Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HALK, ESNAF, BELEDİYE YETKİLİLERİ CUMARTESİ DEDİ AMA MECLİS ÖYLE DEMEDİ..

Çekmeköy halkı ve Pazar

Çekmeköy halkı ve Pazar esnafı ve bölge insanı aylardır haykırıyor; “Ulus Pazarı yeni yerinde Cumartesi günleri kurulmaya devam etsin” diye, belediye yetkilileri de “Gönlümüz Cumartesi’den yana” diye açıklamalarda bulunuyor fakat, belediye meclisi “Ulus Pazarı Pazar günü kurulsun” diye karar alıyor ve bu kararı alan birçok meclis üyeli sözkonusu pazarın Pazar günleri İzmit Kocaeli’nde açıldığından bile bihaber. Hal böyle olunca da akıllara “Çekmeköy Ulus Pazarı için bu karar bir son anlamına mı geliyor” sorusu takılıyor.

uluspazari pazar karar 123Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’nde hizmet veren ve ilçenin adeta simgesi olan Sosyete Pazarı’nın taşınacağı yeni yerde hangi gün açılacağı konusu halkın ve belediye yetkililerinin Cumartesi’de kalmasından yana olmalarına rağmen belediye meclisinden geçen oylamayla Pazar olarak belirlendi. Ulus Pazarı’nın Pazar günleri Kocaeli’nde açıldığından bile habersiz birçok meclis üyesi, oyladıkları bu kararla aslında Çekmeköy’ün önemli bir simgesini belki de yok olmayla karşı karşıya bıraktıklarının farkında bile olmadıklarını gözler önüne serdi.

cekmekoy meclis chp ak parti 3Uzun zamandır Çekmeköy’ün gündeminde olan Ulus Pazarı’nın taşınacağı yeni yerde Cumartesi günleri kurulmaya devam edecek, yoksa farklı bir günde mi açılacak tartışması, belediye meclisinin Eylül ayı ikinci oturumunda yaptığı oylamayla bir kez daha ısındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Mehmet Akif Mahallesi’nde yapılan kapalı Pazar alanına taşınacak olan ilçe merkezindeki semt pazarları ve Sosyete Pazarı olarak bilinen Ulus Pazarı için günler belirlendi.

uluspazari pazar karar 2Mehmet Akif Mahallesi’nde Salı günü kurulan pazarın aynı günde, Cumartesi günü kurulan Hamidiye Mahallesi’ndeki semt pazarı ile Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Pazartesi günü açılan pazarın ise birleştirilerek Cumartesi günü açılması kararlaştırılan Kapalı Pazar Alanı’nda Ulus Pazarı’nın ise Cumartesi yerine Pazar günü kurulması yönündeki karar CHP’li üyelerin ret oyuna karşılık Ak Parti’li üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. Ulus Pazarı’nın Cumartesi yerine Pazar günü açılmasıyla ilgili meclis kararına gerekçe Komisyon raporunda ise Ak Parti’li Komisyon Başkanı Murat Yıldırım’ın imzasının olmayışı ve CHP’li üyeler Muzaffer Tokmak ile Ali Abbas Coşkun’un karara katılmıyorum şeklindeki ibareleri dikkat çekti.

Geçtiğimiz aylarda söz konusu karar öncesi gerek Ulus Pazarı yetkilileri gerekse Pazar müdavimi bölge halkı ve tüketiciler binlerce imza toplayıp belediye yetkililerine ulaştırmış ve Ulus Pazarı’nın taşınacağı yeni yerinde Cumartesi günleri açılmaya devam etmesini istemişti. Belediye yetkilileri de vatandaşın talebi karşısında duyarsız kalmamış ve birçok ortamda Ulus Pazarı’nın Cumartesi günü kurulmaya devam edeceği yönünde beyanatlar vermiş ve bu açıklamalar basında da yer almıştı. Tüm bu gelişmelerden sonra belediye meclisinde alınan bu karar sonrası Pazar günleri İzmit Kocaeli’nde açılan Ulus Pazarı esnafının aynı gün Çekmeköy’de nasıl kurulacağı merak konusu.

Reklamı Geç