek.

Reklamı Geç