Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESSİAD’DAN SGM, TAPU VE ESNAF ODASI ZİYARETLERİ..

Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları

Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD’ın ziyaret programları ile sahada sürdürdüğü toplumsal diyalog çalışmaları hız kesmiyor. Haftanın son iş gününde SGM Bölge Müdürlüğü, Ümraniye Tapu Dairesi ve Ümraniye Esnaf Odası’na bir dizi ziyaretler gerçekleştiren ESSİAD yönetimi verimli toplantılara imza attı.

ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı ve yönetiminin ilk ziyareti Çekmeköy, Sancaktepe ve Ümraniye’ye hizmet veren Sosyal Güvenlik Merkezi Bölge Müdürlüğü’ne oldu. SGM Müdürü Olkan Uzman’ı makamında ziyaret ederek ESSİAD tarafından 20 Şubat’ta yapılması planlanan ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyum Projesi-VERBİS’ konulu seminere davet eden Başkan Necmettin Sarı, sanayici ve işadamlarının SGK konularına ilişkin bir takım talep ve beklentilerini istişare etti. Yabancı uyruklu sigortasız işçi sorununun çözülme kavuşturulması hususunu da hatırlatan Sarı, “Bizler bir sivil toplum örgütlenmesi olarak bu konularda üyelerimizi bilgilendiriyoruz ancak devletimizin de işverenleri uyarmasında büyük yarar var” dedi.

Sancaktepe, Ümraniye ve Çekmeköy’e hizmet veren SGM Bölge Müdürlüğü’nde 3. görev yılında olduğunu ifade eden SGM Müdürü Olkan Uzman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bölgedeki sanayici ve işadamlarından tüm esnaflara kadar herkesle yakın diyaloglar içerisinde olduklarını ifade eden Olkan Uzman, “Özellikle davetlere icabet ederek bölge esnafıyla olan diyaloglarımızı ve bağlarımızı güçlendiriyoruz. Geçen süre zarfında sizin gibi bölgemize katma değer katan iş dünyamızla güzel dostluklar kurduk. Devletin gülen yüzü olmaya gayret ediyoruz” dedi.

Yabancı uyruklu sigortasız işçi sorununa da değinen SGM Müdürü Uzman, “Bu konuda devletimiz artık daha kararlı bir duruş sergiliyor. İlgili kanunda da belirtildiği üzere yabancı uyruklu vatandaşlar için oturma izni ayrı, çalışma izni ayrı olay. İşverenlerimiz yabancı uyruklu işçi çalıştıracağı zaman bunu mutlaka Çalışma Bakanlığı’na bildirmek sureti ile izin alarak yapmalı. Aksi takdirde asgari ücretin 7 katına varan oranlarda büyük cezalarla karşı karşıya kalınır. Bizler bölgede gerekli taramaları yaparak işyerlerimizi bu gibi konularda bilgilendirip uyarıyoruz” dedi.

ÜMRANİYE TAPU MÜDÜRÜ ERDOĞAN ATİK’E ZİYARET…

Ümraniye Tapu Müdürlüğü’nü de ziyaret eden ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı ve yönetimi, Tapu Müdürü Erdoğan Atik ile bir süre görüş alışverişinde bulundular. Tapu Dairesi Müdürü Erdoğan Atik ve personelini 20 Şubat’taki seminere davet eden Necmettin Sarı, “ESSİAD olarak bölgemize duyarlı bir sivil toplum örgütüyüz. Üyelerimiz ve yöneticilerimiz gönül bağı esasına göre bu yapıyı ayakta tutmaktadırlar” şeklinde konuştu.

ESSİAD yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tapu Dairesi Müdürü Erdoğan Atik de yaptığı konuşmada istişare ve diyalog kapılarını vatandaşa her zaman açık tuttuklarını kaydetti.

ESSİAD, ÜMRANİYE ESNAF ODASI’NDA…

Haftanın son iş gününde ziyaret programını Ümraniye Esnaf Odası ile sürdüren ESSİAD yönetimi, Başkan Mehmet Özdil ile sohbet havasında istişarelerde bulundular. Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil’in ESSİAD’ın kurucuları arasında olduğunu ifade eden Başkan Necmettin Sarı, “Hepimiz birlik ve beraberlik içinde bir şekilde bölgemize değer katan işler yapmaya gayret ediyoruz. Ümraniye Esnaf Odası Başkanımız Mehmet Özdil de esnafımız adına güzel işler yapıyor” dedi. Başkan Özdil ve ekibini 20 Şubat’taki seminere davet eden Necmettin Sarı, “Özellikle kanuni haklar noktasında iş dünyamızın temsilcilerini bilinçlendirmeye devem edeceğiz” şeklinde konuştu.

Esnaf camiasına yararlı projelere imza atmaya devam ettiklerini ifade eden Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil de yaptığı konuşmasında ziyaret için ESSİAD yönetimine teşekkür etti. Türkiye genelinde her zaman ilklere imza atan bir oda olduklarını kaydeden Özdil, “Bugüne kadar önemli projeler hayata geçirdik. Esnafımızın yararına olan bu projelere yakında daha büyük projeler eklemek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplu alımlar sağlama yöntemi ile piyasayı aşağı çekecek ve bu surette esnafa daha çok kazandıracak büyük bir proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Reklamı Geç