Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engeller Caddebostan’da aşıldı

Sürdürülebilir kalkınma hedefiyle geçen

Sürdürülebilir kalkınma hedefiyle geçen yıl başlatılan “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesinin 2014 yılında ilk etkinliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNDP desteği ile bu yıl İstanbul Caddebostan sahilinde gerçekleştirildi.

engel3Engelli bireylerin sosyal yaşama entegre olmalarına destek olmak ve toplumda engelliler konusundaki farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesi, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden gelen engelli katılımcılar ile ünlü sanatçılara ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz yıl sürdürülebilir kalkınma hedefiyle başlatılan “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesinin 2014 yılında ilk etkinliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) desteği ile bu yıl İstanbul Caddebostan sahilinde gerçekleştirildi.

engel1Proje kapsamından düzenlenen gezi ve piknik organizasyonu sayesinde iki gün boyunca daha önce hiç gelmedikleri İstanbul’da keyifli zaman geçiren engelli sporcular, Ayasofya, Sultanahmet gibi tarihi yerleri gezerek, şehrin güzelliklerine tanıklık ettiler. İstanbul’un güzelliği karşısında oldukça etkilenen engelliler, bol bol fotoğraf çektirerek, bu keyifli anları ölümsüzleştirdiler.

engel2Özel bir sahnenin kurulduğu Caddebostan sahilinde gerçekleşen etkinliğin ikinci ayağında ise, engelliler Graffitti sanatçılarıyla bir araya gelerek Peugeot 208 model aracı boyadılar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan ile Engelli Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım’ın da aralarında bulunarak destek verdikleri etkinlik süresince sosyal medyada #BirHayalimVar hashtagiyle paylaşılan gönderiler sahneye kurulan dev ekrana yansıtılırken, çekilen fotoğraflar anında basılarak katılımcılara hediye edildi. Pucca, CeriLevis, Taci Kalkavan gibi sosyal medya fenomenlerinin katılımlarıyla renklenen etkinlikte, Ceyhun Yılmaz, Büşra Pekin gibi sevilen isimler de hazır bulundu.

engel4Etkinlik hakkında düşüncelerini dile getiren Ceyhun Yılmaz, “Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Küçüklüğümüzden itibaren yardım kelimesiyle büyütülüyoruz. Her birimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle yardım kelimesi sürekli bir cebimizde olması gereken bir konu” dedi. Sevilen oyuncu Büşra Pekin ise böyle bir etkinlik düzenlemelerinden dolayı Peugeot ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na teşekkür ederek, engelliler konusunda yapılacak olan çalışmalara her zaman destek olacaklarını ifade etti.

engel5Etkinliğin ilerleyen saatlerinde katılımcıların bir kısmı karaoke yaparak sevdikleri şarkıları söylerken, bir kısmı da tasarımcılar tarafından hayallerinin resmedildiği tişörtlerin kendilerine hediye edilmesiyle mutlu anlar yaşadı. Uçurulmaya çalışılan uçurtmaların birbirine dolanması ise keyifli dakikaların yaşanmasına neden oldu. “Peugeot ile Engelsiz Yaşam “ projesi kapsamında iki gün boyunca birbirinden farklı aktivitelerle engelleri aşmak için bir araya gelen engelliler bu güzel haftasonu programının ardından evlerine dönüş için yola çıktılar.

 

Reklamı Geç