Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

DEVLETE TASARRUF BİZE KEMER SIKMA..

Herkesin dilinde malum ekonomi. Piyasalar tahterevlli gibi oynak pozisyona geçince pandemi bile unutulur oldu. Baş döndürücü bir gündemle yaşıyoruz. Bırakın aylar ve günleri, saatler içinde bile gündem değişiveriyor. Ekranlarda deprem zamanı yer bilimci, terör hortladığında operasyoncu, seçimlerde anketçi ve düne kadar da sağlık konusunda ahkam kesen uzmanlar bir anda ekonomist oluverdi.

Nihayetinde Türkiye büyük bir ülke, elbette çok gündemi olacak. Ama bizim en büyük gündemimiz, kısa dönem içinde ekonomi ve pandemi olarak önümüzde duracak gibi. Şimdilerde herkes doları, euroyu, altını, faizi konuşuyor. Piyasalar daha fazla yukarı gider mi, giderse nerelere varır, yükselişin vatandaşa yansıması nasıl olur?..

Soru çok, tartışma bol. Bu noktaya nasıl geldiğimizi sorgulayan yok. Bu krizin bağıra bağıra geldiğini söyleyen yok. Piyasaların yükseleceğini sağır sultan bile biliyordu. İlkokul çağındaki çocuklarımız bile ekonomist olmuş. Hal böyle iken asıl soru neden zamanında önlem almadık? Pandeminin sonuçları olarak bütün dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizin bizi de vurmaması için ne yaptık?

Devlete tasarruf, vatandaşa kemer sıkma politikası neden hep lafta kaldı? Garantili yatırımlar, lüks makam araçları, özel kalemlerin sekreteryaları, yılda bir yenilenen kaldırım ihaleleri, say sayabildiğin kadar… Öte yandan vatandaş yıllardır alışkın olduğu tüketim ekonomisinden neyini kıstı?

Kim, ne kadar kemer sıktı? Harcamalar borçla, harçla da olsa arttı, eksilmedi. Her bayram seyran öncesi görüyoruz memleketteki hareketliliği. Bugün tatil olsa yine dökülürüz yollara, kilitleriz trafiği. Bakın 29 Ekim’de bile tatili ne yapıp ettik 3.5 derken 4 güne bağladık. Haydin memlekete haydin tatile. Buradan çıkışın reçetesi belli..

Devlet, tasarruf politikası geliştirecek ve sonuna kadar sadık kalarak uygulayacak, vatandaş da milli seferberlik diyerek daha çok çalışıp tarım, bilim ve teknolojide katma değer sunan ürünler üretecek.

Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti Türkiye Cumhuriyeti’mizin 98. Kuruluş yıldönümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç