Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAREKETE GEÇEN MEB’DEN BAZI OKULLARA “KAYIT PARASI” SORUŞTURMASI..

Her yıl eğitim öğretim

Her yıl eğitim öğretim dönemi öncesi yaşanan okullardaki kayıt parası ve özel sınıf şikayetlerine yönelik yayınladığımız “Okullarda Kayıt Parası Vurgunu” başlıklı manşet haberimiz ses getirdi. Haberimizin ardından konunun yerel ve ulusal basında sıkça yer bulmasıyla harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, ‘bazı devlet okullarında özel sınıflar oluşturularak velilerden para talep edildiği’ ve ‘bağış adı altında kayıt parası alındığı’ iddialarına yönelik inceleme ve soruşturma başlattı. Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede velilerin kayıt parası zorunluluğu olmadığı hatırlatıldı.

Okullarda her kayıt dönemi öncesi yaşanan kayıt parası ve özel sınıf şikayetleri artarak devam ediyor. Yerel Gazete’nin de son sayısında manşetten yayınladığı veli şikayetleri üzerine konunun medyada da sıkça yer almasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve bir çok devlet okulunda inceleme ve soruşturma başlattı. Bakanlık, medyada “Bağış adı altında kayıt parası” ve “devlet okulunda özel sınıf ayrımcılığı” başlıklı haberlerde yer alan “özel sınıf oluşturularak velilerden para talep edildiği” iddialarını ve bu konuda MEB’e ulaşan bildirimleri “ihbar” kabul ederek geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; “Okula kayıt, seviye/özel grup sınıfları, yabancı dil özel sınıflarının oluşturulması, proje okulu, öğretmen seçimi, teknolojik/fiziki olanaklar” gibi çeşitli hususlar gerekçe gösterilerek velilerden “bağış” adı altında veya farklı yollarla ücret talep edildiğine ilişkin haberler ve gelen şikayetler dikkate alınarak başlatılan inceleme ve soruşturmalar devam ediyor. Bakanlık ayrıca Anayasa’nın 42’nci maddesine göre eğitim öğretim faaliyetlerinin ücretsiz olduğu, hiç kimsenin bu haktan yoksun bırakılamayacağı, eğitim öğretim faaliyetlerinin eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gözetilerek yapılacağına ilişkin, öğrenci ve velilerin okul yönetimlerince bilgilendirilmesini sağlayacak.

Reklamı Geç