Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ENGELLİLER EDİRNE’DE TARİHİ YOLCULUĞA ÇIKTI

Ümraniye Belediyesi, Edirne’deki tarihi

Ümraniye Belediyesi, Edirne’deki tarihi mekânlara, engelliler ve ailelerine yönelik kültür turu düzenledi. Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii’ni gezen engelliler, caminin mimari ve estetik güzelliğine hayran kaldılar.

engelligeziedr2Ümraniye Belediyesi, engelli vatandaşların Edirne’nin tarihi ve turistik mekânlarını tanımaları için gezi düzenledi. Edirne’nin tarihi mekânlarını ilk kez görme fırsatı bulan engelliler ve aileleri, Osmanlı Devleti’ne 92 yıl başkentlik yapmış olan serhat şehri Edirne’ye düzenlenen sosyal ve kültürel geziye katılmanın ayrıcalığını yaşadı.

engelligeziedr3Belediye binası önünden hareket eden iki engelli aracı ile Ümraniye’nin birçok mahallesinden tek tek evlerinden alınan engelliler ve aileleri, Edirne’deki tarihi mekânları görmekten mutluluk duydular. Edirne’nin tarihi ve turistik mekânlarını görme fırsatı bulan engelliler, ilk olarak 2. Beyazıt döneminde yapılmış olan Darüşşifa Müzesi’ni gezdi.

engelligeziedr4Daha sonra kentin diğer tarihi noktalarını ve Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Camii’ni gezip, günün sonunda Meriç Nehri kenarında bir araya gelen engelliler ve aileleri güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

engelligeziedr5

engelligeziedr1

Reklamı Geç