Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SANCAKTEPE’DEN SESLENDİ..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe mitinginde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe mitinginde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin en önemli markası olan İstanbul’da birbirinden kıymetli 350 ecdat yadigârını restore ederek gelecek nesillere emanet ettik. Şimdi millet bahçeleriyle, millet kıraathaneleriyle İstanbul’da yeni bir dönem başlatıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri kampanyası kapsamında Sancaktepe mitingine katıldı. Belediye önünde düzenlenen mitingde Ak Parti Adayı Şeyma Döğücü ve Belediye Başkanı İsmail Erdem ile birlikte seçim otobüsünün üzerinde halka seslenen Erdoğan, AK Parti ile yola çıktıkları günden bu yana Sancaktepe’de pek çok yatırım yaptıklarına işaret ederek, ilçenin geçmişteki görünümünden bugünkü hâle ulaşmasının; aşkın, azmin ve kararlılığın bir neticesi olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul adayının, AK Partili belediyelerde kültür merkezi olmadığı yönündeki açıklamasını hatırlatarak bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ifade eden Erdoğan, “İstanbul’da bir aday tanıtımı yapmak istediniz, nerede yaptınız? Haliç Kongre Merkezi’nde. Eğer bir tane kongre merkeziniz olsaydı gider orada yapardınız, niye Haliç Kongre Merkezine geldiniz? Demek ki sizde yok” şeklinde konuştu.

Ana muhalefet liderinin dün Sancaktepe’de yaptığı bir toplantıda eğitim alanında gerçeği yansıtmayan bilgiler açıkladığını hatırlatan Erdoğan, 2011 yılında Sancaktepe’de ilk ve ortaöğretimde 53 bin 500 öğrenci, 1743 öğretmen, 1146 derslik, 58 okul varken ve derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 45 ortaöğretimde 50 iken öğretmen sayısını 3 bin 956’ya, derslik sayısını 2 bin 805’e, okul sayısını 181’e çıkardıklarını, derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 30’a, ortaöğretimde ise 20’ye çektiklerini aktardı.

CHP yönetiminde iken İstanbul’da var olan çöp dağlarını, çukurları ve çamuru ortadan kaldırdıklarını şehrin su sorununu çözdüklerini hatırlatan Erdoğan, belediye başkanı olduğunda 50 bin olan doğal gaz abone sayısını görevi bırakırken 1 milyon 250 bine çıkardıklarını, bugün ise bu sayının 6 milyon 500 bin olduğunu aktardı.

Sancaktepe’ye 400 yataklı devlet hastanesini kazandırdıklarını, bununla yetinmeyip şimdi de Anadolu yakasının en büyük şehir hastanesini kuracaklarını dile getiren Erdoğan, CHP Genel Başkanının daha önce Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) başında SSK hastanelerinin durumunu gösteren arşiv haber görüntülerini, meydandaki ekrandan vatandaşlara izletti. O dönemde SSK hastanelerinde hijyenin bulunmadığını, ilaçların temin edilemediğini, galoşların vatandaşa para ile satıldığını da hatırlatan kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık hizmetlerinde bugünkü noktaya AK Parti iktidarları ile gelindiğini vurguladı.

Sancaktepe’deki vatandaşların tapu sorununu yüzde 95 oranında çözüp 3bin 163 parselde 5 bin 744 kişinin tapularını teslim ettiklerinin ve Hilal ve Fatih mahalleriyle Çalılık mevkiinde devir işlemlerinin hâlen devam ettiğinin bilgisini paylaşan Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarında İstanbul’un 23 ilçesinde 65 bin 399 adet riskli yapı tespit ettiklerini, bu riskli yapılarda bulunan 245 bin 153 adet konut ve iş yerinin yıkımını yaptıklarını aktardı.

CHP Genel Başkanı’nın, kendilerine karşı girdiği 9 seçimi de kaybetmesine rağmen hâlen koltuğunda oturduğunu, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar seçim kaybeden bir genel başkanın orada kalamayacağını söyleyen Erdoğan, “Ama bu adam öyle, çok seviyor koltuğu. Sayın Baykal’ı da öyle aldattı, ‘ben yokum’ dedi, ertesi gün adaylığını açıkladı” ifadelerine yer verdi. Allah’ın izni milletin gayret ve ferasetiyle 31 Mart akşamı sandıktan zaferle çıkacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe mitingi konuşmasını vatandaşlarla birlikte, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunarak tamamladı.

Reklamı Geç