Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DİĞER İLÇE BELEDİYELERİNE ÖRNEK OLACAK ORTAK KARAR…

Hafta başında yeni yılın

Hafta başında yeni yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Meclisi, ilçe halkını sevindirecek ve diğer ilçe belediyelerine de örnek olacak bir karara imza attı. Daha önceden CHP’li meclis üyeleri tarafından verilen, ‘meclis oturumlarının canlı yayınlanması’ yönündeki teklif, Ak Partili üyelerin de katılımıyla oy birliğiyle geçti.

Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı meclis toplantılarının sosyal medya üzerinden canlı yayınlanması ilçe belediyelerinde de yaygınlaşacak gibi. Ümraniye Belediye Meclisi’nde CHP’nin verdiği önerge üzerine Ak Parti’li üyelerin de destek vermesi sonucu ‘oybirliği’ ile alınan bu yöndeki karar, diğer ilçe belediyelerine de örnek olacak türden. Ümraniye halkının anında bilgi sahibi olması amacıyla CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten imzasıyla 10 Haziran 2019 tarihinde meclis başkanlığına verilen önergede, oturumların tıpkı İBB’de olduğu gibi sosyal medya üzerinden canlı yayınlanması istenmiş ve bunun, vatandaş nezdinde belediye ve meclise olan güveni arttıracağı kaydedilmişti.

19 Temmuz tarihinde Ümraniye Belediye Başkan Vekili Yavuz Selim Tuncer imzasıyla CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten’e verilen cevapta, “Toplantıların kapalı oturum şeklinde yapılmasının meclis tarafından kararlaştırılabileceği anlaşılmıştır” denildi. Aradan yaklaşık 6 ay geçtikten sonra yeni yılın ilk toplantısında bu kez Ak Parti’li meclis üyeleri tarafından yeniden gündeme getirilmek istenen konu CHP’li üyelerin ısrarlı takibi sonunda oy birliği ile karara bağlandı.

Meclis toplantısı sonrası bir açıklama yapan CHP’li meclis üyeleri; “İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesinin ardından çok daha şeffaf, halkın canlı olarak evinden, işyerinden takip edebildiği bir büyükşehir belediye meclis haline gelmişti. Aynı dönemde biz de bir önerge ile Ümraniye meclis toplantılarının da canlı yayınlanmasını talep etmiştik ama kabul edilmemişti. Bu isteğimizin takipçisi olduk ve yeni yılın ilk toplantısında oy birliği ile bu kararı geçirdik. Meclis toplantılarımız artık internet üzerinden canlı yayınlanacak ve isteyen vatandaşlarımız seyredebilecek” dedi

Reklamı Geç