Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’NİN MUHARREM LOKMALARI YUNUS EMRE CEMEVİ’NDEN BAŞLADI..

Sancaktepe, Muharrem ayında Cemevleri’nde

Sancaktepe, Muharrem ayında Cemevleri’nde verilen iftar lokmalarını paylaşıyor. İftar lokmalarının önemli merkezlerinden Samandıra Yunus Emre Cemevi bu adreslerin başında geliyor. CHP İlçe Başkanlığı da her akşam başka bir Cemevi’nde vereceği iftar lokmalarını Yunus Emre Cemevi’nden başlattı.

Her Muharrem ayında düzenlenen iftar lokmalarında binlerce kişiyi buluşturan Samandıra Yunus Emre Cemevi, bu yıl da pandemi kurallarına uygun şekilde organize ettiği lokmalarda birlik ve beraberliğin adresi oldu. Muharrem ayı dolayısıyla bu yıl da Cemevleri’nde iftar lokmaları düzenleyen CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı, Yunus Emre Cemevi’nde verdiği iftar lokmasında bereketi paylaştı.

CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, İlçe Başkan Yardımcısı ve Cemevi Kurucusu Ali Duman, İBB İSTAÇ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Alper Yeğin, CHP Sancaktepe Kadın Kolları Başkanı Hatır Akgül, Cemevi Başkanı Erol Koç, CHP Çekmeköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Turgut, bazı belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda bölge insanının katıldığı pandemi kurallarına uygun iftar lokmasında dualar eşliğinde oruçlar açıldı.

Yunus Emre Cemevi’nden Pir Hasan Dede’nin duası ile hep birlikte orucunu açan konuklar, son derece mütevazi menüden oluşan iftar lokmasından sonra yine dualar ederek Kerbela’da şehit düşen 12 İmamlar ve Peygamber Efendimiz’in Ehl-i Beyt’ini andı. Muharrem sohbetlerinin yapıldığı dost meclisinde de birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kısa bir selamlama konuşması yapan CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, Aleviliğin teme değerleri doğruluk ve dürüstlük olan kıymetli bir yol olduğunu kaydetti. Aydın, “Ebediyete kadar devam edecek olan bu yolu süren öğreten ve yaşayan sizlere ne mutlu” dedi. Her inancın yanında olduklarını ifade eden Aydın, insana değer verdiklerini ve doğruluktan yana durduklarını söyledi. Aydın, zulüm ve işkencelerin tekrar tekrar yaşanmadığı bir dünya dileğiyle barış, adalet ve kardeşliğin hakim olması için mücadele vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Reklamı Geç