Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESNAFIN BAŞARILI BAYAN BAŞKANI RAKİPSİZ OLARAK YOLA DEVAM..

Türkiye’deki esnaf teşkilatları arasında

Türkiye’deki esnaf teşkilatları arasında sayılı bayan başkanlardan biri olmasından dolayı dikkatleri üzerine çeken Üsküdar Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Terlan Kaya, genel kurulunu coşkulu bir katılımla gerçekleştirerek ekibiyle birlikte 3 yıllığına güven tazeledi ve yola devam dedi.

Üsküdar’ın ve Türkiye’nin başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Esnaf Başkanı Terlan Kaya, başarılı bir yılın ardından Altunizade Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği genel kurulda ekibiyle birlikte güven tazeledi ve 3 yıllığına esnaftan tam yetki aldı. Üsküdar esnafının tek liste ile rakipsiz bir şekilde tam destek verdiği Başkan Terlan Kaya, “Yeni hedefimiz kooperatifimizi İstanbul’daki 50 kooperatif arasında en iyi seviyeye taşımak” dedi. Bir yıl önce göreve geldiğinde batak nokta diye bilinen 6. kademedeki kooperatifi 4. kademeye yükselttiklerini ifade eden Kaya, “Siz değerli esnaf ortaklarımızın güven ve desteğiyle kooperatifimizi geçen yıla oranla 4 kat daha fazla kar yapar hale getirdik” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kongrede daha sonra divan heyeti oluşturuldu ve geçmiş dönem gelir-gider raporları okunarak oy birliği ile onandı. Yeni döneme ilişkin raporların da oy birliği ile onandığı kongrede başkanlık ve yönetim seçimi için tek liste çıktı. Mevcut Başkan Terlan Kaya’nın Hüsamettin Erden, Metin Şimşek, Hasan Yüksek ve Çetin Karadağ’dan oluşan listesi oy birliği ile yetki aldı. Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer ve civar ilçe esnaf teşkilatları başkan ve yöneticilerinin de katıldığı kongreye çok sayıda kutlama telgrafı gönderildi.

Kongrede konuşan Başkan Terlan Kaya, Üsküdar Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin belediye, Vergi Dairesi ve SGK gibi hiçbir kuruma tek kuruş borcu kalmadığını söyledi. Kaya şöyle konuştu: “Göreve geldiğimiz zaman Üsküdar esnafının bu kooperatifin varlığından haberi dahi yoktu. Son bir yılda 62 yeni üye kazandırdığımız kooperatifimiz için gecemizi gündüzümüze katıp siz değerli esnafımızla birlikte bu kurumu düzlüğe çıkardık.”

Terlan Kaya; “Geçmiş yönetime olan borçlara çözüm yolları bulduk ve gelinen noktada yeniden kredi vermeye başlayan kooperatifimizin 125 bin lira olan limitini 150 bin TL’ye çıkarmayı başardık. Üsküdar esnafımızla, belediyemizle ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla yakın diyalog içerisinde olup şeffaf bir yönetim modeli sergiledik. Şimdi yeni dönemde yeni hedefler ve yeni başarılar için yine sizlerle birlikte yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Reklamı Geç