Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBUL 1. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI…

Türkiye adım adım 2023

Türkiye adım adım 2023 seçimlerine doğru yol alırken yerelde de yoğun bir siyaset gündemi yaşanıyor. Genel seçim için milletvekili aday adaylığını pek çok isim dile getirse de henüz resmi açıklama yapan yok. İYİ Parti’den İstanbul 1. bölge milletvekili aday adaylığını resmen açıklayan Ahmet Çelebi, işaret fişeğini ateşleyen ilk isim oldu. Kamuoyunca yakından tanınan Ahmet Çelebi, İYİ Parti Sancaktepe Teşkilatı’nın coşku dolu hafta sonu programında aday adaylığını resmen ilan etti.

İYİ Parti Sancaktepe Teşkilatı’nın Serdivan Tesisleri’ndeki coşku dolu hafta sonu buluşmasına, partinin önde gelen sevilen isimlerinden Ahmet Çelebi’nin milletvekili aday adaylığı açıklaması damga vurdu. Kahvaltılı toplantıda partililere seslenen İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, iki yaka İstanbul temalı saha çalışmalarının toplumda büyük karşılık gördüğünü kaydetti. Kadınlardan gençlere, ana kademeden tüm mahalle birimlerine kadar teşkilatının her birimiyle gurur duyduğunu ifade eden Başkan Öztürk, “Çarşı-pazar yangın yeri. Herkes dertli, herkes sıkıntılı. Gittiğimiz her yerde çaresiz kaldığını dile getiren milletimiz iyi kadroları işbaşına çağırıyor. Önümüzdeki seçimlerde başarılı olmaktan başka çıkar yolumuz yok. Ülkemizi girmiş olduğu bu darboğazdan hep birlikte kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Seçimlere doğru milletvekili aday adaylarının da belli olmaya başladığını kaydeden Başkan Öztürk, “Teşkilatımızın değerli bir mensubu olan sayın Ahmet Çelebi’nin aday adaylığının partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kendisinin adaylığı bizler için gurur kaynağıdır. Dilerim ki teşkilatımızdan onlarca aday adayı arkadaşımız olsun. Umarım partimizin üst kurulları ve genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in de uygun görüp adaylaştırması halinde bizler de sonuna kadar kendisinin arkasında duracağız” dedi.

Partililerin alkışları arasında kürsüye çıkan Ahmet Çelebi, “Sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler, kardeşlerim, dostlarım; hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diyerek başladığı konuşmasında; “Ahmet Çelebi kimdir?” sorusuna yanıt verdi. “1965 Ordu doğumluyum. Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Şile’de iş yapmaktayım ve yaşamaktayım. Yani Anadolu yakasındanım. Eğitimimi Çakmak İlkokulu, Ümraniye Ortaokulu ve Lisesi’nde tamamladım. Yükseköğrenimimi İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat fakültesinde bitirdim. Hukuk eğitimime devam etmekteyim” diyen Çelebi, şunları kaydetti: “1984 yılından bu yana aktif olarak siyasetin içerisindeyim. Belediye başkan aday adaylığı ve milletvekili aday adaylıklarım oldu. Her zaman sosyal hayatın içerisinde oldum ve çeşitli STK’larda kuruculuktan yöneticiliğe görevler aldım.”

İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ahmet Çelebi, şöyle konuştu: “Dostlarım, Türkiye nereden geliyor, nereye gidiyor? Türk milleti binlerce yıldır Orta ve Batı Asya, Trakya, Filistin, Irak, Kafkasya, Doğu Avrupa, Karadeniz ve Akdeniz havzasında kardeş topluluklar ile yaşamış ve gelişmesini sürdürmektedir. Milletimiz binlerce yıllık bir birikime sahiptir ve bugün geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti olarak içerisini düşürülmüş olduğumuz yokluk ve fakirliği asla kabul etmiyoruz. Bugün kabul etmediğimiz esasında birilerinin tarih boyunca bize dayatmak istediği kendi emelleridir.

Geçmişten gelen tarih bilinci ve gelecek sorumluluğu ile milletimizle elele yeni bir yola çıkıyoruz. Bu kutlu yolda hak ve hukuk mücadelemiz ülkemiz ve milletimizin geleceği içindir. Bizler Atatürkçü, laik, hukuka inanmış ve meclis esaslı Cumhuriyeti tekrardan inşaa etme amacındayız. Herkes eşit ve adaletli gelir gurubuna sahip olmalı. Müreffeh, mutlu, konforlu ve bağımsız yaşamak, Hakkari’den Edirne’ye, Giresun’dan Muğla’ya, Sinop’tan Diyarbakır’a, Erzurum’dan Sivas, Amasya, Samsun ve İstanbul’a yurdun her bir köşesinde güçlü bir toplum yaratmak istiyoruz. Her insan onurlu ve zengin olmalıdır inancıyla fakirliği ve yoksulluğu ret ediyoruz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Programın sonunda İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, partiye katılan yeni üyelere rozetini taktı ve hep birlikte aile fotoğrafı verildi.

Reklamı Geç